Condiţii care facilitează practica meditaţiei

În general este bine să existe un anume spaţiu consacrat anume meditaţiei. De exemplu, o anumită cameră. În momentul în care păşim în acea cameră ne putem imagina că lăsăm la uşă toate gândurile, preocupările minţii, grijile, problemele, care ne-ar putea distrage atenţia şi împiedica să realizăm meditaţia. Treptat acea cameră va deveni impregnată de calmul şi seninătatea specifice meditaţiei şi numai simpla pătrundere în acel spaţiu va avea drept efect liniştirea şi calmarea fiinţei.

Este indicat ca locul în care realizăm meditaţia să ofere o anumită izolare de zgomotele exterioare care ne-ar putea perturba meditaţia. Camera de meditaţie trebuie să fie bine aerisită, încălzită corespunzător; cu alte cuvinte este necesar ca nici un stimul exterior să nu fie o sursă de distragere şi de preocupare a mentalului.

Este necesară o stare fizică bună-adică o sănătate bună şi o stare de odihnă corespunzătoare care să ne permită abordarea cu succes a meditaţiei.

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More