Dezvăluire explozivă: între 2020 și 2021, Big Pharma a cheltuit peste 30 de milioane de euro pentru a „cumpăra” Uniunea Europeană

Șeful Pfizer, Albert Bourla, și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în prim-planul unui Raport zguduitor

Potrivit ONG-ului francez Global Health Advocate, în perioada 2020-2021, cele mai mari companii farmaceutice din lume (Pfizer, Sanofi, AstraZeneca) au cheltuit peste 30 de milioane de euro pentru a prelua controlul deplin asupra Uniunii Europene.

Într-un raport exploziv făcut public pe 18 ianuarie și consultat de Lecourrier-du-soir.com, ONG-ul francez Global Health Advocate dezvăluie că doar în perioada 2020-2021, cele mai mari companii farmaceutice din lume (Pfizer, Sanofi, AstraZeneca) au cheltuit peste 30 de milioane de euro pentru a prelua controlul deplin asupra Uniunii Europene, impunându-și deciziile în contractele de cumpărare a vaccinurilor și cenzurând toate informațiile (referitoare la aceste contracte de cumpărare) defavorabile acestor companii. Practic, Big Pharma „a cumpărat” Uniunea Europeană, scrie Lecourrier-du-soir.com.

O dezvăluire deranjantă pentru Uniunea Europeană, organizație foarte slăbită în urma recentului scandal QatarGate, care a costat-o propriul post pe Eva Kaili, fostul președinte al Parlamentului European. La mai puțin de o lună de la această afacere, raportul ONG-ului francez Global Health Advocate, făcut public pe 18 ianuarie 2023, dezvăluie dedesubturile negocierilor, în 2020, dintre UE și lobby-urile farmaceutice pentru achiziția dozelor de vaccinuri. O operațiune care a avut loc în condiții extrem de opace.

În raportul Global Health Advocate, ONG-ul face dezvăluiri majore. Astfel, la pagina 6 aflăm că, în perioada ianuarie 2020 – septembrie 2022, au avut loc în jur de 100 de întâlniri între personalități de rang înalt din UE și reprezentanți ai Big Pharma. De asemenea, între 2020 și 2021, Big Pharma a cheltuit peste 30 de milioane de euro pentru activitățile sale de lobby în cadrul UE.

La pagina 8 se descrie pe larg situația aflată pe muchie de corupție dintre șeful Pfizer, Albert Bourla, și șefa Comisie Europene, Ursula von der Leyen, aflată în prezent sub ancheta Parlamentului European și a Oficiului Ombudman-ului European.

Dar, dincolo de influența laboratoarelor asupra deciziilor luate de autoritățile europene, mai există un detaliu care nu a scăpat investigatorilor, și anume conflictele de interese. Prezentând dovezi, raportul dezvăluie că Richard Bergstrôm, numit de guvernul suedez să negocieze cu Big Pharma, a fost, până în 2016, director al EFPIA (Federația Europeană a Industriilor și Asociațiilor Farmaceutice), o organizație foarte apropiată de Pfizer, Sanofi și Johnson and Johnson.

În raportul său, Global Health Advocate deplânge atitudinea Comisiei Europene, condusă de Von Der Leyen, care a semnat un contract în valoare de câteva miliarde de euro cu Pfizer. Ceea ce a stârnit indignarea ONG-ului este că laboratorul american a fost cel care a impus regulile jocului, dând directive Comisiei Europene cu privire la ceea ce să fie dezvăluit sau să nu fie dezvăluit publicului. Raportul arată că laboratoarele au avut ultimul cuvânt cu privire la ceea ce este necesar să fie dezvăluit publicului.

De asemenea, raportul evidențiază presiunea puternică pe care Big Pharma a exercitat-o asupra statelor membre ale Uniunii Europene, amenințându-le că vor întrerupe investițiile în UE dacă Bruxelles-ul va accepta vreodată cererea formulată de India și Africa de Sud de a ridica brevetele.

În ultimele luni, nepublicarea contractelor semnate între Big Pharma și Comisia Europeană a continuat să provoace tensiuni în UE, multe țări solicitând ca aceste contracte să fie făcute publice în numele transparenței. Însă, în ciuda numeroaselor solicitări, Comisia Europeană, condusă de Von Der Leyen, refuză categoric să facă ceva în acest sens. Mai mult decât atât, CEO-ul Pfizer (laboratorul care a beneficiat cel mai mult de pe urma acestor contracte de cumpărare) refuză în mod categoric să depună mărturie în fața Parlamentului European.

Citiți și:
Cu 3 luni înainte de covid, UE înghițea supa de vaccin servită de Bill Gates și Big Pharma
Cea mai mare mafie din lume – Big Pharma – anunță profituri record de pe urma gripei
Asociațiile medicale din Franța au primit fiecare câte 70.000 de dolari de la Big Pharma

 

yogaesoteric
9 martie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More