Continenţa sexuală – o revoluţie pentru un cuplu fericit
De ce să facem dragoste numai cu continenţă sexuală?
Fiindcă ţine mai mult, este mai frumos şi durează până la adânci bătrâneţi!
…Ce minunat este să faci dragoste…!
Da, dar…să faci dragoste, nu sex.
E plăcut şi sexul, dar dragostea ne face să ne simţim şi chiar să fim buni, frumoşi, generoşi, puternici – poate chiar ca nişte zei. Nu degeaba se spune că, dacă iubirea este infinită, imposibilul devine cu uşurinţă posibil.
Dar ne-am putea întreba, care este diferenţa între dragoste şi sex?
Bineînţeles, este chiar o foarte mare diferenţă, fiindcă aceasta este tocmai iubirea. Este minunat să iubeşti şi să fii iubit, dar o culme a iubirii este să faci dragoste. Adică atunci când iubirea lipseşte, deşi există atracţie sexuală – este sex, iar atunci când este iubire, a face dragoste este o minunată realizare şi o culme a iubirii.
Cu toţii vrem să iubim şi să fim iubiţi, mulţi poate vrem să facem dragoste, dacă se poate, oriunde, oricât, oricând şi până la orice vârstă dar, evident, nu cu oricine şi nu oricum. Fiindcă şi despre a face dragoste se poate învăţa.
Dar oare se poate oriunde, oricând, oricât, minunat, cutremurător de frumos şi de răscolitor? Ei bine, da, aceasta este posibil şi se realizează prin continenţa sexuală.
Ideea a venit la început din Orient şi a fost aplicată, de-a lungul timpului, de adepţii filozofiei tantrice indiene, de taoiştii chinezi şi din ţările învecinate. Era atunci o mare taină a vieţii, cum să faci iubirea ta să înflorească şi, făcând dragoste, să devii fericit şi puternic. Ajunsă în Occident, această practică a iubirii – realizând continenţa sexuală – a cunoscut o rapidă răspândire, mai ales în ultimele decenii. Şi la noi în ţară sunt foarte mulţi oameni care au descoperit iubirea cu continenţă sexuală şi au adoptat-o. De ce credeţi că au făcut aceasta? Ei bine, fiindcă merită.
Avantajele practicării continenţei sexuale:
-trezirea unui număr foarte mare de orgasme (atât la bărbat cât şi la femeie) şi o amplificare nebănuită a plăcerii;
-apariţia unei stări de nesaţ, de dorinţă parcă eternă între cei doi, care nu se mai satură unul de celălalt;
-longevitatea vieţii sexuale;
-regenerare şi reîntinerire;
-tonus vital mărit;
-dispariţia stărilor de vlăguire, somnolenţă după actul amoros;
-echilibru psihic, amplificarea creativităţii, trezirea inteligenţei;
-amplificarea farmecului personal, atât la bărbat cât şi la femeie;
-eliminarea completă a riscului unei gravidităţi nedorite;
-reducerea importantă a secreţiilor menstruale şi a fenomenelor secundare penibile legate de ciclu;
-dă posibilitatea mai multor femei să cunoască, în sfârşit, ce este orgasmul (ştiut fiind că multe femei au nevoie de o stimulare erotică de minim 30 de minute iar bărbatul termină deseori după maxim 10 minute);
-ajută, în cazul femeilor, la creşterea armonioasă a sânilor.
Dincolo de acestea, avem şansa de a ne regăsi pe noi înşine ca fiinţe spirituale, cu o înţelegere superioară a iubirii şi a vieţii.
Bine, dar ce este continenţa sexuală?
Ea înseamnă, în principal, reţinerea spermei în corpul bărbatului, fără a fi eliminată prin ejaculări sau poluţii, iar la femeie, lipsa descărcărilor explozive specifice în timpul orgasmului şi reducerea secreţiilor menstruale.
De ce să ne reţinem sperma? Din timpuri străvechi, oamenii au observat că sperma pe care o poate ejacula un bărbat în timpul vieţii este o cantitate limitată, care, în funcţie de înţelepciunea cu care o elimină acesta, poate să mai fie prezentă în corpul său şi la vârste înaintate. Se cunosc exemple neîndoielnice de bărbaţi care au fost fertili după vârsta de 100 de ani. În mod curent vedem că andropauza (perioada de repaus sexual la care un bărbat este „obligat” spre sfârşitul vieţii) este mult întârziată dacă cel în cauză a drămuit mai atent rezerva sa seminală. Aşa cum se petrece de obicei, odată cu epuizarea „rezervei” de spermă şi deci încetarea apariţiei sale în corp, scad mult vitalitatea, memoria, creativitatea, puterea fizică iar pentru cel în cauză devine clar că bătrâneţea a cam intrat în drepturi. Cei care au fost însă înţelepţi din acest punct de vedere, îşi văd vârsta doar când se uită în oglindă iar atunci o fac fără mare îngrijorare, fiindcă ei se simt încă în putere.
Dacă o femeie practică iubirea cu continenţă sexuală devine mai atrăgătoare, iar frumuseţea şi strălucirea ei durează, uneori, incredibil de mult. Prostituatele, însă, care au foarte des orgasme cu descărcare, se uzează repede, îşi pierd frumuseţea şi decad fizic şi psihic mult mai repede decât alte femei.
Există, de fapt, o legătură foarte directă între potenţialul sexual prezent în corp şi forţa interioară a unui om, constatându-se că toţi oamenii cu forţă interioară deosebită au şi un potenţial sexual puternic. S-a ajuns până acolo încât pentru a putea avea suficientă forţă, bărbaţi sau femei de carieră (oameni de afaceri, conducători, politicieni, militari) care totuşi nu cunosc continenţa sexuală au ajuns să aibă relaţii sexuale foarte rar. Ei au ales astfel instinctiv abstinenţa – o soluţie parţială, ce-i drept – deoarece au simţit că între a face dragoste mai des fără continenţă sexuală şi carieră, preferă cariera.
Abstinenţa nu este, totuşi, o soluţie, deoarece adeseori bărbaţii tind atunci să piardă potenţialul sexual în somn, prin poluţii, iar femeile prin secreţii menstruale mai abundente şi mai dureroase.
Concluzia este că potenţialul sexual este ca un dat fiziologic de la naştere şi el poate fi folosit mai mult sau mai puţin înţelept, consumându-se mai repede sau mai încet. Ne dăm seama că avem mare nevoie să ştim cum se poate realiza continenţa sexuală.
Dar cum e posibil să facem dragoste fără ejaculare sau fără descărcare energetică explozivă (în cazul femeii)?
Totul porneşte de la faptul dovedit ştiinţific că starea de orgasm şi ejacularea – la bărbat (sau descărcarea specifică – la femeie) nu sunt în mod obligatoriu legate una de alta. Se relatează foarte multe situaţii când orgasmul este trăit plenar fără ca aceste fenomene fiziologice de descărcare să apară. Lumea ştiinţifică a propus şi a dovedit, pentru a explica acest fenomen, teoria transmutaţiei biologice a materiei la energii mici chiar în corpul uman. Aceasta arată că sperma, la bărbat, sau anumite substanţe şi fluide sexuale, la femeie, se pot transforma în energie, după cunoscuta formulă a lui Einstein, E=mc2, şi asta chiar în corpul omului. Din calcul reiese că această energie este enormă şi că ea rămâne în corpul nostru la diferite nivele, oferindu-ne avantajele de care aminteam înainte.
Chiar dacă avem sau nu timp şi posibilitate să citim şi să verificăm teoria ştiinţifică a acestui aspect fiziologic excepţional, cert este că el există şi putem să îl cunoaştem direct, practicând noi înşine continenţa sexuală. Cea mai bună replică dată unor neîncrezători este să vedem noi înşine cum funcţionează. Mai ales că merită !
Fenmenul este de multă vreme cunoscut şi a fost aplicat de multe ori în secret. Astfel au fost unii regi şi conducători ce urmăreau să obţină farmec şi putere personală. Au existat curtezane şi bărbaţi care doreau să obţină gloria sexuală, impresionându-şi iubiţii sau, respectiv, iubitele cu performanţele lor erotice. Dar au fost şi mulţi oameni care au acţionat cu înţelepciune, înţelegând această putere a sexualităţii ca pe o valoroasă taină pentru armonizarea vieţii.
În zilele noastre, cunoscutul star de muzică rock Sting a recunoscut, după unele insistenţe, că, aplicând continenţa sexuală, face dragoste cu soţia sa uneori chiar şi opt ore, cu o pauză de masă după patru ore. El spune că a obţinut pe această cale rezultate extraordinare, cu atât mai deosebite cu cât relaţia cu soţia sa este acum mult mai armonioasă.
De asemenea, Raquel Welch, actriţă excepţional de frumoasă, a practicat cu mare succes continenţa sexuală în cuplu şi a recunoscut că o parte din farmecul său şi puterea de a trăi armonios viaţa o datorează acestei practici.
Citiţi în continuare: ABC-ul practic al amorului cu continenţă
yogaesoteric