Cum o viaţă amoroasă activă îmbunătăţeşte performanţele de la locul de muncă

 

Un nou studiu sugerează că relaţiile amoroase îmbunătăţesc performanţele la locul de muncă.

Rezultatele au fost prezentate în urma analizelor realizate timp de două săptămâni, asupra a 159 de cupluri căsătorite, conform Gizmodo.

Majoritatea indivizilor implicaţi în studiu au afirmat că au ,,resimţit un efect pozitiv” în dimineaţa următoare după o noapte de amor. De asemenea, a fost descoperită o legătură între amorul realizat pe timpul nopţii şi satisfacţiile majore la locul de muncă, diminuarea nivelului de stres şi satisfacţia în cadrul relaţiei de cuplu.

,,Amorul produce beneficii sociale, emoţionale şi psihologice, de aceea ar trebui să fie o prioritate”, spune Keith Leavitt, profesor în cadrul Universităţii din Oregon.

Legătura dintre amor şi fericire este cunoscută de zeci de ani. Primul studiu care a corelat amorul cu scăderea nivelului de anxietate datează din anul 1958, în timp ce nenumărate alte studii au arătat că amorul creşte nivelul de dopamină, oxitocină şi opioide (endorfine) din creier.


Citiţi şi:

20 de motive pentru a face dragoste ore şi ore în şir numai cu continenţă

10 fenomene care se petrec cu trupul tău dacă nu mai faci o lungă perioadă de timp amor eventual chiar cu continență sexuală deplină
 

yogaesoteric
27 martie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More