Coperta «The Economist» 2017 – Analiză

 „Lumea în 2017” a publicaţiei The Economist face predicţii sumbre folosind cărţi de tarot criptice


Influenta publicaţie The Economist a lansat în luna decembrie tradiționala sa ediţie de sfârşit de an în care prezice evenimente din anul care va urma.

Ediția din 2017 este prezentată într-un mod foarte ocult: un pachet de cărţi de tarot modificat cu simboluri criptice.

Dacă ați crezut că 2016 nu a fost un an grozav, ei bine, The Economist nu pare să fie prea optimist nici cu privire la anul 2017. Într-adevăr, pe coperta sa „Lumea în 2017”, publicația prezice moarte și tumult într-un context ocult întunecat, folosind cărți de tarot și simbolism criptic.

Atunci când The Economist a publicat coperta „Lumea în 2015”, site-ul The Vigilant Citizen a publicat un articol amplu cu privire la aceasta, urmărind să decripteze simbolurile care făceau aluzie la diferite agende ale elitei.

Într-adevăr, The Economist nu este o revistă oarecare, este o „prestigioasă” publicaţie deţinută de oamenii puternici. Așa cum The Vigilant Citizen scria în articolul din 2015:

„În mod normal, nu aş dedica un articol întreg ca să analizez coperta unei publicații, dar nu e o publicaţie oarecare. Este vorba de The Economist și este direct legată de elita mondială. Este parțial deținută de familia de bancheri Rothschild din Anglia și redactorul său şef, John Micklethwait, a participat de mai multe ori la Conferința Bilderberg – întâlnirea secretă în care cele mai puternice persoane din lumea politicii, afacerilor financiare și mass-media discută despre politici globale. Rezultatul acestor reuniuni este un secret total. Prin urmare, pot să spun că cei de la The Economist știu lucruri pe care majoritatea oamenilor nu le cunosc.”

În timp ce unele imagini de pe acea copertă din 2015 fac referire la evenimente evidente, altele au fost extrem de criptice – chiar „codificate” – așa că nu au fost niciodată explicate în mod satisfăcător.

Ediția din acest an este chiar și mai enigmatică. Aceasta folosește Tarotul pentru a prezice evenimentele care vor avea loc în anul 2017.

Primul lucru pe care cineva îl poate spune despre această copertă este că e ocultă. Despre tarot se spune într-adevăr că include, în cadrul simbolismului său, totalitatea misterelor oculte transmise de societățile secrete. De asemenea, având în vedere că acele cărţi de tarot din suita Arcana Major mai sunt denumite şi „atuuri” (trumps), a fost o modalitate foarte bună de a sublinia faptul că anul viitor va fi considerabil influențat de alegerea lui Trump.

Tarot


Utilizarea cărţilor de tarot pentru a prezice viitorul, într-o publicație care este deținută de elita ocultă, este destul de potrivită. De-a lungul secolelor, au fost create mai multe versiuni ale Tarotului. Cu toate acestea, cele mai multe dintre ele conțin același simboluri care fac aluzie la teme ezoterice. Ocultiștii sunt de acord că Tarotul provine din Egiptul antic.

„Cartea lui Thoth a fost un rezumat al învățăturii ezoterice a egiptenilor. După decăderea civilizației lor, această învățătură s-a cristalizat într-o formă hieroglifică sub formă de Tarot; acest Tarot a devenit parțial sau în întregime uitat sau greșit înţeles, simbolurile sale desenate au căzut în mâinile falşilor ghicitori, precum și a furnizorilor de amuzament pentru public prin jocuri de cărți.” Manly P. Hall, Secretul Învăţăturii de toate vârstele

Tarotul este o compilaţie extrem de densă de teme oculte şi simboluri, cuprinzând numerologie, noțiuni de cabala și alchimie.

„Multe simboluri care apar pe cărțile de tarot au o importanţă masonică bine definită. Un numerolog pitagoreic va găsi, de asemenea, o relație importantă între numerele de pe cărţi și desenele care însoțesc numerele. Cabalistul va fi impresionat imediat de succesiunea semnificativă a cărților, iar alchimistul va descoperi anumite simboluri aparent fără sens, într-un vers al chimiei divine a transmutării și regenerării.” Ibid.

Coperta publicaţiei The Economist a fost inspirată de pachetul de cărţi de tarot Rider-Waite, care a fost tipărit în 1909.Pachetul de cărţi de tarot Rider-Waite.

Pachetul de cărţi de tarot Rider-Waite a fost conceput de proeminentul A. E. Waite, care a fost un inițiat al mai multor societăți secrete.

„Waite s-a alăturat ordinului exterior al Ordinului Hermetic al Zorilor Aurii în ianuarie 1891 după ce a fost introdus de E. W. Berridge. În 1893 s-a retras din Zorii Aurii. În 1896 el s-a alăturat din nou ordinului exterior al Zorilor Aurii. În 1899 a intrat în al doilea ordin al Zorilor Aurii. A devenit mason în 1901 și a intrat în Societatea Rosicruciană din Anglia în 1902. În 1903 Waite a fondat independentul şi rectificatul Ordin R. R. și A. C.

Acest ordin a fost desfiinţat în 1914. Zorii Aurii a fost sfâșiat de lupte interne până la plecarea lui Waite în 1914; în iulie 1915 a format Frăția Crucii Roşii (a nu se confunda cu Societatea Rosicruciană).”

Prin urmare, prin utilizarea pachetului de cărţi Rider-Waite pentru a prezice evenimentele din anul 2017, The Economist dezvăluie adevărata forță care face ca aceste predicții să se împlinească: Elita ocultă.

Să ne uităm la simbolismul criptic găsit pe fiecare carte.

TurnulPrima carte de pe „planeta Trump” este Turnul. Prin aceasta, coperta începe predicțiile pe o notă destul de sumbră. Ca şi turnul din pachetul Rider-Waite, cartea are desenat un turn care este distrus de un fulger venit de sus, o referire la Turnul Babel care a fost distrus de Dumnezeu. Această carte este în mod obişnuit asociată cu pericolul, criza, distrugerea şi eliberarea.

„Această carte urmează imediat după Diavol în toate cărţile de tarot care o conţin și este asociată cu o schimbare bruscă, perturbatoare și distructivă.” – Bill Butler, Dicționarul cărţilor de tarot

Pe coperta The Economist, turnul este înconjurat de mulțimi de oameni care dețin un steag roşu și un crucifix. De ce comuniștii și creștinii se înfruntă unii cu alții în timp ce turnul este distrus? Face The Economist aluzie la cele două forțe despre care se spune că l-au propulsat pe Trump la putere – Rusia și creștinismul conservator? Sau, poate, ea se referă la diviziunea tot mai mare între cele două grupuri opuse – Globaliștii/ liberali/ socialiști versus naționaliştii/ religioşi/ conservatori?

Pe uşa turnului este bătută în cuie o hârtie. Pare o referinţă la Martin Luther.

Judecata

Donald Trump este așezat pe glob în timp ce ține o sferă și un sceptru – obiecte ce fac referire la monarhie. Cu alte cuvinte, Trump este regele lumii. Monarhia și democrația sunt sisteme politice, care sunt diferite. The Economist pare a prezice că Trump va conduce lumea ca un monarh.

Mai mult decât atât, de ce este această imagine asociată cu cartea Judecății? Cartea din The Economist nu arată deloc ca şi cartea Judecăţii din pachetul de tarot Rider-Waite, care-l înfăţişează pe îngerul Gabriel în ziua judecății așa cum este descris în Cartea Apocalipsei.

Cartea Apocalipsei menționează de mai multe ori termenul „împărații pământului”. Despre ei se spune că se închină uneori lui Hristos şi, în alte paragrafe, se spune că se închină fiarei.

„Și am văzut fiara și pe împărații pământului și armatele lor, adunate împreună ca să facă război împotriva Celui ce ședea călare pe cal și a oştii Lui.” – Apocalipsa 19:19

Atunci când apar într-un context negativ, aceşti „împărați ai pământului” suferă la judecata simbolizată prin cele șapte sigilii, trâmbițe și vase, în cele din urmă încheindu-se cu înfrângerea lor de către călărețul calului alb, în capitolul 19. De fapt, este ciudat: există un cal alb pe copertă.

Lumea

Încă o carte: Lumea de pe The Economist nu arată deloc precum omoloaga sa din cărţile Rider-Waite. În tarot, cartea Lumea reprezintă finalul unui ciclu de viață, o pauză în viață înainte de următorul mare ciclu care începe cu nebunul. Este, de asemenea, asociat cu ideea de „unificare”.

Pe versiunea The Economist vedem imagini reprezentând arta şi teatrul plutind deasupra a trei monumente. Două dintre ele au o arhitectură clasică pe care o găsim la Roma, Grecia, Washington și Paris. Piramida egipteană aduce cărţii o dimensiune mistică ezoterică.

Aceste trei monumente reprezintă perfect influența istorică a „elitei oculte” asupra societății. Revendicând a fi păzitorii tainelor care provin din Egiptul antic, transmise generaţiilor următoare prin societăți secrete, cum ar fi Cavalerii Templieri, Francmasonii, Rosicrucienii și Illuminati bavarezi, elita a fost forța secretă din spatele profundelor schimbări culturale și politice.

„Descinderea directă din programul principal al şcolilor ezoterice a fost încredințată unor grupuri deja bine condiționate pentru această muncă. Breslele, sindicatele și societățile de voluntariat au fost consolidate pe plan intern prin introducerea unui nou plan. Avansarea planului a cerut extinderea limitelor de supraestimare filosofică. Era necesară o Fraternitate Mondială, susținută de un program profund şi amplu de educaţie în conformitate cu «metoda». O astfel de Fraternitate nu ar putea include imediat toți oamenii, dar ar putea uni activitățile anumitor tipuri de oameni, de convingerile lor rasiale sau religioase sau națiunile din care provin. Aceștia erau oameni de «mers înainte», acei fii ai zilei de mâine, iar simbolul lor era un soare aprins ridicându-se peste munții estului.” – Manly P. Hall, Cheile Francmasoneriei

Pe cartea din The Economist, liniile leagă cele trei clădiri ale puterii cu simboluri care reprezintă cultura populară. Cu alte cuvinte, elita ocultă produce o cultură populară unică și de coeziune, care se găseşte în întreaga lume.

Sihastrul

În timp ce cartea Sihastrul din pachetul de tarot Rider-Waite este destul de simplă, versiunea The Economist este densă și plină de agitaţii. Ea înfăţişează hoarde de oameni mărșăluind în timp ce ţin steaguri care resping TTIP (Parteneriatul de Investiţii şi Comerţ Transatlantic), TPP (Parteneriatul Trans-Pacific) și UE (Uniunea Europeană). Alte steaguri spun pur şi simplu „STOP” și „NU”, care la modul general este globalizarea și agenda din jurul acesteia.

Pustnicii trăiesc în izolare în afara societăţii și acești oameni vor să trăiască în izolare faţă de ordinea mondială.

În partea din dreapta jos a imaginii este un glob crăpat, un alt semn amenințător care se referă la diviziunea profundă și la distrugere.

Supraveghind scena fără zgomot, este acelaşi pustnic întâlnit pe pachetul de tarot Rider-Waite, care deține un baston și o lampă. Ce reprezintă el? Redăm sensul Pustnicului:

„Pustnicul personifică astfel organizațiile secrete care timp de nenumărate secole au ascuns cu grijă lumina înțelepciunii antice faţă de ființele profane. Bastonul pustnicului este cunoașterea, care este singurul şi principalul sprijin de durată al omului. În pseudo-egipteanul tarot, pustnicul scutură lampa din spatele unei cape dreptunghiulare pentru a sublinia adevărul filosofic că înțelepciunea, dacă este expusă furiei ignoranţilor, ar fi distrusă ca o flacără infimă a unei lămpi neprotejate, de furtună. Corpul omului formează o manta prin care natura sa divină este slab vizibilă precum flacăra felinarului parțial acoperită. Prin renunțare – viața ascetică – omul atinge profunzimea caracterului și liniștea spiritului.” – Manly P. Hall, Secretul învăţăturii de toate vârstele

Prin urmare, în cazul de față pustnicul reprezintă elita ocultă, „organizaţiile secrete” care au condus lumea timp de secole și au ascuns cunoaşterea ocultă faţă de profani (adică față de marile mase de oameni). Pustnicul privește în tăcere masele entuziasmate de naționalism, deoarece se va cădea în cele din urmă într-un complot și mai mare? Oricare ar fi cazul, cartea următoare nu este foarte optimistă.

Moartea

Această carte nu poate fi mai amenințătoare. La fel ca în versiunea Rider-Waite, cartea are un schelet așezat pe un cal alb. Pe versiunea The Economist, o ciupercă nucleară este în fundal, care face aluzie, probabil, la tensiuni ce urmează între puterile nucleare din întreaga lume (o ciupercă a fost, de asemenea, și pe coperta 2015). Alte calamități se găsesc pe carte, cum ar fi țânțarii (o referire la virusurile de tip zika?) şi un pește mort într-un râu secat (criză de apă în creștere în întreaga lume?).

Detaliu ciudat: Cartea conţine același „soare arzător” în fundal pe care îl găsim şi pe cartea Lumea (cu culori inversate).

„Domeniul în care seceră moartea este universul, iar cartea dezvăluie că toate lucrurile care cresc din pământ vor fi retezate şi se vor întoarce în pământ din nou.” – Manly P. Hall, Secretul învăţăturii de toate vârstele

Magicianul

Această carte este foarte asemănătoare cu omoloaga sa din Rider-Waite. În ambele cazuri, magicianul are o mână ridicată şi pe cealaltă spre pământ – o referire la axioma ermetică „precum sus, aşa şi jos”. În versiunea The Economist, magicianul poartă o cască VR (realitate virtuală) în timp ce lucrează la o imprimantă 3D.

După cum prevede legea a treia a lui Arthur C. Clark: „Orice tehnologie suficient de avansată este imposibil de distins de magie”.

Pe această carte, imprimarea 3D pare a fi o soluție „magică” pentru a crea locuințe low-cost – o industrie care este deja lansată. VR va fi, fără îndoială, mare lucru în 2017, mai multe produse fiind programate pentru a fi lansate în anii următori.

Simbolul infinitului deasupra magicianului se poate referi la posibilitățile nelimitate ale ambelor tehnologii: Una poate crea lumi virtuale infinite, în timp ce cealaltă poate extinde foarte mult limitele resurselor.

Roata NoroculuiAceastă carte se referă la viitoarele alegeri din trei națiuni europene: Franța, Germania și Țările de Jos. Marine Le Pen, Angela Merkel și Geert Wilders sunt atașați la o roată care se învârte pe lângă buletinele de vot electorale.

În pachetul de tarot Rider-Waite, cartea Roata Norocului conţine o roată cu opt spițe – Ciclul necesității – un simbol esoteric care se referă la natura ciclică a vieții.

Lumea politică este, de asemenea, ciclică și, potrivit The Economist, o zâmbăreaţă Marine Le Pen se îndreaptă spre partea de sus a roții în timp ce o bosumflată Merkel este invers şi cu capul în jos. Pentru a face și mai sumbră situația, Merkel se află lângă un nor întunecat în timp ce Le Pen este sub un cer senin frumos. Se îndreaptă Merkel spre o înfrângere amară? Controversata ei politică „a uşilor deschise” care a permis intrarea a peste un milion de refugiaţi în Germania în ultimii ani o va face să piardă?

Pe de altă parte, va profita Le Pen de impulsul început prin Brexit și alegerea lui Trump? Va deveni Franţa o altă țară puternică condusă de „extrema-dreaptă” și naționalism? În timp ce partidul politic al lui Le Pen: Frontul Naţional e înjosit și deseori este descris și ca fiind rasist, totuși el ar putea obține legitimitate politică în 2017.

Geert Wilders, care este un alt candidat de „extremă-dreaptă”, este descris de către mass-media ca fiind „populist” și „rasist”. Totuși se pare că lucrurile vor merge bine pentru el de asemenea.

În timp ce aceia care resping globalismul ar putea percepe această schimbare în peisajul politic ca pe o victorie, simbolismul acestei cărţi pare să spună: „Totul este parte a planului”. Într-adevăr, partidele politice, fie că este vorba de „extrema-dreaptă” sau „extrema-stângă”, fac parte din aceeași roată ce se învârte mereu, „ciclul necesității” care pune la putere pe oricine este necesar la acel moment specific. Cu alte cuvinte, impulsul naționalismului ar putea fi planificat de elite pentru a-și putea realiza obiectivele.

SteauaÎn tarot, cartea Steaua reprezintă bucuria, optimismul și starea de conexiune cu divinitatea. În versiunea The Economist, fețele a 15 tineri apar în interiorul stelelor galbene. Nu am putut identifica vreuna dintre aceste fețe. Unele dintre ele par să fie fotografii vechi, de epocă.

Cine sunt acești oameni tineri? Se vor ridica ei ca nişte stele în 2017? De ce există o stea căzătoare în centru? Ciudată carte.

În concluzie

Tarotul este cunoscut de către toți şi totuși camuflează, la vedere, cunoaşterea care a fost ascunsă faţă de „profani” timp de secole. Coperta cu cărți de tarot a publicaţiei The Economist realizează același scop: este tipărită în întreaga lume, dar sensul său adevărat va fi pe deplin înțeles doar de către puțini.

Coperta a fost puternic inspirată de pachetul de tarot creat de A. E. Waite, un ocultist proeminent și fondator al unor societăți secrete. Referindu-se la acest pachet de cărţi în mod specific și prin utilizarea simbolismul său foarte ermetic, The Economist arată spre adevărata filosofie a celor care conduc lumea.

La fel ca și tarotul, Lumea în 2017 prezice tendințe diferite ce vor veni, în timp ce ascunde, în mod simbolic, funcționarea reală a mecanismelor. Într-adevăr, câteva dintre aceste cărţi sugerează existența unei „mâini ascunse”, o forță exterioară care nu doar observă ceea ce se petrece – ci ghidează în tăcere lumea spre direcţia în care este nevoie să se îndrepte.

Iată şi ce putem citi la Semnificația coperții publicației „The Economist” de pe Rost:

„Pe coperta ultimului număr al revistei The Economist, deținută de familia Rotschild, apar opt cărți de tarot modificate prin care cei de la revista amintită încearcă să facă o previziune la cum va arăta lumea în anul 2017.

Prima carte este cartea The Tower, adică Turnul. Cartea arată două grupuri de oameni aflați față în față (care se confruntă) unul poartă secera și ciocanul, adică comuniștii/socialiștii/ateii, ceilalți crucea latină care simbolizează catolicii. În centru avem un turn cu o cruce care este despicat de un fulger provenit dintr-un nor negru. Observăm că pe ușa turnului sunt niște coli de hârtie. Turnul reprezintă biserica catolică cu tezele reformei luterane bătute pe ușa sa (creștinătatea apuseană). Imaginea simbolizează distrugerea creștinismului vestic. Fulgerul e o veche reprezentare a diavolului. În Apocalipsă se vorbește că diavolul va coborî foc din Cer pe Pământ.

Cartea de tarot a Turnului simbolizează distrugerea vechiului, criza, urmată de o perioadă de haos și nesiguranță dar, odată cu distrugerea, vine și creația… un nou început. Explozie, revelație, început.

Cea de-a doua carte îl reprezintă pe Trump care are în mâini simbolurile monarhice ale puterii, el stă cu fundul pe steagul american și are globul pământesc ca un fel de tron. Este o imagine care ne duce cu gândul la Hristos Panteocrator (judecător), este prin urmare o imagine „comică” ce anunță o falsă judecată venită din partea unui pretins „salvator”.

Cartea de tarot Judecătorul anunță și ea o schimbare venită în urma unei revelații, un nou început ca de pe urma unei sentințe. Cartea sugerează o anchetă sau un proces (la propriu sau la figurat) ale cărui rezultate ne vor schimba multe percepte.

A treia carte The World, adică Lumea – guvernele, tribunalele și religiile lumii, artele, cărțile, presa, tot ce stă sub soare e controlat de așa-zișii Iluminaţi. După ce toate obstacolele au fost depășite, Lumea este ultimul scop de atins.

Cartea de tarot Lumea simbolizează finalitatea acțiunilor, scopul final atins, un ciclu încheiat cu succes.

A patra carte – Pustnicul: o mulțime de oameni pornind pe o cale descendentă împotriva TPP, TTIP și UE. În dreapta avem un glob cu America de Nord crăpată (criză). După instaurarea noii ordini o parte a populației se va opune.

Semnificația cărții de tarot: o parte a ta pe care trebuie să o confrunți, o problemă rămasă nerezolvată, întoarcerea atenției din exterior către interior, o interiorizare.

A cincea carte, Moartea: moartea cu coasa, o bombă atomică și niște ființe înaripate care ne duc cu gândul la Apocalipsă, un pământ arid, recolte distruse, râuri secate, un soare roșu nimicitor. Această carte ne arată pericolele ce pot veni ca o consecință a contestării Iluminaților.

Semnificația cărții de tarot: mari transformări. În tarot „moartea” nu înseamnă moarte fizică ci mari provocări, obstacole, transformări profunde.

A șasea carte, Magicianul: un om cu ochelari, la un calculator, apasă o imprimantă 3D care scoate pe bandă rulantă ceva ce seamănă cu bisericile din Vest, omul are soarele în spate care îi dă o aureolă de sfânt, are și un sceptru similar cu bastonul lui Moise. Aparent supremația tehnologiei, posibila apariție a inteligenței artificiale.

A șaptea carte, Roata Norocului: Marine Le Pen, Angela Merkel și o altă figură politică din Olanda sau Luxemburg (după steagul din dreptul ei), lideri care fac parte dintr-un simplu joc al așa-zișilor iluminați.

Semnificația cărții de tarot: bani, noroc, destin, soartă, totul se schimbă iar tu trebuie să accepți că nu poți controla toate acestea.

A opta carte arată imagini ale unor vedete din muzică, în interiorul unor stele și, în centru, o stea căzătoare (cometa). Cei care vor face cum cer așa-zișii iluminați vor avea o carieră de succes.

Semnificația cărții de tarot: putere de creativitate.”

Comentariu:


Cartea Turnul de pe coperta revistei The Economist pare să prefigureze ceea ce afirma Albert Pike:

„Vom dezlănțui nihiliștii și ateii și vom provoca un formidabil conflict social, care în toată grozăvia sa va arăta în mod clar națiunilor efectul ateismului absolut, originea sălbăticiei și a turbulențelor celor mai sângeroase.

Apoi peste tot, cetățenii, obligați să se apere de minoritatea mondială a revoluționarilor, îi vor extermina pe acei distrugători ai civilizației și mulțimea, dezamăgită de creștinism, ale cărei spirite deiste vor fi din acel moment fără busolă, nerăbdătoare pentru un ideal, dar fără să știe spre ce să-şi manifeste adoraţia, va primi adevărata lumină, prin manifestarea lui Lucifer, adusă în cele din urmă în faţa ochilor publicului.

Această manifestare va rezulta din mișcarea generală reacționară care va urma distrugerii creștinismului și ateismului, ambele cucerite și exterminate în același timp.”

Citiți și:

Zece semne care arată că elita globală pierde controlul 

Nu ne aflăm într un război rece ci deja ne aflăm în Războiul Popoarelor împotriva ocultei satanice a aşa-zişilor «Iluminaţi» 

Illuminati-i şi sinistra aristocraţie neagră a planetei 

yogaesoteric

20 februarie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More