Copil dat afară de la creșă pentru că nu era vaccinat


Avocat: „Nu există legislație care să oblige pe nimeni din această țară să se vaccineze cu anumite vaccinuri”


Un copil din Timișoara ar fi fost dat afară din creșă pentru că nu are toate vaccinurile făcute, spun părinții băiatului de doi ani.

Romana și Cristian Gavrilaș au declarat că au fost informați la începutul lunii decembrie că băiețelul lor nu mai este primit la creșă pentru că nu are toate vaccinurile din schema națională.

„În data de 8 decembrie soția a primit un telefon din partea medicului instituției, prin care i-a spus soției că «aveți un copil frumos, sănătos însă aveți o problemă că nu e complet vaccinat». Din punctul ei de vedere trebuie să aibă mai multe vaccinuri făcute”, a declarat Cristian Gavrilaș, tatăl copilului.

Copilul de doi ani este imunizat doar împotriva tuberculozei și a hepatitei B. Alte trei vaccinuri nu le-a făcut pentru că, spun părinții lui, după primele seruri băiatul a avut o reacție alergică.

„Am insistat să-l lăsăm acolo, am vorbit din nou cu doamna doctor. Ne respectă decizia, însă din punctul ei de vedere va fi exclus, dacă nu îl vaccinăm, din cadrul creșei”, spun părinții micuțului.

Familia a apelat la serviciile unui avocat pentru a aflat temeiul legal în baza căruia cel mic a fost exclus din creșă.

„Nu există legislație care să oblige pe nimeni din această țară să se vaccineze cu anumite vaccinuri. Ei doresc, așa cum am și făcut la solicitarea lor, să facă demersuri pentru a reclama acest abuz”, spune avocatul Ana Maria Stan.

„Noi recomandăm și susținem efectuarea vaccinărilor tuturor copiilor care intră în colectivitate. (Reporter: Recomandăm sau obligăm?) Noi recomandăm efectuarea vaccinărilor”, spune Viorica Dumitru, director executiv adjunct DSP Timiș.

Legea vaccinării, potrivit căreia copiii nu sunt primiți în grădinițe și școli dacă nu sunt imunizați, se află încă în dezbatere.

Citiţi şi:

Vreți vaccinare? Plătiți dezdăunare! Copiii care suferă reacții adverse post-vaccinale nu sunt protejați de lege

Argumente împotriva vaccinărilor obligatorii. Vaccinare sau criptototalitarism?

Cazul unui român din Austria care și-a vaccinat primul copil


 

yogaesoteric
15 februarie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More