Covidul, pas cu pas

 

Prefectul Capitalei face o plimbare prin piețe pentru a verifica modul în care sunt respectate hotărârile guvernului. Într-o piață vede un moșneag la 80 de ani, trăgând un troller după el, fără să poarte mască. Îl întreabă de ce nu poarta mască, în condițiile în care ultima decizie a guvernului spune că toată lumea să poarte masca în spații deschise. Moșul îi răspunde că face jogging și, conform deciziei guvernului, cei care fac jogging o pot face fără să poarte mască.
– Care jogging?, întreabă prefectul, că dumneata abia te miști!
– Auzi măi, berbecule, când o să fii ca mine – şi după cum arăți, nu e departe momentul – și mersul la budă o să fie pentru tine probă olimpică.

După o asemenea introducere, să mergem mai departe, „pas cu pas. Vă mai amintiți cum a apărut virusul? Pare aiurea dar cu siguranţă sunt mulți care au uitat.

 Pasul 1 – primele informații

Când a apărut în media, nu în lume, prima știre privind covid-19, specialiștii români în boli infecțioase, profesori renumiți, posesori de instituții private specializate în astfel de subiecte, participanți constanți la mai toate conferințele internaționale în domeniu, ne spuneau că acest virus a apărut odată cu pământul, că se manifestă în Wuhan, un orășel amărât din China care, păstrând proporțiile, este cam cât e Ciorogârla în România, un punct „insignifiabil” pe harta Chinei și că la cât de departe e China de noi și mai ales cu drumurile noastre, până să ajungă în România, va mai trece un veac. Asta spunea proaspătul candidat Cercel, acum… parcă 1.000 de ani.

 Pasul 2 – primele explicații

Au urmat explicațiile privind cine e și cine l-a plămădit pe acest covid-19. Deși informații privind apariția lui, prepararea lui, efectele lui chiar, cu detalii, apăruseră prin anumite medii cu ani buni în urmă, am fost asigurați că un șarpe și un liliac, într-o peșteră, sau într-o piață de pește din Wuhan, s-au ținut de prostii și au dat naștere acestui virus care însă nu era mai periculos decât o gripă oarecare și se putea trata cu supă. Citat din aceeași sursă. Lumea începuse să se sperie și avea nevoie de calmare, sau calmic, nu mai conta, ceva care să o calmeze și „specialiștii erau numai buni pentru așa ceva”.

Pasul 3 – primele remedii

Lumea a început să se întrebe și „specialiștii” au răspuns, virusul poate fi tratat cu lămâie, cu paracetamol, cu ceai fierbinte, cu spirt, fără spirt, cu clor, (în unele părți pe cale orală) gargară și alte leacuri la îndemâna populației (o vreme, până a început isteria și nu mai găseai nimic), dar nu era nevoie de investiții sau intervenții guvernamentale, pentru că guvernul oricum nu putea și nu făcea nimic.

Pasul 4 – primele măsuri

Ei, după ce aburirea și apoi manipularea și-au făcut efectul, au apărut primele cazuri în România, lumea deja constatase că au trecut 1000 de ani și virusul a ajuns și la noi, isteria era în floare, în magazine nu mai găseai substanțe igienizante, clor, hârtie igienică, mănuși chirurgicale, măști, nici măcar de vopsit, guvernul ne-a informat că problema e cotoioasă și dacă nu ascultăm ce spune guvernul, dacă nu cumpărăm prin firmele de casă ale guvernanților produsele recomandate de el primite ca ajutoare sau importate pe degeaba și vândute la prețuri de 10 ori mai mari, nu vom supraviețui. De aici au intervenit alți specialiști, cei profilați pe tunuri financiare, fraudă, speculă, și îmbogățire peste noapte, firme fantomă deținute de obscuri oameni de casă sau instituții controlate de același guvern.

Pasul 5 – primele restricții

Pentru ca pasul 4 să fie bine implementat, pentru că deja apăruseră pe surse informații privind planuri de îndobitocire și supunere a populației, dar și date privind manipulările și minciunile privind apariția, efectele și scopul urmărit prin înfricoșarea populației, guvernul a introdus, când în țară aveam câteva sute de cazuri, „starea de urgenţă”. Odată instituită, lumea speriată, au fost promovați „Top-Guniștii” care au început să tragă în populație cu ordonanțe militare, amenzi, măsuri extreme, restricții de mișcare, de viteză, de comunicare, în așa fel încât să circule numai transporturile de lemn ale fraților austrieci, autobuzele avioanele cu sparangheliști și lumea să citească numai comunicatele date de guvern, la cutie, ca hemoroizii.

Pasul 6 – primele… contre

Unii oameni care mai aveau curaj dar și din cei care se simțeau nebăgați în seamă, sau poate chiar care încă mai vedeau bine, au început să caute informații, să descopere că nu poți cataloga un deces ca având cauză virusul, fără o autopsie, doar pentru că pacientul tușea iar tu ai scris pe foaia lui de internare „suspect de covid”. Astfel, în România, probabil pentru prima oară în lume, au fost eradicate toate bolile cronice, lumea nu mai murea de inimă, ficat, plămâni, deși toți cei care decedau de covid erau cunoscuți sau posesori de „comorbidități”. Cam prin această perioadă, un medic până atunci necunoscut publicului, dar în „plină afirmare”, spunea: „pornim de la o premisă pe care trebuie să o știe toată lumea, masca nu o poartă omul sănătos, masca o poartă omul bolnav da, pentru a nu disemina. Masca purtată de omul sănătos poate face mai mult rău decât bine!. Când l-am auzit, am crezut că i se va pune botniță, pentru a i se închide gura. Dar nu, liderii politici au găsit o soluție mai bună, l-au promovat. Acuma același om ne spune că trebuie să purtăm mască și când suntem singuri pe stradă că dacă nu, ne prind agenții deghizați în oameni normali și ne amendează ca milițienii.

Pasul 7 – primele… prime

Pentru că unii doctori treziți de conștiință, sau doborâți de foame sau de oboseală începuseră să își ia concedii, să nu mai răspundă la apeluri, să nu mai percuteze la ordinele politice, guvernanții au recurs la metoda tătărească, adică în loc să îi pedepsească, le-au dat… sporuri. Și uite așa, eroii noștri nu numai că nu refuzau să strige ura, ura la boscheți, dar au început să ceară ei prin spitale pacienți cu covid, ca să aibă și ei parte de sporuri. Și uite așa, toate spitalele și medicii s-au transformat în „suport covid”, de la ăl’ cu aspirina pân’ la ăl’ cu bisturiul, deși încă nu se descoperise că virusul se poate opera. Dar încă nu e prea târziu. Apoi, au început să curgă primele… primele minciuni în raportări, toate manevrate așa cum doreau guvernanții. Avea un membru de partid nuntă? Imediat dădeau dezlegare la aglomerare în zonă. Se punea de un protest sau campanie marca PSD în zone colorate în roșu? Se ridica numărul de cazuri și se interziceau întrunirile iar lumea se întreba cum se face că în unele zone, sate, orașe, apar și dispar cazurile peste noapte.

Pasul 8 – primele neconcordanțe vizibile de pe Lună

Ei, astea au apărut odată cu istoria, așa cum spunea „renumitul” Cercel. Încă de pe vremea când materia se învârtea bezmetică prin Univers, sau Dumnezeu trasa cu degetul schema planetelor, au apărut întrebări care nu și-au găsit răspunsul nici azi și care pun piedici cunoașterii. Nu se știe încă, deși la început era sigur, de unde a apărut acest virus și cum se poate combate. Că a fost un act sexual consimțit între șarpe și liliac, că a fost un rezultat al unor creiere bolnave de o boală incurabilă numită setea de putere, că a fost rodul unei minți rătăcite care își caută stăpânul, nu se știe.

Nu se știe încă cum de toate teoriile privind evoluția, creșterea și descreșterea efectelor virusului se prăbușesc după ce își fac numărul, în așa fel încât dacă la început se spunea că acesta atacă doar bătrânii, acum se spune că de fapt copii ar fi cei mai… periculoși purtători, sau dacă se spunea că doar cei cu comorbidități dau cazuri grave, acum ne mor cei fără antecedente… medicale, că dacă înainte se spunea că cei care au avut virusul devin imuni, purtători de anticorpi, acum se reîmbolnăvesc și ei, nimic nu se știe, totul e relativ.

Nu se știe nici măcar ce se credea că se știe la început.

Nu se știe sau nu se vrea să se știe nimic, de fapt, pentru că pentru om, cel mai mare pericol și cea mai grea povară este … teama de necunoscut. Sunt oameni care nu se tem de foc, de apă, de animale sălbatice, de șoareci, de șerpi, de crocodili, de bomba atomică, de salturi cu parașuta, de război, de atacul cu arma, de trăznet, de fulger, de părinți, de profesori, de poliție, de Dumnezeu chiar (d’ăştia sunt din ce în ce mai mulţi şi mai sus puşi), dar toți se tem de necunoscut, iar acest aspect îl știu și guvernanții care se folosesc și întrețin incertitudinea, chiar o dirijează, pentru ca oamenii să nu mai știe unde să se uite și să asculte orbește doar ce vor ei, guvernanții. Spune-i unui om că dacă te mai supără îi dai foc la casă și va râde de tine. Spune-i însă „lasă că o să vezi tu” și o să înceapă să aibă insomnii, pentru că nu știe la ce să se aștepte și cum să se apere. Pe acest principiu merg și guvernanții (nu doar ai noștri), când întrețin această stare.

Pasul 9 – primele proteste

Primele proteste adevărate la noi abia acum dacă au început, și asta pentru că românii sunt recunoscuți drept cel mai „tolerant” sau răbdător popor. Deși ne tot lăudăm și ne-am construit o legendă de neînfricați și „independenți”, noi ne-am cam dat după vânt încă de pe vremea popoarelor migratoare și, văzând că „sabia nu taie capul plecat”, ne-am obișnuit să adoptăm poziția ghiocelului în fața oricărui purtător de sabie sau bici. Doar când sabia a ajuns la os, sau au intervenit curente sau forțe din afară, am „pus și noi de o răscoală sau o revoluție” dar nu pentru a transforma ceva în starea noastră ci doar pentru a fi „în rândul lumii” și a schimba eventual sabia sau biciul care se tociseră. Păi stai puțin, Iohannis nici nu s-a încălzi pe scaun, abia s-a așezat, că în primul mandat a fost mai mult plecat, așa că românii vor să îl cunoască mai bine. Aici suntem în urmă, și cred că tot așa vom rămâne.

 Pasul 10 – primele recunoașteri

Primele recunoașteri privind minciunile și manipularea au apărut prin toamnă. Atât Tătaru cât și lăutarul au recunoscut că de fapt, și la noi, ca și la alții s-au raportat ca decese datorate covidului și cazuri de decese datorate altor boli, dar era mai comod să se declare ca decese covid, dar și mult mai avantajos, pentru că numai așa se putea ține populația în case sau se puteau vinde mănușile și măștile fabricate sau importate de oamenii de partid, care sponsorizează la greu campania electorală. Nimeni nu îi trage la răspundere pentru dezinformare deși însăși UNICEF și OMS au dat indicații să se ia măsuri de interzicere a știrilor false, iar Facebook i-a scos din funcțiune pe cei care promovau „știri alarmiste, false sau teorii ale conspirațiilor” privind covid-19. „Informațiile false și dezinformarea pun în pericol sănătatea și viața, subminând încrederea în știință, în instituții și în sistemele medicale”, spunea directorul general al ONU, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus. Așa au fost suspendate, închise, blocate, pagini, materiale și opinii care spuneau inclusiv faptul că guvernele emit acte oficiale cu date false privind cazurile de decese provocate de covid-19.

Prin august, în plin sezon estival, la Constanța, nu au fost raportate rezultatele unor teste cică dintr-o eroare umană, dar de fapt pentru că erau interese financiare ale unor importanți membri de partid și nu era recomandat” să se închidă sezonul. Apoi domnul Tătaru a admis că s-au făcut și raportări fictive, că unele decese raportate nu ar fi fost cauzate de covid, că nu s-au făcut autopsii, că… Nu se știe clar, adică exact ce spuneau cei care au fost opriți să mai expună „teorii ale conspirațiilor”. Păi în acest caz, ar fi necesar să fie închişi comunicatorii guvernului, ai Centrului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru că au răspândit ştiri false privind statisticile şi evoluţia bolii şi au pus în pericol viaţa cetăţenilor. Și totuși nu se petrece nimic, oamenii cunoșteau situația, de aia nu i-a mai mirat nimic, nu îi mai mișcă nimic, nu îi mai impresionează nimic. Când se pune de un incendiu și mor oameni nevinovați doar ca să schimbi un guvern iar tu stai în casă și privești la TV, cum să te mai miște un simplu raport, o „eroare umană” sau niște date raportate aiurea?

Pasul 11 – primele vaccinuri

Același domn Tătaru ne informa că primele vaccinuri anti-corona vor veni în România prin decembrie și se vor injecta prin ianuarie 2021. Și mai promitea ceva domnul Tătaru, a găsit rezolvarea:Astfel, dacă pandemia de coronavirus a găsit România, în urmă cu 8 luni, cu un număr de 740 paturi de ATI, s-a ajuns în prezent la 1.200, iar în perioada imediat următoare vor fi asigurate 1.400 de paturi.

Și așa Guvernul s-a spălat pe mâini pasând povara și greul în spinarea medicilor de familie, iar aceștia tac. De ce tac? Simplu, tac pentru că și Tătaru a tăcut după ce a fost promovat ministru, și medicii din spitale și funcționarii din DSP au tăcut după ce au fost „trecuți la prime”, și acuma și medicii de familie vor beneficia de sporuri la salarii, pentru că „tratează” bolnavii de covid. Se spune că morții se acoperă cu pământ iar vii cu hârtii. Dacă hârtiile au cifre pe ele, se astupă și gurile și conștiințele.

 Pasul 12 – primele alegeri covid

Primele alegeri cu covid au avut loc în septembrie, dar alea au fost doar de probă. Adevăratele alegeri, cele influențate sau manevrate prin politica anticovid au urmat abia apoi. În martie, când aveam câteva (168) de cazuri de covid în toată țara, s-a instituit „starea de urgenţă”, iar apoi, când aveam 235.586 de cazuri în total și 6.546 în ultimele 24 de ore, pentru că erau alegerile care nu trebuiau amânate, „nu este nevoie de stare de urgență”. Da, nu este nevoie, el nu are nevoie!

Românii au fost deja obișnuiți cu ideea că „de acuma va trebui să ne obișnuim cu virusul”, că acesta va face parte din viața noastră, ca și virusul gripal, dar partea proastă nu este că ne vom obișnui cu el ci că ne vom obișnui cu botnița, cu limitările drepturilor fundamentale, cu închiderea gurii celor care spun lucruri nedorite de autorități, cu controale ale organelor de ordine îmbrăcate civil care ne vor ridica cu sau fără izoletă și nimeni nu va interveni și chiar cu noua categorie de turnători, care acuma sunt îndemnați să îi toarne pe cei care nu respectă regulile privind combaterea bolilor, apoi îi vor turna pe cei care nu respectă regulile privind bancurile politice, pe cei care nu respectă regulile de preamărire a regimului, pe cei care nu respectă regulile de tăcere, etc, etc.

Și uite așa se confirmă teoria evoluționistă dar și cea privind Facerea Lumii de către Dumnezeu, căci „din țărână suntem făcuți și în țărână de vom întoarce”, sau din maimuță ne tragem, maimuțe am rămas.

Amin!

 

Citiţi şi:
Cultul Covid
Un medic zguduie lumea științei: ‘Covid-19 este o farsă! Masca, distanţarea şi testele sunt inutile! Totul e o afacere’
Operațiunea covid a scos la iveală cine controlează lumea

 

yogaesoteric
5 aprilie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More