Creaturile ce sunt indestructibile şi care trăiesc pe Terra. Vor muri doar atunci când Soarele va dispărea

 Minusculele tardigrade sunt considerate ca făcând parte dintr-o specie despre care se poate spune că este indestructibilă, după ce oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că sunt singurele creaturi care vor supravieţui în orice condiţii până când Soarele se va stinge. La propriu.

Cu toate că pe Terra gândacii sunt priviţi drept vietăţile cele mai rezistente, aceste microorganisme cu opt picioare sunt, de fapt, mult mai puternice şi vor continua să existe pe planetă şi în următorii 10 miliarde de ani, indiferent că vine Apocalipsa ori că ne acoperă potopul, au descoperit oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford, informează The Telegraph.

Tardigradele sunt capabile să supravieţuiască timp de 30 de ani fără hrană sau apă şi să reziste la temperaturi extreme de până la 150 de grade Celsius, în adâncimile mărilor sau în vacuumul îngheţat al spaţiului cosmic. Cercetătorii de la Universităţile Oxford şi Harvard au descoperit că abilităţile lor uluitoare le-ar proteja în cazul unor calamităţi, chiar dacă acestea ar fi atât de puternice încât să şteargă de pe faţa Pământului orice urmă de viaţă. Singurele evenimente care ar putea determina dispariţia tardigradelor – adică impactul planetei noastre cu un asteroid gigantic, explozia unei stele sau radiaţii gama mortale – nu vor avea loc până când soarele nu va muri.

Aceste descoperiri nu sugerează doar că tardigradele vor supravieţui mult timp după ce oamenii vor fi dispărut, ci dau şi speranţa că viaţa ar putea exista chiar şi pe planete pustii, cu un mediu ambiant mult mai ostil.

„Viaţa pe această planetă poate continua mult după ce oamenii vor dispărea. Tardigradele sunt organismele care se apropie cel mai mult de ideea de indestructibil de pe întregul Pământ, dar există şi posibilitatea să mai fie alte specii similare undeva în Univers. În acest context, ar fi cazul să începem să căutăm serios viaţă pe Marte şi în alte zone ale sistemului solar, în general. Dacă Tardigradele sunt cele mai rezistente specii de pe Pământ, cine ştie ce mai există în alte părţi”, a îndemnat doctorul Rafael Alves Batista, de la Departamentul de Fizică al Universităţii din Oxford.

Citiţi şi:
Urme de «viaţă» «la bordul» unui meteorit
 Fantasticele peșteri din Noua Zeelandă, «decorate» în interior cu viermi luminoși
Descoperire excepțională, de ultimă oră! Prima planetă asemănătoare Pământului, care dispune de atmosferă

yogaesoteric
7 septembrie 2017

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More