Croația a decis în favoarea primirii de copii în plasament familial de către cuplurile de același sex care trăiesc în uniuni consensuale

 

În ciuda unei societăţi conservatoare, Curtea Constituțională din Croația, țară preponderent catolică, a decis la începutul lunii februarie că persoanele de același sex care trăiesc în uniuni civile vor putea primi copii în plasament familial.

Sesizată de mai multe persoane care au contestat legea plasamentului familial, Curtea Constituțională din Croația a constatat că legislația în vigoare ar produce „efecte discriminatorii” în cazul homosexualilor care trăiesc în uniuni civile, fapt interpretat ca „inacceptabil” din prisma egalității tuturor cetățenilor în fața legii.

Deși în Croația legea nu permite căsătoria între persoane de același sex, din 2014 acestea se pot înregistra ca „parteneri de viață”, formulă juridică ce le conferă drepturi adesea echivalente. Până în prezent, aproximativ 360 de cupluri au încheiat astfel de parteneriate, într-o țară cu 4,2 milioane de locuitori. Aceste cupluri nu au însă dreptul să adopte copii.

Legea privind plasamentul familial al minorilor luați de la părinții decăzuți din drepturi, adoptată în decembrie 2018, a fost imediat criticată de activiștii pro-homosexualitate din cauză că, în lege, persoanele de același sex care trăiesc împreună sub forma juridică a „parteneriatului de viață” nu figurau în lista de familii susceptibile să-i poată primi pe acești minori.

Curtea Constituțională din Croația a explicat că nu poate interveni pentru a modifica această „lacună” legislativă, pentru a nu crea un „vid juridic”.

Cu toate acestea, Curtea le-a ordonat tribunalelor și instituțiilor responsabile de aceste dosare să aplice legislația în vigoare astfel încât să permită participarea la procedura de plasament familial „în aceleași condiții” pentru toți, fie că e vorba de familii sau de „parteneriate de viață”.

Citiţi şi:

Societatea ar fi cazul să se gândească deja la traumele copiilor din familiile de homosexuali

Mihai Gheorghiu, despre propaganda homosexualilor de a se căsători și de a înfia copii…

Astăzi, homosexualii ocupă rolul de victimă nobilă, iar cei ce se opun ideologiei lor ocupă rolul de criminali culturali periculoși, habotnici

 

yogaesoteric
4 iunie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More