Cronica unei morți anunțate

Realegerea lui Macron e un spectacol de un prost gust care-mi provoacă o greață infinită. Să vezi aceeași schemă propagandistică pusă în scenă a doua oară în Franța și pentru a nu știu câta oară în lume n-are cum să-ți provoace altceva.

Marine Le Pen e o politiciană submediocră, incapabilă de un discurs care să treacă de corijență. E proastă și de-aia a fost aleasă. Sau joacă bine rolul de proastă, ceea ce ar salva-o. Mă rog, pentru noi, în final tot aia e și chiar nu contează. E un element însă care explică longevitatea dinastiei politice Le Pen: sunt opoziția controlată, buni de arătat pisica.

Deja pattern-ul e deranjant prin lipsa de imaginație. Aclamările nulității sunt identice cu cele ale lui Mao, Ceaușescu sau Kim Jong Un. Discursul „învingătorului” e o de o buruieneală greu de descris. Ariditatea intelectuală e deranjantă, dar e atât de specifică vremurilor pe care le trăim! Avem în schimb o certitudine: acum caracatița tiranică ne prinde chiar pe toți, nu mai lasă niciun centimetru de pământ liber.

Ce să vă mai spun? Că noua protejată a lui Rotschild în România e Kovesi? Că vom avea același spectacol prost la viitoarele prezidențiale? Probabil intuiți. De ce credeți că se antrenează Veorica? Oare pentru că e posibil ca la casting să prindă un nou rol de „proasta cea mai nefastă”? Trist. Trist și previzibil!

Autor: Dan Diaconu

Citiți și:
Macron a cerut la Strasbourg ca Parlamentul European să decidă în locul guvernelor naționale
A început globalizarea. Cetățenii statelor UE pot candida la alegerile din România
Rămâneți pe loc și priviți cum se sinucide Europa

 

yogaesoteric
7 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More