Cu 3 luni înainte de covid, UE înghițea supa de vaccin servită de Bill Gates și Big Pharma

Comisia Europeană nu a așteptat pandemia de covid pentru a promova vânzările de vaccinuri fabricate de Big Pharma. Acesta este probabil un element cheie, care a trecut neobservat, și care explică de ce Comisia a devenit cel mai bun client al Pfizer, Moderna și AstraZeneca în timpul crizei covid.

În septembrie 2019, Comisia a organizat primul Summit mondial privind vaccinarea, în parteneriat cu OMS… și cu industria vaccinurilor, al cărei pilon central este Fundația Bill Gates. Era cu trei luni înainte de debutul unei pandemii care a constituit un formidabil accelerator de profit pentru un întreg sector de activitate.

Agenda summitului mondial de vaccinare 2019 de la Société Tripalio

Este Comisia Europeană cel mai bun vehicul publicitar pentru industria vaccinurilor? Această chestiune, care a fost tabu încă de la izbucnirea pandemiei de covid, merită probabil să fie explorată mai în profunzime, deoarece granițele dintre „politicile” europene și interesele industriale par să fie poroase de mai mulți ani.

Dovada este revelatorul „Summit global privind vaccinarea” din 12 septembrie 2019, organizat în comun de Comisia Europeană, Organizația Mondială a Sănătății și industria farmaceutică. Printre reprezentanții acesteia din urmă se numără Institutul Pasteur, grupul Pfizer și două organizații emblematice ale acestei industrii care merită să fie cunoscute: GAVI (la care vom reveni) și Fundația Gates.

Comisia Europeană și religia vaccinurilor

De remarcat că această mare mesă (liturghie religioasă, este cazul să o spunem), a inclus mese rotunde care nu fac un mister din sacralizarea religioasă a vaccinului. Masa rotundă de la ora 10.30, de exemplu, intitulată „Avem încredere în vaccinuri”, este o ilustrare perfectă a înlocuirii lui Dumnezeu cu micul flacon care, chipurile, o să salveze lumea. Este amuzant să observăm că unul dintre vorbitorii din acest panel a fost un angajat al Facebook.

Cea de-a doua masă rotundă s-a intitulat: „Magia științei”. Această expresie indică din nou dimensiunea supranaturală cu care industria vaccinurilor intenționează să își împacheteze produsele pentru a le vinde mai bine.

Cea de-a treia masă rotundă, intitulată „Vaccinurile protejează pe toată lumea, pretutindeni”, nu ezită să evoce un fel de omniprezență divină.

Aici regăsim cele două fenomene cu care ne-a obișnuit covid: pe de o parte, vaccinul este un cult religios monoteist, iar pe de altă parte, este purtat de o castă aflată sub influența protestanților nord-americani albi, practicanți zilnici ai altruismului eficient. Vânzarea de vaccinuri salvează omenirea și îi îmbogățește pe producători: aceasta este lumea ideală.

Lobby intens din partea lui Bill Gates

Se pare că această odă universalistă la adresa vaccinurilor nu a apărut din senin. De fapt, a fost subiectul unui lobby intens din partea galaxiei Bill Gates timp de peste un deceniu.

De exemplu, în presa britanică există acest articol sugestiv din 2011: „Bill Gates este încrezător în organizarea unui summit global privind imunizarea”. Este amuzant să vezi profesionalismul, consecvența și hotărârea lui Bill Gates și a producătorilor de vaccinuri de a-și pune în aplicare planurile. Acest summit mondial al imunizării la cel mai înalt nivel european (nu american) va fi avut nevoie de zece ani pentru a se realiza. Dar până la urmă a înflorit.

Nu ar putea exista un exemplu mai bun al eficienței industriei farmaceutice în ceea ce privește lobby-ul. Aducerea laolaltă a Comisiei Europene (inclusiv a reprezentantului UE, Federica Mogherini), a OMS și a numeroase personalități politice pentru a-și apăra interesele, susținând tot limbajul lor… jos pălăria!

Multilateralismul și industria vaccinurilor

Organizarea acestui summit sub influența industriei farmaceutice pune în lumină un aspect puțin înțeles al Marii Resetări: importanța multilateralismului pentru apărarea intereselor industriale, în special în domeniul farmaceutic. Este evident că este mai ușor să influențezi o singură instituție care supraveghează o piață de 300 sau 400 de milioane de clienți potențiali, decât 27 de guverne, dintre care unele conduc teritorii liliputane.

Să amintim că, în mod progresiv, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) este cea care a centralizat autorizațiile condiționate de introducere pe piață pentru statele membre în caz de epidemie. Acest mecanism a fost aplicat în special în cazul epidemiei de H5N1 din 2009. Prin urmare, Comisia este o țintă principală pentru marile companii globalizate care doresc să beneficieze de protecții de reglementare pentru a-și vinde produsele fără concurență.

Este demn de remarcat faptul că, în cele din urmă, Comisia și-a oficializat legăturile de interes cu industria farmaceutică.

Rolul GAVI și al lui Bill Gates

În rețeaua de lobby-uri industriale în slujba vaccinurilor și a vaccinării de pretutindeni, există o structură discretă, dar deosebit de interesantă: GAVI (Vaccine Alliance). Pentru a înțelege despre ce este vorba, este suficient să vă uitați la această diagramă publicată pe site-ul Alianței, care ilustrează politica de influență desfășurată de industria vaccinurilor:

Cei care se pricep la lobby vor înțelege imediat semnificația acestei diagrame: ea explică faptul că GAVI este o structură de influență condusă de Fundația Bill Gates, care împletește interese publice și private, inclusiv Unicef, OMS, Banca Mondială, cercetători și industria vaccinurilor. Astfel de organizații ar putea fi descrise ca un „cal troian” însărcinat cu unificarea producătorilor de vaccinuri în spatele unor campanii „țintite” (pe lângă autoritățile publice, bineînțeles) pentru a promova imaginea vaccinului în sine.

O epidemie la momentul potrivit

Este de înțeles că, după 10 ani de eforturi pentru a obține sprijinul oficial al Comisiei Europene în promovarea vaccinului ca religie universală, industria a jubilat când a izbucnit pandemia covid. Deocamdată, nu cunoaștem încă toate aspectele legate de reactivitatea extremă a anumitor laboratoare la începutul pandemiei. Dar un fapt este cert: strategia de vaccinare integrală implementată de Comisia Europeană nu a fost improvizată după izbucnirea pandemiei. Fusese pregătit de mult timp.

Am putea felicita companiile farmaceutice și pe Bill Gates pentru capacitatea lor de anticipare? Adevărul este că… în ciuda perdelelor de fum ale unei prese subvenționate, este necesar să demistificăm vaccinul și să demontăm procesele de influență care au făcut din politicile de sănătate publică o hiper-piață pentru marile companii farmaceutice.

Citiți și:
Pașaportul de vaccinare era prevăzut în registrele Comisiei Europene din 2018!
Un articol din 2010 relevă că schema afacerii și vaccinării covid este reprodusă întocmai în România după schema gripei porcine, cu Streinu-Cercel ca agent declanșator al isteriei vacciniste

 

yogaesoteric
16 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More