Cu aurul ți se pare că poţi cumpăra orice, dar Împărăţia lui Dumnezeu şi mântuirea sufletului nu le poţi cumpăra

 

O gazetă englezească a pus odată cititorilor săi întrebarea: „Ce este aurul?”. Pentru cel mai bun răspuns se acorda un premiu echivalent cu câteva mii de lei. Răspunsul premiat a fost acesta: „Aurul este un paşaport universal” (bun pentru toate ţările din lume). Poţi descuia cu el toate graniţele și toate uşile. Poţi intra cu el oriunde. Dar… nu poţi intra cu el în Rai! Uşa raiului n-o poţi descuia cu aurul.

Cu aurul poţi cumpăra orice, dar Împărăţia lui Dumnezeu şi mântuirea sufletului nu le poţi cumpăra. Aurul îți poate aduce orice: case, haine, scumpeturi, prieteni. Însă oricât de mult ai avea, nu poate să-ți ofere pace, bucurie şi fericire adevărată.

Cu banii poţi cumpăra mâncare, dar nu și pofta de mâncare. Poţi cumpăra perne moi, dar nu şi somnul. Poţi cumpăra medicamente, dar nu şi sănătate. Poţi cumpăra multe cărţi, nu însă şi minte. Poţi câştiga mulţi prieteni, nu însă și credinţa și prietenia lor statornică. Poţi cumpăra multe desfătări, nu însă şi fericire adevărată. Poţi cumpăra cu bani multe desfătări şi lucruri lumeşti, dar nu poţi cumpăra cu ei fericirea cea adevărată și mântuirea sufletului tău.

Citiți și:

APARIGRAHA – non-acumularea ne eliberează de tirania dorinţelor materialiste

ASTEYA – onestitatea care conferă armonizarea între planul material şi viaţa spirituală

Hrana cea tainică şi binefăcătoare a fiinţei, a sufletului şi a inimii

 

yogaesoteric
12 martie 2019


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More