Cu regulile sale pentru încălzire, ministrul Habeck riscă sănătatea germanilor

Într-un fel sau altul, indivizii aflați la putere vor să ne vină de hac. Toată lumea știe că sunt prea puține apartamente și case bine făcute și prea puțini oameni își vor putea permite chiar și cele 19 grade din apartamente. Ne așteaptă pe toți o iarnă foarte grea.

Ca parte a Planului de urgență pentru gaze, Comisia Europeană a planificat de ceva timp măsuri cuprinzătoare de economisire a energiei în întreaga Europă. Printre altele, ordonanța prevede reducerea temperaturii de încălzire la 19 grade.

În Germania, măsurile în acest sens au fost stabilite în Ordonanța privind conservarea energiei pe termen scurt (EnSikuV), care a intrat în vigoare încă de la începutul lunii septembrie, prin autorizarea de către Bundestag a unei ordonanțe din Legea privind conservarea energiei. Acestea urmează să se aplice până la sfârșitul lunii februarie și poate avea consecințe nefaste asupra sănătății multor germani.

Obiectivul regulamentului este de a economisi două procente din consumul de gaze din Germania. Cele mai importante măsuri reies din documentul de bază al Ministerului Federal al Economiei, pe care îl conduce Robert Habeck:

Reducerea temperaturii aerului în clădirile publice:

  • Pentru activități ușoare din punct de vedere fizic și predominant sedentare: maximum 19 grade.
  • Pentru activități predominant în picioare și exerciții ușoare: maxim 18 grade
  • Pentru munca moderat de grea și predominant în poziție șezândă: maxim 16 grade
  • Activități grele: maxim 12 grade

Se aplică excepții în zonele care necesită o protecție specială, cum ar fi:

  • Spitale
  • Centre de îngrijire
  • Școli
  • Grădinițe de zi.

Temperatură de 19 grade în birouri

De asemenea, angajatorii privați au dreptul de a menține doar temperatura minimă de 19 grade în permanență. În plus, chiriașilor ar fi necesar să li se permită să coboare termostatul în mod independent – indiferent de acordurile stipulate prin contract – conform noilor prevederi chiriașul este necesar să asigure în mod independent temperaturi minime în spațiul de locuit. Cu toate acestea, obligațiile de a preveni deprecierea lucrurilor din proprietatea închiriată printr-un comportament adecvat în materie de încălzire și ventilație nu sunt afectate.

Pericol de creștere a mucegaiului

Pe de altă parte, Asociația Federală a Organizațiilor Condominiale Municipale se îndoiește că locatarii pot evalua singuri în ce măsură este necesar să crească ventilația atunci când temperatura este scăzută. Prin urmare, este extrem de important ca societățile de locuințe să își consilieze și să își sprijine locatarii în mod corespunzător, pentru a preveni formarea de mucegai sau deteriorarea structurii clădirii.

Temperatura nu este recomandat să fie la fel în toate încăperile și, în plus, valoarea ei variază în funcție de clădire și de utilizarea acesteia. Recomandarea actuală a Agenției Federale de Mediu este:

  • 20 de grade în camerele de zi, 17 grade în dormitoare
  • și în general este mai rece în spațiile de depozitare decât în birouri.

Dar nu numai structura clădirii este afectată de reducerea temperaturilor interioare. Potrivit experților, persoanele fizice, de teama facturilor uriașe, își vor încălzi insuficient locuințele, ceea ce ar putea duce la probleme de sănătate în general, chiar la hipotermie.

Riscuri pentru sănătate: De la probleme respiratorii la reacții alergice

Un aspect important este formarea de mucegai. O temperatură mai scăzută a camerei scade punctul de condens al umidității aerului, care tinde apoi să se condenseze pe pereți. În timpul zilei, temperaturile din încăpere nu ar fi indicat să scadă sub 19 sau, mai bine zis, 20 de grade Celsius, pentru a evita dezvoltarea mucegaiului.

Numeroase studii au dovedit deja că există legături între expunerea la mucegai și afecțiunile respiratorii. Deoarece sporii și produsele metabolice ale mucegaiului sunt inhalate odată cu aerul, se pot declanșa reacții iritante. Aceasta crește riscul de:

– Simptome respiratorii generale
– Reacții alergice
– Astm
– Bronșită
– Dureri abdominale, greață, probleme digestive
– Dureri de cap, migrene

Potrivit centrului de consiliere a consumatorilor, persoanele cu probleme de sănătate și persoanele imunocompromise sunt deosebit de expuse riscului.

Risc crescut de boli cardiovasculare

Deoarece frigul crește tensiunea arterială prin contracția vaselor de sânge, crește riscul de accident vascular cerebral și de atac de cord – în special pentru persoanele cu boli cardiovasculare preexistente.

Potrivit Fundației Inimii, persoanele cu următoarele afecțiuni sunt deosebit de expuse riscului de AVC și infarct:
– Boală coronariană
– Atac de cord în antecedente
– Angină pectorală
– Hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, fibrilație atrială
– Tromboză venoasă profundă.

Studiile arată, de asemenea, că o locuință prea rece poate provoca creșterea tensiunii arteriale. De exemplu, un studiu japonez din 2013 efectuat pe persoane sănătoase a arătat valori ale tensiunii arteriale sensibil mai mici la o temperatură a aerului din interior de 24 de grade Celsius, comparativ cu 14 grade Celsius. Potrivit acestui studiu, persoanele care suferă de hipertensiune este necesar să fie foarte atente la semnalele trupului lor la temperaturi mai scăzute. Studiile arată că riscul de probleme cardiace crește cu fiecare grad de scădere a temperaturii.

Exercițiile fizice regulate și ajustarea medicației ar putea fi contramăsuri utile.

Ghidul OMS: 18 grade reprezintă un minim pentru persoanele sănătoase

Așadar, ce temperaturi sunt acceptabile iarna în interior din punct de vedere al sănătății? Ghidul OMS declară că 18 grade Celsius este minimul absolut pentru persoanele sănătoase. Grupurile vulnerabile este necesar să fie tratate separat.

Risc de hipotermie pentru persoanele aflate în situații de neajutorare

Pe lângă riscurile pentru sănătate menționate mai sus, riscul de hipotermie crește, de asemenea, pentru anumite grupuri de risc. Printre acestea se numără:

  • Persoanele după consumul extrem de alcool sau droguri, un accident vascular cerebral sau altă comă;
  • Persoanele aflate în situații de neajutorare, de exemplu, persoanele cu demență;
  • Persoanele în vârstă și bolnave care se deplasează cu greu din cauza stării lor de sănătate.

Influența pe care temperaturile din încăperi o au în general asupra riscului de deces prin hipotermie este o chestiune de apreciere, deoarece nu există statistici semnificative disponibile până în prezent. Conform cunoștințelor actuale, temperaturile ușor mai scăzute din încăperi nu cresc, în general, riscul de hipotermie pentru persoanele sănătoase.

Temperatura trupului depinde de numeroși factori

Hipotermia apare atunci când pierderea de căldură a organismului este mai mare decât producția de căldură pe o perioadă de timp suficient de lungă. Temperatura normală a trupului uman este cuprinsă între 36,5 și 37,4 grade Celsius – în funcție de caracteristicile fizice, cum ar fi vârsta, sexul, masa musculară, procentul de grăsime trupească și hormonii. Aceasta este influențată de factori precum exercițiile fizice, îmbrăcămintea și, de asemenea, temperaturile exterioare. Ora din zi are, de asemenea, o influență asupra temperaturii centrale.

Hipotermia este atunci când temperatura trupului scade sub 35 de grade Celsius. Aceasta se poate petrece nu numai în aer liber, pe vreme rece și vântoasă, în apă rece, dar și în apartamentele prea reci. Factorul decisiv este că organismul consumă mai multă căldură decât poate produce. Persoanele în vârstă, bolnave sau epuizate, precum și copiii sunt, în mod corespunzător, mai sensibile.

Simptomele hipotermiei

Potrivit Crucii Roșii germane, există două stadii ale hipotermiei, care se manifestă, în funcție de grad, după cum urmează:

– Tremurături de frig
– Creșterea frecvenței respirației și intensificarea circulației sanguine
– Persoana afectată este agitată când este conștientă, mai apoi devine mai calmă

– Apoi se instalează respirație încetinită
– rigiditate musculară
– diminuarea senzației de durere
– oboseală în creștere până la pierderea cunoștinței.

Citiţi şi:
Aceste elite ne urăsc și ne pregătesc cu bună știință o iarnă grea
Mori de foame sau îngheață de frig – Alegerea pe care este necesar să o facă bătrânii la iarnă în țara bogătașilor
Comisia Europeană cere României să ne întoarcem la vremurile cu frig în case și întuneric pe străzi

 

yogaesoteric
21 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More