Mori de foame sau îngheață de frig – Alegerea pe care este necesar să o facă bătrânii la iarnă în țara bogătașilor

Milioane de bătrâni din Marea Britanie se tem de o alegere sumbră în această iarnă, pe măsură ce costurile energiei cresc vertiginos.

Factura anuală de energie a unei gospodării britanice medii va crește la 3.549 de lire sterline (aproximativ 4.180 de dolari) începând cu luna octombrie – o creștere de 1.578 de lire sterline (1.765 de dolari), adică o creștere de 80% – după ce, la sfârșitul lunii august, autoritatea de reglementare în domeniul energiei a majorat plafonul de preț.

Peste 2 milioane de pensionari trăiesc în sărăcie

Este o criză care ar fi necesar să se afle în prim-planul acțiunilor guvernamentale. Aproximativ 2 milioane de pensionari trăiau deja în sărăcie înainte de criză, potrivit datelor Center for Ageing Better, o organizație caritabilă axată pe îmbunătățirea vieții persoanelor în vârstă, al cărei raport anual pe anul 2022 a constatat că în 2021 existau cu peste 200.000 mai mulți pensionari săraci decât în anul precedent.

Aproximativ 44% dintre persoanele care au ajuns la vârsta actuală de 66 de ani a pensiei de stat din Marea Britanie spun că aceasta este principala lor sursă de venit, potrivit cifrelor de la Money and Pension Service, care este sponsorizat de Departamentul pentru Muncă și Pensii.

Cei mai mulți pensionari primesc pensia de stat de bază de 141,85 lire sterline pe săptămână (aproximativ 170 de dolari), sau aproximativ 7.400 de lire sterline (8.770 de dolari) pe an, cu o pensie mai nouă introdusă în 2016, egală cu aproximativ 9.600 de lire sterline (11.376 de dolari) pe an. Pensia de stat a crescut cu 3,1% în aprilie, o cifră cu mult sub rata inflației de la acea dată, de 9%. Următoarea majorare a pensiei de stat va avea loc în aprilie anul viitor.

Așadar, acești oameni se luptau deja, iar acum ne aflăm într-o situație în care le va fi și mai greu și mulți alții vor fi căzut în sărăcie din cauza a ceea ce se petrece”, a declarat Morgan Vine, șeful departamentului de politici și influențare al organizației caritabile Independent Age. Persoanele care au răspuns la un sondaj realizat de Independent Age în lunile iunie și iulie au prezentat o imagine sumbră a vieții lor de zi cu zi.

Vacanța e de domeniul trecutului, viața socială e de domeniul trecutului, dacă costurile continuă să crească nu am răspunsuri, nu m-ar deranja să lucrez, dar am 88 de ani și nimeni nu mă mai vrea”, a spus un respondent care a cerut să rămână anonim.

Lipsa căldurii, „un cerc vicios de asistență medicală”

O astfel de sărăcie agravează condițiile de sănătate, iar speranța de viață scade, de asemenea, potrivit raportului Center for Ageing Better, care a remarcat că numărul de ani pe care persoanele în vârstă îi petrec în condiții de sănătate bună este, de asemenea, în scădere.

Confederația NHS, un organism care reprezintă liderii din cadrul Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS), a declarat în luna august că lipsa combustibilului pentru căldură creează un „cerc vicios al nevoilor de asistență medicală”, explicând că medicii pot trata boala unui pacient, dar că, dacă afecțiunea – de exemplu, o infecție toracică – este cauzată de locuințele reci și umede, ciclul de infecție va continua atunci când pacientul se întoarce acasă.

Aproape 10.000 de persoane au murit în Anglia și Țara Galilor în 2021 din cauza faptului că locuințele lor erau prea reci, potrivit NHS.

Într-o declarație din luna august, liderii NHS au avertizat asupra unei iminente „crize umanitare” dacă guvernul nu abordează problema costurilor energetice, afirmând că sărăcia de combustibil „va duce în mod inevitabil la o cerere suplimentară semnificativă asupra unor servicii care sunt deja foarte fragile” și ar putea crește numărul de decese anuale asociate cu locuințele reci.

Spitalele din Marea Britanie sunt deja pe punctul de a ceda sub presiune, persoanele în vârstă fiind deosebit de vulnerabile la lacunele din servicii, printre care se numără listele de așteptare din spitale, care au atins un nivel record, și lipsa de personal.

Citiți și:
Economia mondială se face țăndări: Pregătiți-vă pentru decenii de criză!
O putere mare a adunat totul în palmă și instantaneu a strâns pumnul

 

yogaesoteric
17 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More