Cum ia naștere MATRIX. Efectele nefaste ale dependenței de tehnologie

 

Am 422 de prieteni şi tot mă simt singur. Vorbesc cu ei în fiecare zi, dar niciunul nu mă cunoaşte cu adevărat. Aceste reţele pe care le-am numit de socializare numai de socializare nu sunt, pentru că după ce ne deschidem calculatoarele în realitate ne închidem uşile. Toată această tehnologie pe care o avem este doar o iluzie. Când te îndepărtezi de acest dispozitiv al iluziei te trezești și vezi o lume a confuziei. O lume în care suntem sclavii tehnologiei pe care cică o stăpânim. O lume a interesului personal. O lume în care informaţiile ne sunt vândute de oameni bogaţi şi tot mai lacomi.

Ne facem că nu observăm izolarea socială. Când ești în public și te simți singur, pune mâinile la ceafă și îndepărtează-te de telefon. Nu este nevoie să te holbezi la meniuri și contactele de pe net, doar vorbiți unii cu alții, învățați să coexistați.

Nu suport să aud liniștea dintr-un tren plin cu navetiști unde nimeni nu vrea să vorbească de teama de a nu fi considerat nebun (valabil și pt metroul din București).

Devenim insociabili în viața reală. Copiii ne-au privit de mici cum trăim ca niște roboți și cred că este normal. Nu mai ești cel mai tare tătic din lume, dacă nu-ți poți distra copilul cu ajutorul unei tablete.

Când eram copil nu stăteam deloc în casă. Eram afară cu prietenii pe biciclete, mișunam. Aveam găuri în adidași și genunchii juliți. Acum parcurile sunt atât de liniștite că mă trec fiori. Nu văd copii afară și leagănele atârnă nemișcate.

Ridică-ți ochii de pe telefon, stinge ecranul. Uită-te în jur și profită de ziua de azi!
Când ești prea ocupat să te uiți la telefon nu vezi șansele din jurul tău pe care le ratezi. Avem o existență limitată cu un număr limitat de zile. Nu-ți irosi viața prins în rețelele online! Nu-ți petrece viața alergând după himere, dă oamenilor dragostea ta, nu like-ul tău!

Așa că ridică-ți ochii de pe telefon, stinge ecranul. Oprește-te din vizionarea acestui videoclip. Trăiește-ți viața cu adevărat!

Citiți și:

Chinezii au creat trotuare special demarcate pentru utilizatorii de telefoane mobile. Cât de gravă este dependența de astfel de dispozitive în China?

Experții spun că dacă îi oferi copilului tău un telefon mobil este ca și cum i-ai da un gram de cocaină

Românii şi dependenţa de tehnologie. Există o categorie de utilizatori care îşi verifică dispozitivele mobile de peste 200 de ori pe zi. Studiu

 

yogaesoteric
2 decembrie 2019

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More