Cum împiedică Dumnezeu războaiele

1. Vă invit şi vă rog să citiţi două capitole din proorocia lui Isaiia, 36 şi 37. Despre ce ne vorbeşte Dumnezeu aici? Regele păgân Senaherib al Siriei a împresurat Ierusalimul spre a-l cuceri. Exact ca în vremea noastră, a început un război mediatic, psihologic, mincinos împotriva sufletelor care se găseau în cetate, şi i-au spus regelui Iezechia: „De unde vine încrederea aceasta pe care te bizui? Crezi că vorbele goale slujesc şi sfat şi tărie în luptă?”.

Regele Iezechia se bizuia pe Dumnezeul Adevărului. Şi Dumnezeul Adevărului i-a spus: „Nu va intra în această cetate şi nu va arunca nicio suliţă. Nu va porni împotriva ei cu scut şi nu o va înconjura cu valuri”.

Deznodământul: „Şi a ieşit îngerul Domnului şi a bătut în tabăra Asiriei o sută cincizeci de mii; iar dimineaţa, la sculare, toţi erau morţi – cadavre. Atunci Senaherib, regele Asiriei, a ridicat tabăra şi a plecat şi s-a oprit în Ninive. Şi, pe când se închina în templul lui Nisroc, zeul său, Adramelec şi Samerset, feciorii lui, l-au lovit cu sabia şi au fugit în ţinutul Ararat. Iar Asarhadon, fiul lui, a domnit după aceea.

2. Din Regi 6, vă rog să citiţi cu mare atenţie şi evlavie această relatare. Regele Asiriei a împresurat locul unde era Sfântul Prooroc Elisei, cu gândul de a-l captura şi a-l anihila, pentru că el vedea toate planurile mârşave ale asirienilor şi le descoperea israeliţilor, care le zădărniceau cu uşurinţă.

Într-o dimineaţă, slujitorul Sfântului Prooroc Elisei a fost îngrozit de ceea ce a văzut: cetatea lor se găsea înconjurată şi asediată de asirieni. „Vai, stăpânul meu, ce să facem?” Sfântul Prooroc Elisei îi răspunde cu imperturbabilă linişte: „Nu te teme, pentru că cei care sunt cu noi sunt mai numeroşi decât cei care sunt cu ei”.

Şi s-a rugat Elisei şi a zis: ,,Doamne, deschide-i ochii ca să vadă! Şi a deschis Domnul ochii slujitorului şi acesta a văzut, şi, iată, tot muntele era plin de cai şi de care de foc, împrejurul lui Elisei”.

Dumnezeu a venit în acel loc şi a zădărnicit pornirile războinice ale asirienilor. Dumnezeu i-a lovit cu orbire pe asirieni, care au fost reduşi la o totală neputinţă. Imediat, slujitorul Proorocului Elisei a vrut să se răzbune pe păgânii asirieni, loviţi de orbire şi reduşi la o neputinţă totală. Este momentul în care Dumnezeu le spune: ,,Au doară cu arcul tău şi cu sabia ta i-ai prins ca să-i ucizi? Dă-le pâine şi apă, să mănânce şi să bea şi apoi să se ducă pe drumul lor”. După ce au fost ospătați, sirienii s-au întors în pace în ţara lor şi ceea ce părea un război absurd, sângeros şi iminent a fost evitat cu ajutorul lui Dumnezeu.

3. Citeam, cu mulţi ani în urmă, despre un fapt foarte semnificativ petrecut în vechime. Cuceritorul sângeros Attila a ajuns în apropierea oraşului Lutetia Parisiorum, Parisul de azi. Şi-a aşezat tabăra şi se pregătea să atace oraşul, spre îngrozirea locuitorilor acestuia. Atunci, o femeie din oraş a avut o sclipire de înţelepciune: şi-a îmbrăcat fiica de 12 ani în veşmânt alb şi a trimis-o în faţa crudului Attila, cu acest mesaj simplu: ,,Am venit să vă spun că nu avem nimic împotriva dumneavoastră şi credem că nici dumneavoastră nu vreţi să ne faceţi vreun rău”. Un adevăr simplu, exprimat în cuvinte puţine care l-au impresionat pe regele hunilor. Drept urmare, a ridicat tabăra, a plecat şi războiul a fost evitat.

Dumnezeu va rândui ca şi războiul fratricid din Ucraina să înceteze. Să ne rugăm așadar cu credință deplină și umilință pentru aceasta.

Autor: Presbiter Ioviţa Vasile

Citiți și:
Părintele Elpidie: Nu vă fie frică, este furtună mare, dar cârma corabiei, a vieții noastre, a planetei, o ține Dumnezeu, Tatăl nostru
Planul B al „Marii Resetări” a globaliștilor: Războiul din Ucraina. Analiza unui important analist politic american
Conflictul din Ucraina și actorii săi

 

yogaesoteric
7 mai 2022

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More