Cum poate fi anihilat în doar două secunde virusul SARS-CoV-2. Descoperirea medicilor din Israel

Oamenii de știință de la Universitatea Ariel din Israel au ajuns la concluzia că virusul SARS-CoV-2 poate fi anihilat în doar două secunde cu ajutorul radiațiilor speciale, scrie The Jerusalem Post.

Undele milimetrice pot fi un instrument eficient în distrugerea în proporție de 99% a coronavirusurilor și a poliovirusurilor aflate pe suprafețe.

Laboratorul nostru se concentrează pe sursele de radiații electromagnetice. Acest tip de radiație funcționează în regimul undelor milimetrice, ceea ce înseamnă că ele au o lungime de undă de aproximativ trei milimetri. Comparativ, radiația unui telefon mobil are o lungime de undă de aproximativ 30 de centimetri, iar cea a unui cuptor cu microunde de 12 centimetri“, explică profesorul Moshe Einat de la Departamentul de inginerie electrică al Universității Ariel și co-autorul studiului publicat în revista Environment Chemistry Letters.

Totuși, în prezent, această tehnologie nu poate viza virusul din trupul uman, „dar poate fi util pentru încăperi, echipamente și toate formele de suprafețe, care este necesar să fie curățate de orice virus și, în special, de coronavirus“, spune Gabi Gerlitz, biolog.

Am văzut că radiația ar putea crește temperatura fiolelor și, prin urmare, poate ucide virusul. Cu tehnica noastră, am anihilat aproape 99,9% din virusul SARS-CoV-2 în două secunde“, mai explică Garlitz, autorul principal al studiului.

Citiți și:
Medicina tradițională și medicina alternativă, împreună în lupta cu covid-19: astăzi despre uleiul de oregano
Medicamentul anti-covid fabricat în România, blocat de autorități

 

yogaesoteric
3 aprilie 2022

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More