Cum sa utilizezi reflexologia pentru a scapa de kilogramele în plus

Majoritatea oamenilor cred că atingerea greutății ideale nu este decât un vis frumos – mai ales când vine vorba de dificultățile pe care le vor înfrunta pentru a scăpa şi numai de un singur kilogram în exces. Provocarea constă în menținerea unei diete sănătoase și, desigur, în a face mișcare.

Pentru cei care reușesc, recompensele sunt impresionante: o sănătate mai bună, încredere mărită în sine, pe lângă o alură mai suplă.

Urmează apoi grăsimea abdominală. De obicei fiind ultima care este dată jos, reprezintă o adevărată provocare pentru fiecare. Dacă ești deschis să cunoști noi modalități cate pot fi de ajutor pentru a-ţi atinge scopul redobândirii armoniei trupeşti, reflexologia este o metodă sigură și naturală de a scăpa de acești câțiva centimetri în plus – ca să poți încăpea din nou în pantalonii de acum nu știu cât timp.

Arde grăsimea de pe abdomen cu ajutorul reflexologiei

Reflexologia a fost folosită pe scară largă drept terapie complementară pentru diferite afecțiuni, cum ar fi dureri de cap, sinuzită, anxietate, boli cronice, inclusiv cancer, boli cardiovasculare și diabet.

Când este folosită împreună cu exerciții fizice și cu o dietă sănătoasă, reflexologia poate îmbunătăți funcționarea organelor, prin stimularea punctelor reflexogene de pe urechi, față, mâini și picioare. Este de asemenea o activitate relaxantă, prin efectul stimulării a mii de terminații nervoase, care induce la nivelul trupului o stare de calm profund.

Metoda este foarte similară acupuncturii. Cele mai importante puncte de acupunctură se află la nivelul mâinilor și picioarelor, acestea fiind zonele unde putem stimula meridianele cel mai ușor. Locurile ideale pentru a influența curgerea energiei în trup sunt în special vârfurile degetelor de la mâini și de la picioare, unde pielea este mai subțire. Aceste puncte sunt de asemenea corelate cu creierul şi sistemul nervos. Stimularea adecvată a acestor puncte poate ajuta la influenţarea fluxului energetic şi la vindecarea trupului. Masajul acestor puncte va ajuta la relaxarea şi energizarea anumitor zone corespondente în interiorul trupului.

Avem astfel:
– Partea exterioară a degetului mare de la picior: stimulează hipotalamusul care guvernează apetitul și setea;
– Mijlocul degetului mare de la picior: influențează glanda pituitară, responsabilă cu reglarea hormonală a trupului;
– Baza degetului mare de la picior: acest punct este corelat cu glanda tiroidă, care reglează metabolismul;
– Punctul de la mijlocul bazei părţii de sus a tălpilor (cunoscut în medicina chineză ca punctul meridian Rinichi 1): punctul se adresează atât diafragmei cât și plexului solar, care ajută la eliminarea stresului;
– Partea interioară a tălpilor: aceasta ajută la stimularea glandelor suprarenale, fapt care conferă o încărcare cu energie;
– Zona din fața călcâiului: stimulează nervii din intestin și colon, fapt care reduce balonarea și ajută digestia.

Câteva sesiuni la un reflexolog îți vor permite să îți începi călătoria spre atingerea greutăţii trupeşti ideale. Înainte să începi terapia, este recomandat să te pregătești frecându-ți bine ambele tălpi una de cealaltă. După terapie, frecarea părţii de sus a tălpilor și a oaselor gleznelor ajută la îmbunătățirea sănătății digestive.

Exercițiile fizice rămân totuși cea mai bună metodă pentru a obține un abdomen plat

A obţine un abdomen plat nu este doar pentru amorul propriu. A da burta jos înseamnă că persoana este mai puțin pasibilă să dezvolte boli cronice precum boli de inimă, diabet și chiar cancer – care sunt toate corelate cu grăsimea abdominală și cu o talie mai mare. Desigur, dieta și reflexologia sunt de ajutor, dar activitatea fizică este elementul principal care conduce la topirea grăsimii abdominale.

„Unul dintre cele mai mari beneficii ale exercițiilor fizice este efectul pregnant de modelare armonioasă a structurii trupeşti”, a explicat Kerry Stewart, director la clinica medicală John Hopkins.

Citiți și:

Cum să abordăm în mod corect practica individuală pentru a ajunge să ne modelăm în mod armonios trupul şi să avem un admirabil «abdomen plat»


Alergatul trezeşte şi dinamizează creierul abdominal, iar astfel ajută la repararea pe cale naturală a unor tipuri de leziuni ale creierului

Reflexologia, o metodă naturală străveche, simplă şi eficientă, ce este destinată atât prevenirii, cât şi menţinerii sau refacerii stării de sănătate

yogaesoteric

27 ianuarie 2020

 

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More