Cum se fabrică prompt un fake news cu Donald Trump. În capcană a căzut și celebra scriitoare J.K. Rowling, autoarea seriei Harry Potter

 Președintele american Donald Trump a fost filmat „ignorând complet” un băiat cu dizabilități, care s-a întins de mai multe ori pentru a da mâna cu el, la un eveniment de la Casa Albă. Știrea apare pe site-ul tabloidului Daily Mirror și s-a răspândit rapid în mediul online.

Doar că publicația britanică ignoră o parte a filmării unde copilul în cauză este printre primii pe care președintele american îi salută și chiar zăbovește alături de el. În urma știrii false publicate de Daily Mirror, mai multă lume a căzut în capcană și s-a arătat revoltată de gestul lui Trump. Chiar și celebra scriitoare J.K. Rowling, autoarea seriei Harry Potter.

În primul video, cel care îl incriminează pe președintele SUA, apar imagini filmate după ce politicianul a rostit un discurs înflăcărat despre sistemul de asigurări medicale. Imaginile îl arată pe Trump dând mâna cu mai mulți oaspeți – inclusiv copii – la reședința sa oficială și pare că ignoră un copil aflat într-un scaun cu rotile.

Imaginile în care Donald Trump „îl ignoră” pe copil

Liderul american, în vârstă de 71 de ani, a numit copiii aliniați în spatele său „victimele Obamacare” în discursul despre metode pentru a îmbunătăți asigurările medicale din SUA.

Însă clipul a fost distribuit intens în mediul online, iar utilizatorii rețelelor de socializare l-au criticat pe șeful statului american.

– „Nici măcar nu a bătut palma cu băiatul în scaun cu rotile!!”, a subliniat unul.
– „Folosirea copiilor bolnavi ca recuzită. JOSNIC!”, a scris altul.
– „Mi se face greață”, a afirmat încă unul.
– Chiar și J.K. Rowling, autoarea Harry Potter, l-a criticat pe Trump. „Cât de uimitor și cât de oribil, că Trump nu catadicsește să dea mâna unui băiat care voia doar să îl atingă pe președinte”, a scris ea pe Twitter.

Cu toate acestea, într-un alt material video, complet de data aceasta, se poate vedea cum Donald Trump îl salutase deja pe băiat și chiar petrecuse câteva momente cu el, înainte de a începe discursul.

Imaginile complete cu Trump când îl salută pe băiețelul aflat într-un scaun cu rotile

Citiţi şi:
Donald Trump: vaccinarea masivă cauzează autism
FAKE NEWS: Cum a inventat CNN un protest anti-ISIS după atacul de la Londra
Tabloidele britanice şi euromiturile lor


yogaesoteric
2 octombrie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More