Cum se umflă din pix numărul copiilor bolnavi de covid

The New York Times a dat publicității o erată, după ce a mărit grosolan numărul de copii spitalizați cu coronavirus în Statele Unite. Articolul originar, publicat anterior, avea ca temă cazurile de infectări cu covid-19 în rândurile copiilor.

Aproape 900.000 de copii au fost spitalizați cu covid-19 de la începutul pandemiei, iar circa 520 au murit”, scria inițial jurnalista Apoorva Mandavilli.

Erata publicată ulterior arăta că primul articol „a greșit evaluarea numărului de spitalizări pentru covid la copiii americani. Aceștia sunt peste 63.000 din august 2020 până în octombrie 2021, și nu 900.000 de la începutul pandemiei.”

Datele publicate de Centrele pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC) confirmă că ceva mai mult de 63.000 de copii cu vârste între 0 și 17 ani au fost internați în spitale cu virusul SARS-CoV-2, între 1 august 2020 și 5 octombrie 2021.

Aproape 500 de decese în rândul copiilor au fost atribuite covid-19, potrivit acelorași date.

De asemenea, datele CDC din Raportul Săptămânal de Morbiditate și Mortalitate din septembrie arată că doar 0,4% din totalul deceselor atribuite covid-19 s-au înregistrat în rândul copiilor.

New York Times a fost nevoit să corecteze și alte erori, deoarece ziarul „descria în mod incorect măsurile luate de autoritățile din Suedia și Danemarca. Acestea au oprit utilizarea vaccinului Moderna la copii, nu au început să administreze o singură doză”, arată erata.

Articolul cu pricina a săvârșit o inexactitate și în privința datei unei ședințe pentru o eventuală aprobare a vaccinului Pfizer-BioNTech la copii.

Citiți și:
CDC ignoră știința: Studiu al Universității Johns Hopkins găsește zero decese covid în rândul copiilor sănătoși
Anatomia unei patologii: minciuna
Concluzii dure. Dr Sucharit Bhakdi avertizează că isteria covid se bazează pe minciuni și că serurile experimentale pot provoca o catastrofă globală prin decimarea populației

yogaesoteric
26 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More