„Dă-ne libertatea înapoi!”: Taxele și impozitele nu mai sunt suficiente pentru politicieni, acum folosesc frica pentru a modifica comportamentul oamenilor

Dă-ne libertatea înapoi!” a fost tema celui de-al unsprezecelea Weekend al Libertăţii organizat de Cercle Frédéric Bastiat în perioada 23-25 septembrie în Saint Paul-lès-Dax, în Franța, scrie Contrepoints.

Franța este una dintre cele mai încorsetate și mai rigide țări din lume. Drepturile naturale, libertatea, proprietatea, personalitatea, sunt subminate de 483 de impozite, taxe și de 78 de coduri de proceduri.

Obiectivul lor nu este să finanțeze sau să organizeze servicii utile populației.

Obiectivul lor este cumpărarea de voturi. Este schimbarea comportamentului fiecăruia în direcția dorită de politicieni. Liberul arbitru dispare, oamenii sunt controlați.

Nu sunt controlați în sensul de supravegheați. De la sosirea masivă a digitalului, supravegherea se petrece deja, cu mijloace multiple, ieftine, fără ca oamenii să-și dea seama. Dar controlați în sensul de stăpâniți, dominați, supuși unei voințe exterioare. Așa cum un pilot își controlează avionul, drona lui. Oamenii sunt preschimbați în obiecte, personalitatea lor este negată.

Cel mai flagrant exemplu este codul QR, un mijloc prin care politicienii pot controla comportamentul personal, pot obliga sau interzice să se facă ceva. A fost implementat de autoritatea centrală ca parte a măsurilor de constrângere socială sub pretextul covidului. Putem să punem pariu că după acest succes, codul QR este sortit unui viitor mare.

Guvernarea prin frică

Taxele, impozitele, codurile, nu erau suficiente pentru politicieni. Acum folosesc frica pentru a modifica comportamentul oamenilor și pentru a-i supune capriciilor lor.

Frica de boală

Tocmai am experimentat, sub pretextul covidului, măsuri draconice de izolare și constrângere socială, până atunci de neconceput, impuse de guvernul asistat de un politburo, în așa-zise țări democratice și libere. Aceste măsuri au fost validate de către parlament și autorități judiciare. Controlul comportamental s-a strecurat în cele mai nesemnificative detalii ale vieții. De exemplu, prin interzicerea consumului de alcool în baruri. S-a insinuat în interiorul caselor. De exemplu, încurajând, în timpul meselor în familie, să-i pună pe bătrâni să mănânce la o altă masă, sau chiar într-o cameră separată. Prejudiciul opresiunii de către autoritatea centrală a fost mult mai grav, inclusiv în ceea ce privește viețile umane, decât cel rezultat din epidemiile în sine.

Frica de sfârșitul lumii

Aici găsim doxa schimbărilor climatice, dăunătoare și antropică, precum și așa-numita „a șasea extincție în masă”. Sub aceste pretexte, statul folosește ecologia liberticidă punitivă, care nu ascunde dorința sa de a modifica comportamentul cetățenilor. Scopul este de a induce „comportament responsabil” și de a „salva planeta”. Pentru aceasta, oamenii vor trece prin celebra tranziție energetică și dezvoltare durabilă. Acești oameni nefericiți vor plăti nota în termeni de putere de cumpărare și libertăți, ca întotdeauna, dar și de sănătate: nu există sistem de sănătate eficient fără energie abundentă și ieftină.

Frica de război

Pretinzând război în Ucraina, ridicând spectrul unei invazii rusești, guvernele au luat sancțiuni împotriva oamenilor, pentru a „provoca prăbușirea economiei ruse”. Rusia e bine. Europa merge prost. Consecințele sancțiunilor, creșterea prețurilor și raționalizarea, intitulate modest „plan de sobrietate energetică”, sunt cele mai vizibile și cele mai imediate. Aceste consecințe se adaugă investiției proaste gigantice cauzate de deciziile teribile ale statului sub pretextul covidului și investiției proaste în materie de ecologie. Aceste investiții proaste au confiscat sume colosale în detrimentul unor sectoare vitale pentru Franța. Toate acestea se petrec într-o economie franceză deja zdrențuită.

Economia este în ruine, datoria și deficitele sunt fără fund. Politicienii care trăiesc în lumea lor magică se precipită în a cheltui și a cumpăra voturi. Mulți oameni au rămas traumatizați de ceea ce au trăit în ultimii doi ani. Au o sănătate fizică și psihică precară. Sunt mai dezbinați ca niciodată și sărăcia lor crește.

Este necesar să ieșim din asta.

Dă-ne libertatea înapoi!

Este timpul ca oamenii să-și recapete libertatea economică, libertatea de exprimare, libertatea de a-și realiza proiectul de viață, într-o atmosferă senină datorită securității bunurilor și oamenilor. Este timpul ca statul să se concentreze fără slăbiciune asupra funcțiilor sale suverane, securitate internă și externă, justiție, suveranitate în politica externă, care se află astăzi în eșec.

Citiți și:
Sindromul Xi: Valul de Libertate care bate în lume este mai puternic decât ne imaginăm
„Libertatea, ce coșmar!” – Ce este în capul nebunilor care vor o cenzură ca în China
Legea privind „prevenirea difuzării conținutului terorist” amenință direct libertatea de exprimare

 

yogaesoteric
25 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More