„Dacă este vătămată, India nu va cruța pe nimeni”. Ministrul Apărării din India îl plesnește pe Biden, în timpul călătoriei în SUA

Într-un mesaj cu un dublu scop, ministrul Apărării din India, Rajnath Singh, s-a adresat comunității indio-americane din San Francisco, avertizând atât China cât și mustrând tentativa lui Biden de a influența politica lor externă.

Într-o critică implicită a modului de gestionare de către Biden a conflictului din Ucraina, Singh a clarificat poziția diplomatică a prim-ministrului Modi. India, a explicat el, „nu crede într-o diplomație a unui joc cu sumă zero” și va urmări relații de prietenie cu orice altă națiune la nivel bilateral.

Dacă India are o relație bună cu o țară”, a explicat Singh, „nu înseamnă că relația sa cu orice altă țară se va deteriora”.

Cu alte cuvinte, India va continua să trateze Rusia la fel cum a făcut-o întotdeauna și se așteaptă ca administrația Biden să renunțe la încercările de a face presiuni asupra regimului lui Modi pentru a face altfel.

În SUA oficialii au fost foarte critici cu privire la decizia lui Modi de a continua să cumpere petrol rusesc la prețuri reduse, iar președintele Biden i-a cerut recent lui Modi să nu accelereze achizițiile. După acel apel, oficialii de la Casa Albă au indicat că nu se pot baza pe India pentru „a fi alături de ei în condamnarea deplină a lui Putin”. Singh le-a confirmat suspiciunile: India nu se va castra din punct de vedere economic pentru a-i face pe plac lui Biden și agendei sale intervenționiste. În schimb, ei vor continua să dezvolte relații comerciale de care beneficiază poporul indian, indiferent de modul în care se simt personalitățile din Washington.

Îndreptându-se spre China, Singh a abordat amenințarea tot mai mare la adresa estului Indiei, unde ciocnirile dintre trupele chineze și indiene au lăsat soldați morți de ambele părți.

Nu pot spune deschis ce au făcut [soldații indieni] și ce decizii am luat. Dar pot spune cu siguranță că au trimis un mesaj către China că India nu va cruța pe nimeni dacă India este rănită”, a spus el.

Din 2020, un conflict între cei doi membri BRICS a fost plin de tensiuni, deoarece ambii concurează la deținerea proprietății asupra regiunii Ladakh. În acel an, două ciocniri semnificative au provocat moartea a 20 de soldați indieni și un număr nedezvăluit de militari chinezi. Dar Singh a sugerat acum că trupele chineze au avut cele mai mari pierderi.

Singh și-a încheiat discursul cu câteva remarci care ar fi de natură să ridice îngrijorare în rândul americanilor care speră într-un viitor mai bun. Evidențiind și lăudând lipsa de dorință a populației indiene din San Francisco de a fi asimilată, el i-a felicitat pentru „menținerea acestei identități indiene complete”.

Aceasta nu este ceva nesemnificativ. Oamenii își pierd identitatea culturală atunci când se stabilesc într-un loc mult timp,” a spus el.

Citiți și:
Următorul Imperiu
Rusia ocupă primul loc în topul celor mai sancţionate ţări din lume

 

yogaesoteric
21 iunie 2022

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More