„Dacă Occidentul este interesat în mod real de drepturile omului în țările arabe, de ce au declanșat atâtea războaie și au semănat catastrofe umanitare înfiorătoare acolo?”

Vicepremierul și ministrul de Externe al Statului Qatar, Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, a acuzat presa occidentală de „ipocrizie” și de faptul că „unii nu îngăduie micului stat din Orientul Mijlociu să găzduiască un așa grandios eveniment sportiv mondial.” Așadar, iarăși „eurocentrismul” face rău.

NBCNews.com din SUA a publicat recent un articol care ridică următoarele două întrebări: Cei care critică statul Qatar sunt cu adevărat interesați de drepturile omului?; Ori țările europene și „oamenii cu mare influență” din Occident, care se autocalifică „portari” ai tradiției mondiale de fotbal, nu pot accepta organizarea de către o mică țară arabă a unui campionat așa de important?, transmite Radio China într-un comentariu.

Astfel, scandalul s-a transformat iarăși „într-un ridicol” al dublei măsuri în ceea ce privește drepturile omului, aplicată de occidentali. Oamenii nu se pot stăpâni să nu se întrebe: Dacă Occidentul este interesat în mod real de drepturile omului în țările arabe, de ce au declanșat atâtea războaie și au semănat catastrofe umanitare înfiorătoare acolo?

Conform statisticilor, între anii 2003-2021, 209.000 de civili inocenți au murit ca urmare a războiului din Irak, 9,2 milioane de irakieni au devenit refugiați sau și-au părăsit căminele.

Președintele FIFA, Gianni Infantino a spus: „Făcând numeroase răutăți în lume în ultimii 3.000 de ani, noi, europenii, este necesar să ne cerem scuze în următorii 3.000 de ani, înainte de a-i critica pe alții”, mai spune sursa citată.

Citiți și:
Qatar-ul, cea mai bogată țară din lume, va fi distrusă? Ce ascunde blocajul celorlalte țări arabe?
Mecanismele dominației occidentale: o scurtă istorie a Irakului și Kuweitului (I)
Investigație The Washington Post. America și crimele de război din Yemen. Dezvăluiri teribile!

 

yogaesoteric
10 ianuarie 2023

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More