Qatar-ul, cea mai bogată țară din lume, va fi distrusă? Ce ascunde blocajul celorlalte țări arabe?

 

Donald Trump a lăsat de înţeles într-o serie de mesaje publicate pe Twitter că s-ar afla în spatele deciziei ţărilor arabe de a izola Qatar-ul.

Declaraţiile sale au venit după ce Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrein, Egipt, Yemen, Libia şi Maldive au rupt relaţiile diplomatice cu Qatarul, țară pe care au acuzat-o că susţine terorismul.

„În timpul călătoriei mele în Orientul Mijlociu am declarat că nu mai acceptăm finanţarea ideologiilor radicale. Liderii au arătat către Qatar – Uite.
Îmi pare rău, dar dacă mă bazam pe ştirile false de la CNN, NBC, ABC, CBS, Washington Post sau New York Times, aveam zero şanse să câştig Casa Albă.
Mă bucur să văd că întâlnirea cu regele saudit şi lideri din alte 50 de țări dă roade. Au spus că se vor opune finanţării extremismului şi toate referirile trimiteau către Qatar. Poate este începutul sfârşitului pentru ororile terorismului”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Surse din FBI citate de CNN au afirmat că echipa de investigatori americani care s-a deplasat la Doha a descoperit că hackerii ruşi au spart la sfârșitul lunii mai 2017 site-ul agenţiei oficiale de ştiri din Qatar şi au publicat un comunicat care este considerat a fi declanșat actuala criză din Golf.

Dacă așa stau lucrurile, în sensul că cea mai bogată țară din lume (PIB-ul raportat la numărul de locuitori), Qatar-ul, a devenit țintă atât pentru americani, cât și pentru ruși și, în plus, este sub blocada țărilor arabe din jur, înseamnă că i s-a pregătit sfârșitul. Acuzarea de susținere a terorismului este suficientă pentru a fi îngenunchiată economic și chiar invadată de forțele militare din jur. Dar oare acesta este adevărul? Știm din experiență că războiul informațional din jurul unor astfel de situații are, cel mai adesea, un rol manipulator.

Citiți și:
Iranul acuză: Teroriştii din Siria sunt oamenii saudiţilor, ai americanilor şi ai turcilor
E-mailurile lui Hillary Clinton arată că aliaţii SUA au sponsorizat Statul Islamic. Serviciile secrete americane au văzut în ISIS o oportunitate


yogaesoteric
11 octombrie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More