Nou proiect de lege în SUA: Huawei și alți producători de 5G din China nu mai au dreptul să acceseze sistemul bancar american pe motivul unor suspiciuni de spionaj. Este vizată și aplicația TikTok

Un grup bipartizan de parlamentari americani a introdus un proiect de lege care interzice companiei chineze de tehnologie Huawei și companiilor 5G deținute de PCC să acceseze sistemul bancar american pentru a preveni spionajul, scrie The Epoch Times.

Proiectul de lege, co-sponsorizat de senatorul Tom Cotton (R-Ark.) și senatorul Chris Van Hollen (D-Md.), cu sprijinul unor colegi senatori precum liderul majorității din Senat, Chuck Schumer (D-N.Y.), ar urma să „sancționeze sever” Huawei și alți producători de 5G „nedemni de încredere” cu sediul în China, care au fost acuzați că au efectuat acte de spionaj economic în Statele Unite.

Reprezentantul Mike Gallagher (R-Wis.) a introdus o legislație însoțitoare în Cameră.

Conform legislației, tuturor companiilor americane li s-ar interzice, de asemenea, să participe la orice tranzacții semnificative cu firme străine acuzate de spionaj economic, precum Huawei.

Acest fapt vine în contextul în care senatorul Cotton a declarat pentru Fox News că TikTok, care este deținut de compania ByteDance, cu sediul în China, și care face obiectul legislației chineze, vizează minorii americani cu conținut „violent și degradant”.

Biroul Federal de Investigații a avertizat că TikTok are capacitatea de a accesa sau de a controla milioane de telefoane ale utilizatorilor, de a fura informații, de a sparge aparatură electronică sau de a desfășura operațiuni de influență în întreaga lume dacă și când dorește.

Membru al Comisiei juridice a Senatului, Cotton a declarat pentru emisiunea „America Reports” de la Fox News că este îngrijorat de „amenințarea de durată” pe care firmele 5G și companiile ce dețin rețele de comunicare virtuală cu sediul în China o reprezintă pentru viața privată și securitatea americanilor.

Am făcut mari progrese în ultimii ani, atât acasă, cât și în străinătate, în combaterea încercărilor maligne ale Huawei de a domina 5G și de a fura datele americanilor”, a spus el într-o declarație din 13 decembrie.

Nu putem permite ca Huawei și Partidul Comunist Chinez să aibă acces la datele personale ale americanilor și la cele mai sensibile sisteme de apărare ale țării noastre”, a adăugat el.

Huawei este unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din lume și un jucător important în industria tehnologică, producând o gamă de echipamente de telecomunicații și alte bunuri electronice de consum.

Cu toate acestea, diverse guverne din întreaga lume au acuzat compania cu sediul în China că desfășoară activități de spionaj pentru guvernul comunist chinez de la Beijing.

Companiile străine care spionează SUA și ne încalcă legile e necesar să suporte consecințe severe. Huawei este un infractor recidivist. Acest proiect de lege bipartizan va consolida apărarea noastră națională prin sancționarea suplimentară a Huawei și a altor actori răi similari care încearcă să ne submineze securitatea”, a declarat senatorul Van Hollen.

Proiectul de lege propus va adăuga companiile acuzate pe lista Specially Designated Nationals (SDN) a Departamentului Trezoreriei, ceea ce le va îngheța efectiv în afara sistemului financiar american.

Acest fapt vine după ce legislatorii de la Capitol Hill și fostul președinte Donald Trump nu au reușit să impună un proiect de lege similar în 2020 pentru a limita accesul Huawei la serviciile financiare americane.

PCC a denunțat orice acțiune a guvernului american de a restricționa creșterea sectorului său tehnologic, inclusiv sancțiunile care îi limitează accesul la echipamente avansate de fabricare a cipurilor.

China se opune cu fermitate generalizării de către SUA a conceptului de securitate națională și abuzului său de putere de stat pentru a suprima întreprinderile chineze”, a declarat Ministerul de Externe al PCC de la Beijing.

SUA ruinează regulile internaționale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, în cadrul unui briefing de presă, după ce parlamentarii americani au prezentat proiectul de lege, a relatat Bloomberg.

Citiți și:
SUA cer statelor aliate să evite echipamentele de telecomunicaţii Huawei, pe motiv că ar putea fi folosite ca instrumente de spionaj
5G: China revendică 450 de milioane de utilizatori
O pandemie mult mai ucigătoare decât oricare alta: Smartphone, TikTok, Instagram – dependență, pornografie, suicid (I)

 

yogaesoteric
10 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More