Dacă Trump are dreptate și a câștigat cu adevărat alegerile?

 

În America situaţia este foarte proastă. Societatea este profund divizată și radicalizată, între cele două tabere – republicanii trumpiști și democrații lui Biden – nefiind nicio cale de reconciliere pentru decenii. Credibilitatea instituțiilor este compromisă – de la președinție la justiție, de la camerele parlamentare la serviciile secrete, de la poliție și instituțiile anti-discriminare. S-au instaurat ura și violența la nivelul întregii societăți. Mass-media este compromisă și ea, abandonându-și în totalitate orice deontologie. Cum s-a ajuns aici?

Evident, din cauza Partidului Democrat și statului subteran care, după câștigarea alegerilor de către Trump în 2016, nu i-au recunoscut acestuia legitimitatea. Trump a fost hărțuit cu o virulență fără margini, în mod mincinos. Acuzațiile de colaborare cu rușii și procedura demiterii au ocupat întregul mandat, iar complicitățile instituțiilor de forță în demersul de „hăcuire” a Președintelui au fost teribile: executarea generalului Michael Flynn de către Departamentul de Justiție, cu probe false, va rămâne în istoria neagră. Comportamentul majorității covârșitoare a mass-media, de susținere și propagare a falsurilor, a adeverit în ochii multor americani teoria conspirației: că SUA este condusă de o conspirație împotriva democrației.

Care este concluzia acestui tragic episod? Că Partidul Democrat acceptă democrația NUMAI când este el la putere. Adică, este nedemocratic.

Se-ntoarce acum roata, oare, când Trump îi acuză pe democrați că au furat alegerile? Și nu oricum, ci solicitând verificări legale? Pentru că Trump n-a încălcat până în prezent nicio lege, contestând rezultatul votului în competiția cu Biden prin proceduri legale. Ei, bine, NICI ASTA NU ARE DREPTUL SĂ FACĂ! Democrații vor ca Trump să-și recunoască înfrângerea și gata. Biden s-a și instalat în spate cu un panou ilegal de „Președinte ales”, funcție care nu există, dorind subminarea lui Trump, care rămâne Președintele SUA până la 20 ianuarie.

Dar, de ce nu spun, oare, democrații: dle Trump, dacă ai suspiciuni de fraudă, să se cerceteze, punem și noi la dispoziție tot ce ne cer instituțiile, să fie transparență, că așa este democrația? De ce această presiune uriașă ca Trump să-și declare înfrângerea? Cu CNN-ul căzut într-o tragică isterie, împreună cu cea mai mare parte a mediei americane?

De aceea este legitim ca americanii și mare parte a cetățenilor lumii să spună: e clar că democrații au fraudat, vor să ascundă! Trump are dreptate, a fost victimă în mandat, este și acum! Cu atât mai mult cu cât președintele Comisiei Federale Electorale a declarat că alegerile au fost „ilegitime”, iar Procurorul General a autorizat anchete penale în toate statele!

Informațiile despre furtul alegerilor prin softul Dominion și votul prin poștă livrate de avocații lui Trump sunt cu atât mai grave. Este posibil așa ceva, o fraudă masivă în SUA, adică o adevărată lovitură de stat împotriva lui Trump? Prin comportamentul lor, de demonizare și presiuni uriașe asupra lui Trump, să-și recunoască necondiționat înfrângerea, democrații și estalishmentul nu fac decât să se auto-acuze în fața populației.

Și dacă, la final, se va dovedi că Trump a avut dreptate din nou? Că alegerile au fost fraudate? Imposibil, vor spune unii, pentru că trăim în epoca post-adevăr, adică poți avea dreptate și atunci când minți. Nici vorbă. Pot fi două consecințe: prima, instaurarea democrației, a doua, distrugerea democrației în SUA pentru o lungă perioadă de timp.

Citiţi şi:

Marionete ale imperiului

Contraatacul lui Donald Trump la Lovitura de Stat. Ce șanse are să învingă

Tone de dovezi arată că alegerile din SUA au fost fraudate

 

yogaesoteric
27 noiembrie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More