Elasticitatea trupului uman – expresie a tinereţii şi a flexibilităţii lăuntrice

Fascinaţia pe care un trup tânăr, armonios şi sănătos o exercită se datorează în bună parte elasticităţii lui, care se traduce prin supleţe, agilitate în mişcare, mobilitate, adaptabilitate.

Copii, adolescenţii şi tinerii au un trup flexibil, elastic şi pot realiza cu uşurinţă mişcări uneori de o complexitate foarte mare. Interesant este că în această perioadă a vieţii suntem flexibili şi la nivel emoţional, mental cât şi în sfera conştiinţei. Acceptăm uşor modificările, transformările şi suntem deschişi în faţa noului. Însă cu cât înaintăm în vârstă, trupul uman pierde din elasticitate şi din mobilitate. Curios este faptul că şi principiile de viaţă devin mai greu de transformat. Înaintarea în vârstă este însoţită, de asemenea, de eliminarea mai lentă a toxinelor şi de scăderea hormonilor sexuali, ambele fenomene corelându-se în mod direct cu scăderea elasticităţi trupului.

Ce este elasticitatea trupească?

Elasticitatea trupească este legată de calitatea fibrelor elastice ce intră în compoziția mușchilor și anexelor musculare ale organismului uman, de a se alungi eficient atunci când sunt supuse unei forțe de tracțiune.

Mușchii sunt formați din corpul muscular, adică mușchiul propriu-zis, porțiunea principală contractilă și din tendoane, prin care forța musculară se transmite oaselor. Anexele mușchilor (fascii, tendoane, ligamente, aponevroze) sunt formațiuni auxiliare bogate în fibre de elastină, care ajută activitatea musculară și care sunt implicate în elasticitatea generală a trupului uman.

Medicina chineza acordă o atenţie deosebită anexelor muşchilor, considerându-le pe bună dreptate organele tinereţii.

Calitățile mușchilor

Elasticitatea musculară

Fibrele de elastină din compoziția ligamentelor le oferă o disponibilitate de întindere de până la 150% din lungimea inițială, fără ruperea fibrelor și cu capacitatea de a reveni la poziția inițială. Atunci când aplicăm o forță de tracțiune asupra mușchilor, fibrele de elastină prezente la nivelul lor le permit să revină la dimensiunea inițială, atunci când este îndepărtată forța de tracțiune.

Plasticitatea musculară – permite mușchiului să se adapteze la tipul de supraîncărcare care i se impune, dincolo de capacitatea sa elastică și care determină modificări ale structurii mușchilor, modificări ce dispar imediat ce forța de încărcare suplimentară pe respectivul mușchi a dispărut.

Flexibilitatea musculară – reprezintă amplitudinea mişcării posibilă într-o articulaţie (spre exemplu în şold, umăr, gleznă), sau într-o o serie de articulaţii (precum coloana vertebrală). Flexibilitatea este dependentă de capacitatea fibrelor elastice de a se alungi rapid și de inhibiția reflexului de întindere, a cărui apariție va limita amplitudinea mișcării. Flexibilitatea înglobează supleţea (pe care o punem în legătura cu fibra musculară) şi mobilitatea (pe care o asociem cu articulaţiile).

Câştigarea nivelului maxim de flexibilitate este un deziderat ce ne aduce multiple beneficii atât asupra sănătății articulațiilor noastre cât și în practica diferitelor activităţi sportive dinamice sau a exerciţiilor de hatha yoga – ce implică așezarea trupului în poziții care necesită flexibilitate mărită.

De asemenea, o flexibilitate fizică bună reflectă și o flexibilitate în sfera conştiinţei manifestată firesc, fără blocaje emoționale, psihice sau spirituale.

Cum să ne mărim flexibilitatea?

Metodele clasice pentru creşterea flexibilităţii trupului sunt exercițiile de stretching, păstrarea trupului în poziție corectă, practica yoga sau a unui sport dinamic. O modalitate inedită, la care se poate recurge şi în paralel pentru a obţine rezultate mult mai rapide, este administrarea unor plante medicinale care au efect de creștere a elasticității mușchilor și tendoanelor, precum și efecte de creștere a flexibilității lăuntrice, prin îndepărtarea anumitor blocaje psihice, emoționale și spirituale.

PENTRU PRIMA OARĂ ÎN LUME, laboratoarele de produse naturiste Steaua Divină au pregătit un produs perfect natural ce promovează o excelentă elasticitate trupească: Elasticidin. Produsul este realizat pe bază de rețetă magistrală, din pulberi de plante medicinale. Se administrează alternativ: în prima zi, o linguriță de pulbere de 3 ori pe zi din Elasticidin 1 și în a 2 a zi, o linguriță de pulbere de 3 ori pe zi din Elasticidin 2 (Complement).

CONCURS

Trimiteţi mărturii sincere despre efectele obținute prin administrarea celor două rețete Elasticidin 1 și Elasticidin 2 Complement, pentru a participa la tragerea la sorți în urma căreia puteţi primi gratuit acest pachet de produse, pentru 7 luni.
Mărturiile vor fi trimise la adresa office@steauadivina.ro


Citiţi şi:

Câtă practică, atâta flexibilitate

Secretele tinereţii veşnice: cum să întoarcem timpul înapoi?

Plante vindecătoare ce pot fi folosite cu succes în practica spirituală pentru dinamizarea centrilor subtili energetici de forţă
 

yogaesoteric
27 noiembrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More