Dan Voiculescu, prima declarație după decizia de eliberare: «Mi-au fost furați trei ani din viață, acești trei ani nu mi-i va da nimeni înapoi»


„Voi continua cu toate forțele mele să lupt cu abuzurile”


Omul de afaceri Dan Voiculescu, eliberat după trei ani de pușcărie, a părăsit spitalul la care era internat, oferind și primele declarații.

Vizibil schimbat după anii de închisoare, Voiculescu a anunțat că va lupta în continuare „pe viață, pe pușcărie, pe orice risc” cu „abuzurile”, scrie Cotidianul.

„Mie mi-au fost furați trei ani din viață. Acești trei ani nu mi-i mai dă nimeni, chiar dacă intră Băsescu la pușcărie, chiar dacă cei vinovați vor plăti. Mie acești ani nu mi-i mai dă nimeni. Cât am stat în pușcărie, am avut două sentimente deosebite, profunde, care au ieșit în evidență. Primul e un sentiment de durere a pleoapelor. Motivul era faptul că stăteam foarte mult cu ochii închiși. Cred că stăteam mai mult de jumătate de zi cu ochii închiși. Mi-am creat un biotop al meu, un fel de acvariu în care am încercat să trăiesc. Cât poate trăi un om într-un acvariu. Dar am trăit trei ani într-un acvariu. Al doilea sentiment a fost regretul că 12 familii au avut de suferit din cauza mea. Oameni care au fost implicați în acest proces ca să pot fi eu adus la închisoare.

Acum aș vrea să ne teleportăm mai mult ca să vedem cauza pentru care am pierdut 3 ani din viață. Să ne teleportăm la Băsescu în birou și să ne imaginăm cum îi spunea Coldea că o luăm pe Camelia Bogdan, cât de mult regretă Camelia Bogdan că nu a putut să dea 20 de ani și în felul ăsta aflam din gura lor cauza pentru am care am pierdut 3 ani din viață.

Ultima abordare a mea e legată de viitor. V-aș ruga să ținem ochii mari deschiși și să ne uităm la orizont. Văd o luptă pe viață și pe moarte, pe pușcărie, pe orice risc, cu abuzurile, mai ales pentru cei care nu se pot apăra împotriva abuzurilor. Voi continua cu toate forțele mele, mai ales că determinarea mea e întărită după trei ani de pușcărie, să lupt cu abuzurile”, le-a spus Voiculescu jurnaliștilor.

În ce privește internarea sa, Dan Voiculescu a afirmat la Spitalul Universitar că a avut un sindrom de ocluzie intestinală, medicii l-au stabilizat și urmează să fie operat. „Cred că am datoria să vă spun adevărul, pentru că au fost fel de fel de bâlbâieli. Că am fost operat, că nu am mai fost operat, că am murit, că nu am murit. Lucrurile stau în felul următor: am avut un sindrom de ocluzie intestinală. Aceste episoade sunt foarte periculoase, pentru că, dacă nu ești operat în 6-8 ore, se sparge intestinul și practic tot ce este în intestin intră în organism. Vreau pe această cale să-i mulțumesc și public doamnei Petrescu de la pușcăria Rahova și, evident, domnului profesor Sorin Oprescu. Doamna doctor aproape m-a obligat să vin la spital. Eu nu voiam să vin. Și domnul Oprescu a reușit printr-un coctail de No-Spa să mă liniștească pentru câteva zile. Eu sigur voi fi operat, pentru că o recidivă poate să fie fatală”, le-a declarat omul de afaceri ziariștilor la ieșirea din spital.

Tribunalul București a decis marți, 18 iulie, să admită cererea de eliberare condiționată depusă de omul de afaceri Dan Voiculescu, condamnat în dosarul Telepatia. Decizia este definitivă.

Dan Voiculescu a depus o cerere în instanță iar pe 9 iunie Judecătoria Sectorului 5 a decis că el poate fi eliberat condiționat, însă hotărârea de la acea vreme a fost contestată de procuror.


Citiți și:

Pentru un prejudiciu de 60 de milioane de euro adus statului român, Dan Voiculescu a primit o condamnare «dură» de 5 ani de închisoare

Proiectul lichidării lui Traian Băsescu şi războiul total pentru România (5)
 

yogaesoteric
19 septembrie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More