Daniel Funeriu, susținător fanatic al vaccinurilor, cere ca «opinia anti-vaccin» să fie interzisă prin lege


Fostul ministru afirma, de asemenea, că homeschooling-ul este o prostie și că societatea, nu părinții, trebuie să-și educe copiii


Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, vine cu o propunere drastică pentru a crește numărul copiilor vaccinați: opinia anti-vaccin trebuie interzisă prin lege. El face o paralelă cu nazismul și afirmă că această opinie aduce moartea, fiind o instigare la omor.

„Opinia anti-vaccin trebuie interzisă prin lege. Pentru că opinia referitoare la pericolul reprezentat de vaccinuri nu este susținută de niciun studiu. Singurele care spun asta sunt niște fraude grosolane. Dar această opinie aduce moarte. Vaccinurile aduc viața. Tot așa cum opinia pro nazistă e interzisă pentru că s-a demonstrat că aduce moarte, ar trebui interzisă opinia anti-vaccin. Care nu este o opinie, ci o instigare la omor”, scrie Daniel Funeriu pe Facebook.

Anterior, fostul ministru al Educației a susținut că „cei care răspândesc minciuni despre vaccinuri ar trebui puși sub acuzare pentru distribuirea de informații false care pun în pericol sănătatea”.

„M-am săturat ca toți nenorociții analfabeți științific să vină cu păreri, pentru că, nu-i așa, toată lumea are dreptul la părere. Bă băieți: cine are părerea că 1+1=3 își exercită dreptul la cretinism, nu dreptul la părere. Și cine se ia după el… și mai și”, a completat el.

La sfârşitul lunii iulie premierul Mihai Tudose a criticat în termeni foarte duri refuzul unor părinți de a-și vaccina copiii, el vorbind chiar despre decăderea din drepturile părințești. „Când un părinte își condamnă copilul practic la moarte, nu știu în ce măsură se mai poate vorbi despre drepturi părintești”, a afirmat premierul.

Daniel Funeriu este și un fanatic susținător al vaccinurilor, acesta susținând că oricine afirmă că vaccinurile pot provoca și moartea „ar trebui să fie pedepsit pentru informații false pentru că reprezintă un grad ridicat de risc pentru sănătatea publică”.

Afirmațiile fuseseră făcute în urma dramei bebelușilor din județul Argeș. Ancheta Corpului de Control al Guvernului a relevat faptul că „există posibilitatea ca la îmbolnăvirea copiilor ar fi putut contribui un lot de vaccinuri Hexaxim adus din Kazahstan” .

Autorii raportului „nu au fost pedepsiți”, așa cum sugera domnul Funeriu.

Funeriu critica și alegerea homeschooling-ului în detrimentul sistemului școlar clasic. Într-un dialog cu Teodor Baconschi pe Facebook, acesta a afirmat că a-ți educa fiul sau fiica după propriile convingeri este un privilegiu, iar societatea este cea care decide cum trebuie să ne educăm copiii.


Citiţi şi:

Prof. dr. Dan Tudor Vuza: Vaccinarea obligatorie este ceva împotriva Constituţiei României

Mai vreți vaccinare obligatorie? Procuratura din Torino anchetează «substanțe suspecte» din vaccinul hexavalent
 

yogaesoteric
3 octombrie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More