A fost demascată una din cele mai mari farse privind războiul din Siria


Tatăl lui Omran Daqneesh, băiețelul pe care presa occidentală l-a numit „simbol al tragediei umanitare siriene”, dezvăluie că rebelii i-au oferit bani pentru a-l acuza pe Assad

 

 

Cine poate uita fotografia micuțului Omran, salvat de sub dărâmături în timpul luptei pentru eliberarea orașului Alep? Imaginea cu băiețelul de 5 ani plin de praf și de sânge a făcut înconjurul lumii. Micuțul însângerat, speriat, despre care toată presa occidentală spunea că a fost salvat de sub dărâmături de cei din Căștile Albe după un presupus bombardament al armatei siriene, a devenit un simbol al tragediei umanitare din Siria și un act de acuzare împotriva guvernului Assad, despre care detractorii săi susțin că nu are milă nici față de copii.

După aproape un an de la publicarea imaginilor cu băiatul rănit din orașul Alep, au apărut imagini noi cu Omran Daqneesh. El a fost fotografiat în noua sa casă din oraș, care este acum sub controlul deplin al guvernului sirian.

În interviul acordat recent unui post de televiziune iranian, tatăl lui Omran s-a plâns că imaginea cu băiatul său a fost folosită drept „propagandă”. Mohammed Daqneesh spune acum că opoziția siriană și presa internațională au vrut să-l folosească pe Omran pentru a-l ataca pe președintele Bashar al-Assad.

Daqneesh a declarat că se afla în casă împreună cu fiul său de cinci ani atunci când au fost loviți, pe 17 august 2016, și a adăugat că Omran a suferit doar răni minore și că sângele de pe fiul său era picurat de pe una din rănile sale.

Nu ar fi prima dată când cei din organizația Căștile Albe din Siria, cunoscuți ca anti-Assdad, sunt acuzați de manipulare.
Despre Căștile Albe s-a tot scris în ultimii ani. Se știe că este o organizație care acționează în Siria și oferă asistență de urgență celor răniți în bombardamente sau prinși sub dărâmăturile clădirilor distruse.

 

Originea acestei organizații vorbește de la sine. A fost creată de serviciile secrete britanice, finanțată și antrenată de oamenii din MI6, CIA și de unele regimuri din Golf. Are legături cu grupări afiliate rețelei Al Qaeda, mulți dintre voluntari fiind racolați chiar din rândul acestor grupări. Manipulează mediatic, ajungând chiar să fie premiată la Hollywood cu un Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj documentar, pentru că a prezentat o Sirie în care ISIS este doar o fantasmă, în care nu există picior de american, și dacă e vreunul, e un american bun, care dă ciocolată copiilor, iar singurii vinovați pentru războiul sirian sunt Assad și Putin. Ei, pentru că numai ei bombardează Siria.

Citiţi şi:Atacul chimic din Siria, o operațiune steag fals pentru discreditarea lui Assad

Adevărul cel necunoscut despre Siria

 

yogaesoteric
3 octombrie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More