Daniel Reid, maestru taoist: «Ești ceea ce mănânci»

 

„Oamenii să postească periodic, pentru a elimina toxinele și a ajunge la restabilirea sănătății optime.”

American de origine, Daniel Reid s-a stabilit de mai mulți ani în Bali, unde ține prelegeri despre programele de detoxifiere împreună cu soția sa, Snow, o vindecătoare taiwaneză, la hotelul Bale, din zona Nusa Dua. Americanul de 64 de ani, care locuiește acum în Australia, și-a petrecut copilăria în Africa și cea mai mare parte a vieții în Asia. Este un pasionat al conceptului „eşti ceea ce mănânci” şi îndeamnă oamenii să postească periodic, pentru a elimina toxinele și a ajunge la restabilirea sănătăţii optime.

În anul 2006, la scurt timp după publicarea cărţii sale Tao pentru dezintoxicare, Daniel Reid i-a acordat un interviu directorului ziarului The Bali Times, William J. Furney. Iată câteva extrase interesante din interviul respectiv:

Reporter:
În prezent, cercetătorii blamează regimul alimentar ca fiind una dintre principalele cauze ale producerii cancerului. Ce să însemne asta? Că pe oameni îi omoară ceea ce mănâncă?

Daniel Reid: Nu este neapărat din cauza alimentelor în sine. Este vorba de ceea ce se petrece în trupul nostru. În urma digerării şi metabolizării hranei, se acumulează deșeuri acide. Pentru că mâncăm alimente nepotrivite cu natura noastră şi nu le eliminăm corect, se creează o acumulare de deşeuri acide.

Cauza principală a cancerului a fost descoperită în anul 1931 de către dr. Otto Warburg, un om de știință german care a primit premiul Nobel pentru medicină. El a descoperit că apariţia cancerului presupune, fără excepţie, două condiţii de bază: prea mult acid în țesuturi și insuficient oxigen.

Știm cu toții ce se petrece cu deșeurile produse prin respirație: se produce arderea oxigenului, din care rezultă bioxidul de carbon. În procesul de metabolizare, se arde zahărul, se ard proteinele, se ard grăsimile. Care este deșeul rezultat? Acidul.
Este atât de simplu! E știință pură.

Aşadar, atunci când ingerăm alimente care produc mult prea mult acid – zahăr, cărnuri, produse lactate, precum și orice fel de chimicale – conservanți, pesticide, aditivi alimentari, coloranți, medicamente, aspartam –, se produce o mare cantitate de acid. Prin urmare, devine evident că, din cauza modului în care ne hrănim astăzi (la care putem adăuga și poluarea) se produc o mulțime de reziduuri acide în trupul nostru și nu mai absorbim o suficientă cantitate de oxigen.

Rep.:
Vreți să spuneți că oamenii nu știu ce ar fi necesar să mănânce pentru a fi sănătoși?

D.R.: Da, pentru că nu li se spune. De fapt, li se spune exact contrariul. Nu există sfaturi reale, totul este doar publicitate.
În prelegerile și cărțile mele eu tot dau vina pe companiile de produse alimentare. Dar dacă oamenii sunt liberi de orice îngrădire să-și înceapă o afacere din care să iasă bani, ei vor face orice pentru a face bani, îți vor vinde și arsenic frumos ambalat, dacă sunteți dispuși să plătiți pentru el. Pe lângă acești producători, acuz în același timp iresponsabilitatea agențiilor guvernamentale care nu protejează oamenii, ci corporațiile. Doar în cele din urmă învinuiesc persoana. E ca atunci când te duci la tribunal pentru încălcarea legii și judecătorul îți spune: „Ignoranța nu este o scuză când afirmi că nu ai știut că ceea ce ai făcut era împotriva legii”.

Haideţi să ne întrebăm: De ce în prezent un om din trei face cancer, în loc de unul din 100, ca în 1913? S-au cheltuit multe miliarde de dolari în „războiul contra cancerului” și situaţia este tot mai gravă. Niciun tratament nu merge. Chimioterapia? Să fim serioși! Nu e nimic mai otrăvitor, nu există producător mai mare de acid decât chimioterapia, care contribuie și mai mult la cauza principală a cancerului.

Rep.:
Așadar, dacă un medic îi spune unui pacient cu cancer să facă ședințe de chimioterapie și el nu vrea, care ar fi alternativele lui?

D.R.: Oh, Doamne! Pot să vă dau o duzină de alternative, iar prima este dezintoxicarea. Opțiunile sunt foarte simple: în primul rând, informați-vă care sunt cauzele apariției cancerului.

Din cauza toxicității acumulate în trup de-a lungul timpului, cancerul ajunge în faza finală. Ceea ce se petrece în esență este că țesuturile dv. fermentează, producând o înmulțire rapidă a celulelor canceroase, cu formare de tumori. Cum funcționează acest proces? La fel ca la fermentarea berii, vinului, iaurtului, brânzei. Puteți întreba pe oricine care produce aceste alimente: Cum faci? Mai întâi, ai nevoie de un mediu acid. Cum îl obții? Închizi containerul, astfel încât să nu intre aer, oxigen. Apoi începe fermentarea. Deci, ceea ce se petrece în țesuturile canceroase este că ai prea mult acid și o totală lipsă de oxigen, țesuturile fermentând și producând astfel cancerul.

Rep.:
Cunoașteți cazuri de suferinzi de cancer care au refuzat chimioterapia în favoarea detoxifierii și s-au vindecat?

D.R.: Absolut!

Rep.:
Deci, dacă detoxifierea este calea de urmat, de ce nu o urmează toată lumea?

D.R.: Să-ţi spun de ce. Statisticile arată – și este sută la sută adevărat, și spun aceasta în toate cărțile mele – că oamenii care se îmbolnăvesc de cancer și nu fac absolut nimic să-l trateze trăiesc mai mult decât cei care merg la medic și le urmează tratamentul. Mă refer aici la fumătorii care nu se lasă de fumat, la băutorii care nu se opresc din băut, la oamenii care mănâncă zahăr şi carne și nu renunță la aceste alimente.

De ce se petrece aşa? Deoarece tratamentul oficial al cancerului amplifică de fapt factorii care stau la baza producerii bolii. Temporar merge, deoarece omoară celulele canceroase, dar mai apoi omoară și ficatul și orice altceva. Prin urmare, atunci când ați încheiat tratamentul, sunteţi într-o stare chiar mai proastă.

Rep.:
Atunci, de ce nu recurg oamenii la detoxifiere?

D.R.: Oamenii sunt speriați cu perspectiva morții iminente de către medicii lor. Ei merg la medicul specialist și acesta le spune: „Într-o lună vei muri dacă nu faci asta și încerci altceva”.

Rep.:
Ce credeți despre creșterea alarmantă a obezității în țări precum Statele Unite, Marea Britanie și Australia?

D.R.: Oamenii aceștia mor de foame. Oamenii grași mor de foame. Vrei să știi ce vreau să spun când afirm că ei mor de foame? Ei nu-și procură elementele nutritive necesare organismului.

Creierul are un centru de control al apetitului. Nu-ți este foame neapărat când nu ai ce mânca – omul poate trăi și 60 de zile fără să mănânce – ţi-e foame numai atunci când trupul tău are nevoie de anumiți nutrienți, deci când nu ai proteine, vitamine sau minerale, ca să poți funcționa normal. Atunci începe să-ți fie foame și vei începe să mănânci. În cazul în care consumi alimente care nu au niciun fel de valoare nutrițională (junk food: chips-uri, pâine albă, prăjiturele… toate acele alimente frumos ambalate) vei continua să mănânci fără încetare. Oamenii obezi mănâncă o cantitate enormă de alimente. Te uiți la ei și-ți spui: Cum intră atâta mâncare în stomacul lor? Creierul lor însă le spune: „Hei, nu am de ajuns din nutrienții de bază, aşa că nu te opri din mâncat!”.

Rep.:
Susțineți că giganții producători de alimente acționează de capul lor, chiar dacă produsele lor sunt dăunătoare pentru sănătatea omului? Dacă e așa, cum se poate scăpa de ei? Eu știu că publicul este protejat de agențiile guvernamentale.

D.R.: Din păcate, autoritățile protejează giganții alimentari. Organizația cea mai coruptă din guvernul american este FDA (Food and Drug Administration – Administrația pentru Alimente și Medicamente). Ei decid ce alimente vă este permis să consumați și ce medicamente să vă fie prescrise. Ei permit ca aspartamul să fie folosit pe piaţă. Această substanţă chimică pusă în Coca Cola dietetică este o otravă mortală. Este cauzatoare de cancer la creier și nu numai.

Rep.:
Bine, dar n-am văzut oameni să moară fiindcă au băut Diet Coke…

D.R.: Ba da, mor, dar încet. Cunosc cazul a doi bărbați care au murit de cancer la creier. Erau surferi în Australia. Făceau sport, stăteau la soare în fiecare zi și considerau că se hrănesc sănătos. Tipii ăștia erau dependenți de Diet Coke (beau 8-9 cutii pe zi). Chiar au recunoscut asta și au declarat că nu se pot opri să bea.
Dar și Coca-Cola obișnuită are probleme: conține 9 lingurițe de zahăr alb la sticla de 500 de ml, iar acidul fosforic este ingredientul ei de bază. Consumul de Coca-Cola produce cel mai mult acid posibil. Prin aceasta, se creează condițiile fundamentale de apariție a oricărui tip de cancer.

Rep.:
Ce părere aveți despre regimul pe bază de carne?

D.R.: Azi am recomandat la seminarii ca persoanele care nu pot renunța la carne să mănânce măcar un singur fel de carne, și anume de miel. Carnea de porc e greu de digerat și produce foarte mult acid. Dar, în general vorbind, una dintre problemele cu carnea din ziua de azi este modul în care e crescut animalul – cu hormoni, antibiotice, steroizi și cu hrana improprie care i se administrează.

Rep.:
Multe medii sunt poluate cu emisiile provenite de la vehicule, centrale electrice și alte surse, care în mod inevitabil duc la problemele de sănătate. Dar există și o altă formă de poluare, cea pe care dv. o numiți „poluare invizibilă”: TV și transmisii de radio, turnuri de microunde pentru folosirea celularelor. Sunt acestea într-adevăr atât de periculoase?

D.R.: Mortale, aș putea spune. Port în permanentă în jurul gâtului un produs Tesla, o placă cu molecule de titan, singurul produs pe care l-am găsit și care chiar te protejează (schimbă configurația undelor de energie electromagnetică). Compania producătoare http://www.teslas.us/ face de asemenea butoane pentru telefoanele mobile și calculatoare. Telefoanele mobile slăbesc sistemul imunitar, dau probleme ale sistemului nervos și produc cancere.

Rep.:
Bine, dar toată lumea are azi un telefon mobil…

D.R.: Eu nu.

Rep.: … chiar și în țările în curs de dezvoltare oamenii sunt dependenți de celulare…

D.R.: Se sinucid lent. Oriunde te-ai afla la distanță de un metru față de un telefon mobil, obții aceleași radiații, așa că nu contează dacă scrii un mesaj la el, dacă ai telefonul la ureche sau foloseşti hands-free. E chiar de zece ori mai rău într-o maşină, pentru că rama metalică acționează ca un amplificator.

Rep.:
Ce fel de probleme medicale legate de celular vă aşteptați să vedeți în următorii 10-15 ani?

D.R.: Prevăd o explozie a cazurilor de cancer la creier. Garantat!
Companiile de telefoane mobile vor fi acționate în justiție, iar poziția lor va fi: „Ei bine, guvernul le-a permis la momentul respectiv, iar standardele au fost stabilite de către guvern”. Vor arăta cu degetul la guvern, iar guvernul va arăta cu degetul la studiile care au spus că totul este în regulă, studii finanțate chiar de industriile respective și astfel totul se va învârti în cerc și oamenii vor continua să moară de cancer. Poate că telefoanele mobile vor fi interzise. Sau le vor face să respecte normele de siguranță.

Rep.:
Să ne întoarcem la dietă. Ce mâncați de obicei?

D.R.: Eu am renunțat la cereale, deoarece consider că nu sunt alimentele cele mai potrivite pentru ființele umane. Pentru a testa un produs alimentar, ca să vezi dacă îi este indicat omului sau nu, este nevoie să-l mănânci crud. Nu poți mânca orez sau grâu ca atare.

Rep.:
Dar sute de milioane de oameni din Asia trăiesc cu orez. Nu poate fi așa de rău…

D.R.: Au și ei o mulțime de probleme de sănătate.
Când oamenii au renunțat a mai fi vânători-culegători și nomazi și s-au stabilit pe un anumit teritoriu, singura modalitate de a hrăni o populație numeroasă a fost cultivarea cerealelor. Dar boabele sunt necomestibile dacă nu le gătești. Eu nu le recomand oamenilor să nu mănânce cereale, ți-am răspuns doar ce nu mănânc eu. Am descoperit acum doi ani, după ce am făcut o dezintoxicare puternică, că nu mai pot mânca cereale. M-au făcut să vomit. Trupul meu nu le-a mai acceptat. De altfel, cerealele sunt mari producătoare de acid.

Sotia mea, Snow, și cu mine mâncăm nuci și semințe, în special migdale și semințe de floarea soarelui. Pe acestea nu le poți digera uscate. Secretul de a le transforma în cel mai bun aliment de pe planetă este să le înmoi în apă peste noapte. Devin un aliment viu, și este cea mai bună mâncare din lume.

Rep.:
Spuneți că postul face parte din programul dv. de dezintoxicare. Cât timp ar fi necesar să postim?

D.R.: Dezintoxicarea ideală prin post, pentru curățarea trupului este de 7 zile. Este timpul de care are nevoie trupul nostru pentru a-și purifica complet fluxul sanguin. Dar pentru că majoritatea oamenilor nu au timp și pentru că în 3 zile se eliberează suficiente toxine, o putem face în 3 zile, cu irigații ale colonului.

Postul periodic este felul în care organismul este proiectat de natură pentru a se curăța și vindeca singur. Societățile primitive aveau ceea ce se numea casa bolnavului. Când te îmbolnăveai, erai dus la casa bolnavului și nu aveai voie să mănânci până când nu te făceai bine. Este un mecanism natural, dar oamenii de azi spun „Oh, nu pot sta nici măcar o jumătate de zi fără mâncare” și eu îi înțeleg. Cu toate acestea, cine urmează programul nostru se simte mult mai bine după 3 zile; iar când vede ce iese din trupul lui, e șocat…

Rep.:
Ce spuneți despre cei care iau produse contra îmbătrânirii? Această practică devine din ce în ce mai răspândită. Oamenii folosesc hormoni de creștere umană, injecții cu botox etc. Dar despre toate celelalte metode pentru a-și prelungi viata?

D.R.: Nu există nicio metodă pentru prevenirea îmbătrânirii. Tot ce se poate face este de a încetini procesul. Ce se petrece azi este doar o cosmetizare.
Să-ți spun despre hormonul de creștere: da, este remarcabil. Bărbații de 75 de ani au brusc iubite de 20 și le crește părul la loc. Plătești 10.000-15.000 $ pe an pentru injecții. Oprești injecțiile, te întorci imediat înapoi, la starea în care ai fost.

Știi ce declanșează în mod natural producerea hormonului de creștere în glanda pituitară? Postul! Postul este un fenomen de auto-vindecare, nu numai de detoxifiere. Când te oprești din mâncat, glanda pituitară primește un semnal și se activează hormonul de creștere… gratuit. Deci, dacă postiți în mod regulat, se secretă hormonul de creștere, încep să se repare toate daunele în organismul dv. și se inițiază procesul de anti-îmbătrânire. Dar oamenii nu vor s-o facă în acest fel. Ei vor să tragă o dușcă după-amiază și apoi să iasă la o cină de lux la un Steakhouse noaptea. Pur și simplu, nu vor să renunțe la stilul lor de viață.

Botox-ul este nesănătos. Să ne uităm chiar la cuvânt: – tox. E o toxină bacteriologică. Acționează prin paralizarea mușchilor. Să-ți injectezi fața cu o otravă care-ți paralizează mușchii, asta numești tu anti-îmbătrânire? De fapt, îți scurtezi viața. Și pentru ce?

Rep.:
Una din învățăturile Tao este aceea că femeile sunt sexual superioare bărbaților, care sunt percepuți ca partea slabă a sexelor, buni doar pentru a fertiliza ovulele femeilor. Unii văd în aceasta un paradox, având în vedere că bărbații au încercat întotdeauna să-și afirme superioritatea în competiția dintre sexe. Să fie aceasta o evaluare justă?

D.R.: Din punct de vedere sexual, este absolut corect. Natura ne-a construit în acest fel: bărbatul asigură semințele și devine dispensabil. Femeia rămâne însărcinată, așa că nu mai poate face dragoste, iar în acest timp bărbatul păzește gura peșterii de colții tigrilor. Și apoi, dacă el piere, nu contează; femeia a procreat deja. Asta e natura. Femeile sunt mai puternice, prin natura lor, deoarece ele sunt cele care este nevoie să îngrijească copiii și să perpetueze specia. Și să nu uităm că, datorită hormonilor lor specifici, femeile au un sistem imunitar mult mai bun; de aceea, de regulă, trăiesc mai mult decât bărbații.

Natura a construit femeia mai puternică. Că ele ne sunt superioare și în alte privințe – în valori sau morală – face obiectul unui alt tip de discuție. În orice caz, dacă există bărbați misogini, care disprețuiesc sau asupresc femeile, aceasta se petrece pentru că, în subconștientul lor, ei simt că femeile le sunt superioare.

Rep.:
Vreți să spuneți că de aceea femeile sunt tratate ca cetățeni de categoria a doua în unele țări, iar în mai toate societățile sunt dominate de bărbați?

D.R.: Femeile au avut întotdeauna mai multe responsabilități, și bărbații au devenit geloși. Fiind mai puternici, le-au supus fizic. Bărbații au inventat căsătoria ca un drept de a spune: „Această femeie îmi aparține”. Asta nu l-a oprit pe bărbat să aibă și alte femei, ele îi aparțin. Cu cât ești mai puternic și mai bogat, cu atât mai multe femei poți avea, dar nu asta e calea naturii.

Rep.:
Ce părere aveți despre modul în care sunt tratate femeile în Arabia Saudită?

D.R.: Este un exemplu extrem de șovinism masculin, în care bărbații se cred superiori. De fapt, nu sunt.

Bărbații au câteva avantaje față de femei: sunt mai creativi, mai inventivi. Lasă femeia să se ocupe de casă și pune-l pe bărbat într-o colibă cu o grămadă de obiecte și el va inventa aproape orice. Bărbații au o capacitate remarcabilă de a-și concentra mintea asupra unui singur aspect. În acest sens, sunt superiori femeilor. Ce-aș mai putea spune e că bărbatul este necesar să învețe să respecte energia feminină, să respecte femeile pentru ceea ce sunt și să beneficieze de aceasta – mai ales în timpul actului amoros.

Rep.:
Care sunt cele trei aspecte esențiale pe care le-ați spune cuiva care citește acest interviu și care nu se află într-o perfectă stare de sănătate?

D.R.: Bea apă alcalină (apa îmbuteliată nu este alcalină); oprește-te din mâncat alimente care putrezesc; posteşte periodic.

Citiţi şi:

Ce este apa alcalină. La ce ajută, cum se prepară şi când e periculoasă

Omraam Mikhael Aivanhov – Postul ca purificare, postul ca formă de hrană

Postul negru, cel mai ieftin medicament

 

yogaesoteric
15 februarie 2020

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More