De ce asistăm la o explozie de alergii multiple la alimente în SUA?

Doi din cinci copii au multiple alergii la alimente – iar asta le afectează sănătatea fizică și psiho-mentală

Doi din cinci copii și aproape jumătate dintre adulții americani au alergii la alimente, fiind alergici la mai multe alimente, potrivit unei noi cercetări care a constatat, de asemenea, că pe măsură ce crește numărul alergiilor alimentare ale unei persoane, crește și efectul asupra sănătății sale fizice și psiho-mentale.

Doi din cinci copii și aproape jumătate dintre adulții americani au alergii la alimente, fiind alergici la mai multe alimente potrivit unui studiu, publicat la sfârșitul anului trecut în Annals of Allergy, Asthma and Immunology (Analele alergiilor, astmului și imunologiei).

Cercetătorii, coordonați de doctorul Christopher Warren de la Universitatea Northwestern, au descoperit, de asemenea, că pe măsură ce crește numărul alergiilor alimentare pe care le are o persoană, crește și efectul asupra sănătății sale fizice și psiho-mentale.

Warren a declarat pentru The Defender:

Constatările privind o incidență atât de mare a bolii în rândul copiilor și adulților care trăiesc cu multiple alergii alimentare, evidențiază o nevoie acută de tratamente și abordări de ameliorare pentru a îmbunătăți gestionarea zilnică a alergiilor alimentare în această importantă categorie de pacienți, inclusiv facilitarea accesului la servicii de sprijin psihosocial – inclusiv grupuri de sprijin care pot contribui la îmbunătățirea calității vieții.”

Alergiile alimentare fac parte dintr-o epidemie cronică de sănătate publică și în creștere în SUA, care afectează 32 de milioane de americani, inclusiv 5,6 milioane de copii cu vârsta sub 18 ani.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au raportat că prevalența alergiilor a crescut cu aproximativ 50% între 1997 și 2011.

Între 1997 și 2008, prevalența alergiilor la alune sau nuci pare să fi crescut de mai mult de trei ori în rândul copiilor din SUA.

Cercetările au arătat că alergiile alimentare afectează în mod distructiv sănătatea fizică, cauzează suferință emoțională, determină o povară economică și afectează în mod nefast calitatea vieții, chiar și în cazul persoanelor care evită expunerea la alimentele declanșatoare.

Studiile anterioare au arătat că multe persoane cu alergii alimentare au alergii la mai multe alimente, însă distribuția și expresia acestora sunt încă insuficient cunoscute.

Pentru a descoperi ratele și manifestările alergiilor alimentare multiple în SUA, cercetătorii au efectuat un sondaj reprezentativ la nivel național în rândul adulților și copiilor din gospodăriile americane, prin telefon și pe cale electronică, în perioada octombrie 2015 ‒ septembrie 2016.

Aceștia au analizat răspunsurile a 40.443 de adulți și 38.408 copii care au raportat alergiile lor și simptomele fizice și psihologice asociate.

Simptomele au fost considerate „convingătoare” dacă cea mai gravă reacție a respondentului apărea pe o listă strictă elaborată de un grup de experți.

Aceștia au evaluat povara psihologică a traiului cu alergii alimentare folosind o scală de la 1 la 7 puncte.

Aceștia au constatat că din procentul de 7,6% copii care au îndeplinit criteriile concludente pentru alergii alimentare, 40% au raportat alergii alimentare multiple. Dintre cei 10,8% adulți care au îndeplinit criteriile, 48% au raportat alergii alimentare multiple.

Odată cu creșterea numărului de alergii alimentare, au crescut și vizitele la serviciile de urgență legate de alergiile alimentare, reacțiile alergice severe, povara psihosocială și utilizarea unui dispozitiv EpiPen.

Cercetătorii au identificat, de asemenea, patru tipuri latente de alergii alimentare multiple: cu prevalență la lapte/ouă, cu prevalență la fructele de mare, cu prevalență la alune/nuci și alergii alimentare multiple în general.

Constatările studiului subliniază importanța de a se asigura că pacienții care suspectează că au una sau mai multe alergii alimentare beneficiază de teste prompte și adecvate pentru alergii alimentare, astfel încât fiecare alergie suspectată să poată fi confirmată sau exclusă, a spus Warren.

Warren a adăugat:

Este foarte frecvent ca pacienții să își «autodiagnosticheze» alergiile alimentare și, în multe cazuri, nu sunt cu adevărat alergici la alimente.

Având în vedere impactul perturbator mai mare asupra calității vieții resimțit de pacienții care evită un număr mai mare de alergeni alimentari, este esențial ca pacienții să nu evite în mod inutil alimentele la care nu sunt alergici – cu atât mai mult cu cât consumul regulat de alimente frecvent alergenice este probabil o modalitate importantă de a evita dezvoltarea unei alergii adevărate la aceste alimente pe parcurs.”

Alergiile alimentare și vaccinurile: Care este legătura?

Într-un episod recent al actualizării săptămânale a VSRF (Vaccine Safety Research Foundation – Fundația pentru cercetarea siguranței vaccinurilor), Robert F. Kennedy Jr., președintele și consilierul juridic principal al Children’s Health Defense (CHD) și Steve Kirsch, fondatorul VSRF, au discutat despre relația dintre explozia alergiilor alimentare din ultimele cinci decenii și vaccinarea copiilor.

Potrivit lui Kennedy, în 1968, rata bolilor cronice în SUA era de 6% în rândul copiilor. Până în 1986, aceasta a crescut la 11,8%, iar în 2006, a ajuns la 54%. Asta înseamnă că mai mult de jumătate dintre copiii americani suferă de boli neurologice (ADHD, autism etc.), obezitate, boli autoimune și boli alergice.

Toate acestea au apărut brusc, sub formă de epidemie, în 1989”, a spus Kennedy. Aceste afecțiuni cronice de sănătate existau și înainte, însă numărul lor a început să crească vertiginos începând cu anul 1989.

În calitate de fondator al Inițiativei pentru Alergii Alimentare, în prezent Rețeaua de Cercetare și Educație privind Alergia Alimentară, care a strâns peste 200 de milioane de dolari pentru cercetarea în domeniul alergiilor, Kennedy a explicat că majoritatea cercetărilor s-au concentrat mai degrabă pe tratarea alergiilor decât pe înțelegerea cauzelor acestora.

Aceste tratamente, a spus el, sunt dezvoltate prin inducerea alergiilor la șobolanii de laborator. Cercetătorii injectează șobolanilor adjuvanți din aluminiu din vaccinul împotriva hepatitei, împreună cu proteina pentru alergenul dat, care este studiat.

Aluminiul „nu dă alergii doar la materialele care se află în acel vaccin, ci va da o alergie la materialele care se află în mediul înconjurător”, a explicat Kennedy. „Așadar, dacă vă faceți acel vaccin atunci când există un focar al «ierbii de Timotei», atunci va fi probabil să faceți o alergie pe viață la «iarba de Timotei».”

Cercetări recente efectuate de către Brian S. Hooker, Ph.D., P.E., directorul științific al CHD, au arătat faptul că șansele ca un copil complet vaccinat să sufere de alergii grave (care necesită un EpiPen) sunt de 4,31 ori mai mari decât cele ale omologilor nevaccinați.

Constatările lui Hooker au confirmat cercetările lui Anthony Mawson, M.A., doctor în sănătate publică, epidemiolog și profesor la Jackson State University, care a arătat o creștere de 3,9 ori mai mare a alergiilor raportate în rândul copiilor vaccinați față de copiii nevaccinați.

Potrivit lui Kennedy, există sute de studii cu rezultate similare. „Am creat o întreagă generație având toate aceste alergii, prin administrarea vaccinurilor timpurii”.

Efectele secundare ale vaccinurilor nu se limitează doar la alergii, a adăugat Kennedy:

Fiecare dintre bolile pe care vi le-am menționat sunt enumerate ca efecte secundare ale vaccinurilor pe prospectul producătorului celor 72 de doze de vaccinuri care sunt acum obligatorii pentru copiii noștri.

Există 405 efecte secundare enumerate în total pentru toate aceste vaccinuri. Unele dintre acestea se regăsesc pe o listă a tuturor bolilor care au devenit epidemice după anul 1989. Credeți că este o coincidență?

Citiți și:
Este posibil ca vaccinurile să ne intoxice cu metale grele? Răspunde dr. Anca Nițulescu. Dacă Eminescu ar fi fost tratat cu procedura de chelare, ar fi scăpat de intoxicarea cu mercur
Cum să folosești frunzele de mesteacăn pentru a-ți purifica sângele și a scăpa de alergii

 

yogaesoteric
14 martie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More