De ce este bine să mănânci banane – Efectele inedite asupra sănătăţii

Bananele, pe lângă gustul bogat şi delicat, sunt surse excelente de elemente nutritive şi binefăcătoare pentru sănătate. Află care este lista cu cele mai importante beneficii! Cel mai probabil, aceste fructe nu îţi vor mai lipsi din casă.

Reglează tensiunea arterială

Bananele diminuează presiunea sângelui graţie potasiului din compoziţie. Un fruct de mărime medie conţine aproximativ 420 de miligrame de potasiu, mineral care are un rol esenţial în susţinerea activităţii inimii.

Te ajută să slăbeşti

Bogate în fibre, bananele reduc apetitul exagerat şi te ajută să dai jos kilogramele în exces. Acestea stimulează senzaţia de saţietate şi reglează nivelul de zahăr din sânge.

Reduc riscul de anemie

Afecţiunea numită anemie este caracterizată prin paloare, oboseală, dificultate la respiraţie. Acestea sunt câteva dintre consecinţele reducerii cantităţii de celule roşii din sânge. Bananele conţin mult fier, un mineral care stimulează producţia de celule roşii, dar şi vitamina B6, care reglează nivelul de glucoză din sânge. Cu asemenea elemente esenţiale sănătăţii în compoziţie, bananele pot preveni apariţia anemiei.

Îmbunătăţesc digestia

Bananele sunt uşor de digerat şi nu irită tractul gastro-intestinal. Acestea conţin amidon rezistent (în special bananele verzi), care nu se digeră, ci ajunge în intestinul gros, unde crează un mediu propice dezvoltării bacteriilor bune. Mai mult, bananele pot fi consumate şi de persoanele care suferă de gastrită şi arsuri stomacale. De asemenea, pot echilibra nivelul de minerale pierdut în caz de tulburări digestive, cum este diareea.

Protejează de stres

Nutriţioniştii spun că bananele pot îmbunătăţi starea de spirit, deoarece conţin triptofan, un aminoacid esenţial care stimulează producţia de serotonină, supranumit şi hormonul fericirii.
De regulă, o banană conţine aproximativ 27 de miligrame de magneziu. Acest mineral este de ajutor când ai nevoie să reduci nivelul de stres şi tulburările de somn.

Refac stocul de vitamine

Pentru că sunt surse importante de vitamine, bananele pot rezolva problema carenţelor de vitamine din trup. Au în compoziţie vitamina B6 – o banană medie conţine în jur de 20% din necesarul zilnic de vitamina B6. Această vitamină ajută trupul să producă insulină, hemoglobină şi aminoacizi esenţiali pentru sănătatea organismului. 
De asemenea, bananele conţin vitamina C; un fruct de mărime medie furnizează trupului aproximativ 15% din necesarul zilnic de vitamina C. Acest element indispensabil bunei funcţionări a trupului neutralizează radicalii liberi (vinovaţi pentru îmbătrânirea celulară), menţin sănătatea vaselor de sânge şi stimulează producţia de colagen.

Conferă energie

Potasiul din banane protejează muşchii şi previne apariţia crampelor, în timp ce carbohidraţii conţinuţi de aceste fructe furnizează suficientă energie pentru a face faţă unui antrenament solicitant.

Citiți și:

Alimente şi plante medicinale care favorizează savurarea stării de fericire (1) 

Bucătăria AYURVEDICĂ

Cum îți dai seama ce îți lipsește din organism – Harta carențelor de vitamine și minerale

yogaesoteric

21 februarie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More