De la politicieni și de la dictatorii în halate albe nu putem avea așteptări optimiste

Reglementarea despre care e vorba în linkul atașat ar fi cazul să dea serios de gândit patronilor și sindicatelor, deopotrivă. De la politicieni și de la dictatorii în halate albe nu putem avea așteptări optimiste.
https://www.bursa.ro/ministrul-francez-al-muncii-un…

Dar, stimați antreprenori și executivi de corporații, dacă vă veți concedia 2/3 dintre salariați pentru că nu au pașaport sanitar, cu cine vă veți mai susține întreprinderea?

Nu este vorba despre politici de sănătate publică aici, ci de discriminarea pe criterii de suspiciune de boală și despre (auto)distrugerea economică.

Reglementarea franceză, care este deja copiată în alte 12 țări membre UE, pare a oferi angajatorului o opțiune de concediere a salariatului care nu deține „pașaport sanitar”.

Dar bizonii europeni și, mai ales, bivolii noștri, o vor lua drept obligație sau o vor folosi pentru a scăpa de „balast” ori pentru a introduce aplicații în loc de oameni.

Din păcate, europeanul pare a fi destinat și condamnat să repete urgiile totalitare ale sec XX.

Sacrificiul drepturilor personale (inclusiv în mod arbitrar), în favoarea supraviețuirii speciei nu este un principiu, nu este o politică publică legitimă.

Este o „soluție” cinică a filosofiei utilitariste.

Să alegi răul cel mai mic pare o soluție când ești în situație de criză. Dar care criză? Poate doar o criză de nervi generată de faptul că lumea e încă îndărătnică și nu se supune… În fapt, din punct de vedere sanitar, nu e nicio criză. Mortalitatea nu a trecut niciodată de 0,1%, iar spitalele au fost suprasolicitate doar la tv, iar nu și în realitate.

În fine, utilitarismul colectiv, binele speciei sunt negări violente ale liberalismului și ale capitalismului. Sunt puneri în paranteză a democrației și a comerțului pașnic.

Mai suntem liberali și capitaliști sau ne-am plictisit?

Ne mai interesează democrația și drepturile omului sau le abandonăm, de frică și în schimbul unei captivități impuse „pentru siguranța noastră”?

Cine decide, totuși, că vakseenul obligatoriu și apartheidul sanitar reprezintă binele speciei? Bilgheiț, un sinistru care nu are nicio specializare, necum una medicală? Un cinic care a făcut bani din monopol și achiziția cu munți de bani publici a concurenților?

Autor: Gheorghe Piperea

Citiți și:
Pașaportul sanitar, vaccinarea obligatorie. Cetățenii patriei Libertății se vor vedea deposedați de libertăți? Ce legi au oamenii de partea lor
Când avertizam asupra riscului ca totalitarismul sanitar să impună obligativitatea…

 

yogaesoteric
4 decembrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More