Decizie fără precedent: Vaccinaţii împotriva Covid sunt interzişi la donare de sânge. Despre ce ţară este vorba?

Pe măsură ce campaniile de vaccinare continuă în Europa, în Statele Unite și în mai toate colțurile lumii, cu oamenii nutrind speranța că problemele cauzate de covid-19 – cu pacienți care au ajuns în stare gravă la spital, persoane care și-au pierdut viața răpuși de noul coronavirus –, dar și cu nenumăratele restricții de circulație, care au generat efecte nedorite nu doar la nivel social, cât și economic, s-a aflat despre o decizie fără precedent.

Și anume despre faptul că Japonia a devenit prima țară din lume care interzice atât donarea, cât și transferul de sânge în cazul persoanelor vaccinate împotriva covid-19, conform puterea.ro.

Donarea de sânge de către persoanele vaccinate se află în analiza specialiștilor, din câte s-a transmis pe site-ul Societății de Cruce Roșie din Japonia. Totul, până la stabilirea criteriilor de acceptare a donațiilor de sânge.

Dorim să exprimăm recunoștința noastră sinceră pentru înțelegerea și cooperarea dvs. în ceea ce privește donarea de sânge. Referitor la criteriile de acceptare pentru donarea de sânge pentru cei care au fost vaccinați cu noul coronavirus, suntem în proces de evaluare și, eventual, de a lua în considerare această posibilitate în țară, așa că vă rugăm să înțelegeți că ne vom abține de la a dona sânge până când vor fi stabilite criteriile.

Vă mulțumim pentru cooperare. În plus, standardul va fi decis până la începerea vaccinării pentru publicul larg și, odată ce va fi decis, vă vom informa pe site din nou. Așteptăm cu nerăbdare sprijinul dvs. continuu în viitor”, se menționează într-un mesaj postat pe site-ul oficial al Societății de Cruce Roșie din Japonia, conform sursei citate.

UPDATE: Conform ultimelor informații apărute pe site-ul Crucii Roșii din Japonia, interdicția pentru donare sau transfer de sânge din partea celor vaccinați are loc pentru o perioadă de 48 de ore de la vaccinare, nu mai este permanentă.

Citiţi şi:
Elveția așteaptă șase luni înainte de a începe vaccinarea populației, ca măsură de siguranță
Lecții învățate în Japonia în urma reacțiilor adverse ale vaccinului Gardasil – O perspectivă a eticii medicale (I)

yogaesoteric
21 mai 2021

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More