Declaraţia lui Elmar Brok privind amprentarea românilor şi bulgarilor stârneşte răzbunarea păpuşarilor din umbră

 

de Mihai Stoian
Sursa: Advaitananda’s blog

În încercarea de a oprima orice formă de spiritualitate autentică, o parte din presa românească atacă în mod repetat şcoala de yoga MISA şi pe susţinătorii acesteia. Această situaţie s-a extins şi la nivel internaţional, atacurile fiind îndreptate zilele acestea asupra lui Elmar Brok, membru al Parlamentului European.

Elmar Brock activează în Parlamentul European începând cu 1980, fiind membru în Grupul Partidului Popular European (Creştin Democrat) şi Preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe.

Fiind parte integrantă a Uniunii Europene, România şi Guvernul de la Bucureşti şi-au atras în mod repetat criticile europarlamentarului Elmar Brock. Ultimele sale declaraţii au stârnit valuri de proteste atât în media din România, cât şi la nivelul declaraţiilor guvernamentale.

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok, a declarat recent că imigranţii care vin în Germania din ţări precum România sau Bulgaria, doar pentru ajutoare, ar trebui trimişi rapid în ţările de origine.
„Imigranţii care vin în Germania doar pentru Hartz IV (ajutor de şomaj), alocaţia pentru copii şi asigurarea de sănătate trebuie trimişi rapid înapoi în ţările lor de origine. Pentru a preveni intrările multiple, ar trebui să ne gândim la luarea de amprente.” – a spus Brok, citat de ziarul Bild.

Această declaraţie a stârnit reacţii controversate în rândul jurnaliştilor şi a oamenilor politici din România.

Este important de reţinut că Brock nu a făcut această declaraţie în calitate de membru al Parlamentului European, ci ca simplu cetăţean german, preocupat de soarta conaţionalilor săi, în a le menţine acestora un standard de viaţă cât mai ridicat.

Autorităţile de la Bucureşti nu s-au arătat deranjate până acum că românii au ajuns  bătaie de joc în diferite alte situaţii: la o televiziune din Franţa, într-o scenetă ce se pretinde a fi umoristică, scenariştii fac o legătură directă între români şi cerşetorie; în Anglia campanii rasiste şi jignitoare la adresa emigranţilor români au fost ţinute în plină stradă; în Italia există organizaţii ce vor să oprească emigraţia românilor în această ţară; în Spania, românii reprezintă în acest moment cea mai mare comunitate de străini, şi cu toate acestea restricţiile de muncă au fost menţinute până la sfârşitul anului 2013.

Dar când un politician german sugerează că românii şi bulgarii ar trebui să fie amprentaţi, aceasta face „să sară în aer” media, cât şi întreaga politică externă a României, împreună cu prim-ministrul Victor Ponta.

Brock nu susţine că românii nu ar trebui să vină în Germania, sau că le este îngrădită libera trecere, sau că piaţa muncii ar trebui închisă pentru ei. Tot ceea ce susţine oficialul german este că cei puţini care încalcă regulile trebuie determinaţi să le respecte printr-un set de măsuri care să asigure bunăstare şi securitate oricărui cetăţean.

Motivul real al acestei atenţii disproporţionate acordată de presa românească este însă faptul că, de curând, Elmar Brock a scris o altă scrisoare în care a cerut în mod explicit transparenţă în procesul domnului Gregorian Bivolaru şi al şcolii de yoga MISA. În mod convenabil, media din România nu spune nimic despre acest subiect. Brok este învinuit public iar modul mişelesc în care este atacat arată indubitabil ceea ce se află în spatele acestui circ mediatic.

Modalitatea de acţiune este de a amenda prin intermediul televiziunilor şi al ziarelor pe oricine îşi doreşte ca dreptatea să triumfe în cazul procesului domnului Gregorian Bivolaru. Aceasta subliniază încă o dată, dacă mai era necesar, existenţa unor legături de tip mafiot între toate structurile puterii şi imixtiunea lor în actul de justiţie.


Am făcut nişte cercetări în media românească conex cu acest subiect. Trustul Intact Media Group deţine toate televiziunile mari din România, precum şi publicaţii sau radiouri care sunt în spatele acestor campanii de dezinformare. Trustul este proprietatea politicianului şi omului de afaceri Dan Voiculescu, care se afla în cadrul Securităţii în 1989. Dan Voiculescu a fost directorul general al unei companii înregistrate în Cipru, Crescent Commercial and Maritime LTD, ce administra toate fondurile Securităţii. Se presupune că prin această companie a avut acees la fonduri suficiente, care i-au permis, ulterior momentului revoluţiei, să construiască un trust media cât şi un partid politic. Ca o coincidenţă sinistră, cei care orchestrează atacurile împotriva şcolii de yoga MISA şi a mentorului acesteia, Gregorian Bivolaru sunt pe statul de plată al serviciilor secrete!
 

Ultimă găselniţă a celor care conduc acest spectacol hidos este atacul virulent al unei figuri publice care şi-a permis să ceară un tratament echitabil pentru domnul Gregorian Bivolaru. În acelaşi timp, se ţine la distanţă de ochii opiniei publice însăşi faptul că Elmar Brok a vorbit recent împotriva relelor tratamente aplicate de autorităţile române.

Elmar Brock nu este singurul europarlamentar care şi-a manifestat susţinerea pentru o tratare corectă şi onestă a MISA. Într-un mod convenabil, presa românească refuză să-şi amintească de toţi membrii Parlamentului European care au pledat pentru şcoala de yoga în trecut. Poate faptul că figura proeminentă a lui Elmar Brock se detaşează dintre precursorii săi, îl face să devină ţapul ispăşitor.

Şi, ca într-un spectacol flagrant de ipocrizie, în România tocmai a fost adoptată o lege care face ca toţi cetăţenii să fie amprentaţi şi toate cărţile de identitate să aibă cip. Care este atunci motivul acestui tam-tam mediatic? Cum se poate ca întreaga presă să fie scandalizată doar la sugestia amprentării celor care intră pe teritoriul unei alte ţări când, în propria ţară, există o lege care validează acest lucru pentru proprii cetăţeni?

Citiți și:

Pentru un prejudiciu de 60 de milioane de euro adus statului român, Dan Voiculescu a primit o condamnare «dură» de 5 ani de închisoare

Paşapoartele cu microcipuri. Românii, amprentaţi pentru paşaport

 

yogaeosteric
23 ianuarie 2014

 

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More