Deoarece a pierdut cardul de sănătate, un pacient bolnav de covid a plătit 23.066 lei pentru 18 zile de spitalizare

Un sucevean infectat cu noul coronavirus s-a trezit că are de plătit 23.066 de lei după ce a fost internat la spitalul din Gura Humorului.

Din totalul facturii:
– 22.014 cheltuieli de spitalizare
– 156,96 mâncarea
– 741,53 medicamentele
– 99,05 analizele medicale
– 54,46 materialele sanitare

Pacientului i s-a cerut să plătească 1.281,4 lei pentru fiecare zi de spitalizare. Suceveanul a ajuns în această situație pentru că și-a pierdut cardul de sănătate.

Managerul Spitalului Orăşenesc Gura Humorului a spus că sumele pentru cazarea pacientului sunt justificate.

Din aceste costuri trebuie acoperite salariile personalului medical, sporul covid de 85%, mentenanţa aparatelor, cheltuielile de funcţionare a spitalului, dar şi materialele de protecţie pentru angajaţi. Dotarea unui asistent cu echipament de protecţie costă spitalul 80 de lei/zi. Într-adevăr, sunt costuri foarte mari, dar acestea se explică şi prin faptul că în perioada de pandemie am avut 30-40 de pacienţi faţă de capacitatea spitalului care este de 113 paturi, astfel încât costurile au crescut pentru fiecare pacient”, a arătat Cornel Vieru.

Managerul spitalului precizează că înainte de pandemie o zi de spitalizare costa de 3-4 ori mai puţin decât acum, costurile ridicându-se atunci la 300-400 lei/zi.

Dacă este asigurat, este o ticăloșie să plătească pe motiv că a pierdut cardul de sănătate. Apoi, dacă ajungea la ATI legat de pat și murea, cine mai plătea? Urmașii?

Pe de alta parte, de observat ce mega afacere este covidul asta!

Citiţi şi:
Interviu cu dr. Gabian Rahmanian – Covid-19 şi medicina criminală (I)
O necesitate pentru stoparea molimei covid: eliminarea tuturor stimulentelor financiare pentru această boală

 

yogaesoteric
13 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More