O necesitate pentru stoparea molimei covid: eliminarea tuturor stimulentelor financiare pentru această boală


Că noul coronavirus este un țânțar din care s-a făcut armăsar, este deja limpede. Au spus aceasta oameni de știință vestiți, cum ar fi fostul președinte al comisiei de sănătate a Consiliului Europei: Dr. Wolfgang Wodarg despre isteria coronavirusului: „Regele e gol” (video).

Este necesar să ne ocupăm acum cum să înceteze această demență. Or, unul dintre motivele pentru care demența covid continuă este că există grupuri care au interesul ca ea să continue. Unii au interese politice – intră aici toți politicienii care au susținut isteria covid și care, chiar dacă inițial au fost de bună credință, acum nu vor să recunoască că au greșit, pentru că ar dăuna carierei lor politice. Pe lângă interese politice, există și interese financiare. Când marea majoritate a oamenilor au de pierdut în isteria covid-19 – economia se prăbușește, deficitul bugetar crește și România ajunge să se împrumute la dobânzi record (Grecia, care nu de mult a fost iertată de zeci de miliarde de euro din datorii, împrumută în condiții mai bune decât România!), împrumuturi pe care le vor plăti copiii noștri – unii câștigă, și încă foarte bine, din toată isteria covid.

Aici nu este o dispută științifică, ci o dispută între grupuri de interese. În istoria omenirii sunt dese situațiile când nu adevărul obiectiv, ci interesele au fost hotărâtoare pentru felul cum e condusă societatea. „Minciuna a stat cu regele la masă” deseori în istorie. Pentru ca isteria covid să înceteze, este necesară slăbirea grupurilor interesate în perpetuarea manipulării. Cum interesele sunt în mare parte legate de bani, tăierea posibilităților de câștiguri financiare pe fondul pandemiei este esențială.

Iată câteva măsuri absolut necesare care este nevoie să fie luate pentru ca isteria covid să înceteze:

1.
Anularea suplimentului de 500 de euro acordat medicilor care lucrează cu pacienți covid. De la început acest supliment salarial a fost gândit ca o șpagă dată medicilor pentru ca ei să accepte ceea ce experiența profesională le spunea că este îndoielnic – faptul că anume covidul ar fi prioritatea sistemului de sănătate al României. Lefurile medicilor care lucrează cu pacienți covid este just să urmeze aceeași grilă de salarizare cu ale medicilor care tratează alte boli infecțioase. Covidul nu este o boală specială, care să justifice salarii mărite. Sunt multe alte boli infecțioase (SIDA, tuberculoza) mult mai primejdioase decât covidul. Acești bani în plus pe care îi primesc medicii sunt unul dintre motivele pentru care unii dintre ei susțin politica guvernului în problema covid. Când întreaga societate suferă economic datorită măsurilor impuse de stat pe motiv de covid, nu este corect ca același stat să-i facă pe unii să câștige financiar din aceasta.

2. Casa de Asigurări de Sănătate este necesar să plătească spitalelor pentru un pacient cu covid exact cât plătește pentru un pacient de gripă, nici un leu în plus! În întreaga lume, isteria covid a dus și la niște norme prin care covidul, considerat boală extraordinar de gravă, este necesar să fie plătit mai mult decât alte boli. Michelle Rogers scria în ziarul USA Today articolul „Verificare de fapte: Spitalele sunt plătite mai mult dacă pacienți sunt raportați ca bolnavi de covid-19, intubați la ventilatoare”, în care relata situația din America: „Spitalele și doctorii primesc mai mulți bani de la pacienții Medicare (sistem de asigurări de sănătate american) diagnosticați cu covid-19 ori dacă se presupune că au covid-19 în absența unui test de laborator confirmat, și de trei ori mai mult dacă pacientul e intubat la ventilator (respirație artificială) pentru a se acoperi costul îngrijirii și pierderea de bani datorată modificării priorității în tratarea cazurilor de covid-19”.

Concret, aflăm din acel articol, un spital american primește 5.000 de dolari pentru un pacient cu pneumonie „obișnuită”, dar 13.000 de dolari pentru o pneumonie covid-19 și 39.000 de dolari pentru un pacient covid-19 care a ajuns la ventilator. Rezultatul: se falsifică datele pentru a se declara cât mai mulți pacienți de covid. Angajații spitalelor tac asupra acestui aspect, că și-ar pierde slujba, dar medici care nu sunt angajați ai spitalelor au vorbit despre această problemă (vezi: Medic american vorbind indignat despre problema coronavirusului: „Răspândesc minciuni sfruntate care omoară oameni!” (video)), după cum au vorbit și directori de case funerare (link).

În România sumele sunt mai mici, dar și aici Casa de Asigurări plătește mai mult pentru un pacient covid decât pentru unul cu pneumonie sau gripă, ceea ce constituie în fapt o încurajare pentru personalul medical să declare cât mai multe cazuri de covid. De menționat că în cadrul isteriei covid s-au adoptat și unele protocoale medicale care cresc costurile spitalelor și prin care s-a justificat creșterea decontărilor de la Casa de Asigurări de Sănătate. Aceste protocoale speciale nejustificate este necesar să fie eliminate.

3.
Pentru infectații cu covid asimptomatici nu este cazul să se plătească niciun fel de spitalizare, fiindcă nu e nevoie să fie ținuți la spital. Este un abuz că acești oameni au fost internați forțat, echivalent cu lipsirea de libertate. Au fost internate forțat nu numai persoane infectate cu covid ci și persoane despre care exista doar bănuiala că au fost infectate, fiindcă călătoriseră în țări cu mulți infectați ori avuseseră contacte cu persoane infectate. De fapt, nu numai asimptomaticii, dar nici cei cu simptoame ușoare nu este nevoie să fie ținuți în spital, fiindcă de luat paracetamol pot lua și acasă. Numai oamenii care într-adevăr se simt rău este necesar să fie ținuți în spitale.

4. Spitale speciale covid – cel puţin unele dintre ele – este necesar să fie desființate. Ele sunt o risipă de bani publici și cei care încasează acești bani pentru amenajarea acestor spitale devin interesați să se continue această situaţie foarte avantajoasă pentru ei. La Cluj de pildă, în sala Polivalentă s-a amenajat în grabă un spital covid în care, după cum spunea primarul Emil Boc, niciun bolnav nu a fost internat vreodată (link). Situații de acest fel au fost în toată țara (inclusiv la București, unde primărița Gabriela Firea s-a lăudat cu spitalul covid), politicienii au risipit banul contribuabililor amenajând spitale covid inutile, fiindcă le-a fost frică că o să cadă drobul de sare. Situaţia de la spitalul Câmpina, prefăcut în spital covid, a ajuns în atenţia publicului: 70 de medici și 200 de asistente tratau un singur pacient covid. După apariția acestei știri au mai fost aduși vreo 5-6 pacienți acolo. Pentru medicii și asistenții din Câmpina, care primesc supliment la leafă ca fiind în linia întâi a luptei cu covidul, deși au mult mai puțin de lucru decât în zilele anterioare „pandemiei”, probabil situația este avantajoasă. Pentru locuitorii din zonă care au alte boli și nu se mai pot trata, este o situație criminală. Câți au murit sau vor muri pentru că, datorită isteriei covid, au fost lipsiți de îngrijirile sau investigații medicale necesare pentru alte boli, nu vom ști niciodată. Nici politicienii, nici cei din sistemul sanitar nu au interes să se afle.

5. Șpaga pentru presă de 200 milioane lei pe care guvernul a instituit-o prin OUG 63/2020 sub pretextul informării populației asupra măsurilor de prevenire a covidului este necesar să fie anulată. Câtă vreme ziarele, televiziunile și site-urile de internet vor avea de câștigat niște bani din isteria covid, vor continua să întrețină această isterie prin manipulări și minciuni. Guvernul liberal nu are intenția de a opri această șpagă, ci chiar vrea s-o continue printr-un alt program care să promoveze vaccinarea. Ludovic Orban a avut și nerușinarea ca, în timp ce vorbea despre finanțarea unor campanii pro-vaccinare, să spună că acele campanii care se opun vaccinării sunt finanțate de agenturi străine (link). Hoțul strigă „prindeți hoțul”, cel care mituiește presa pentru a-i susține programul de guvernare vorbește că alții mituiesc presa care contrazice anumite puncte din programul său.

6. Familiile celor morți de covid nu este justificat să primească niciun fel de bani în plus față de ajutorul de înmormântare obișnuit pe care Casa de Pensii îl plătește pentru oricare asigurat care moare. Au apărut relatări în presă că familiilor morților li se oferă bani suplimentari ca să accepte că persoana răposată a murit de covid.

De menționat că au existat situații când familiile au făcut scandal că morții lor au fost trecuți fals ca morți de covid – de pildă cazul revoluționarului din 1989 Florea Marian (link). În acest context au apărut relatări că s-a încercat convingerea familiilor să nu facă scandal, prin niște bani suplimentari. Un reportaj făcut de Victor Ciutacu arată că pare să fie un fel de șpagă dată familiilor, poate cu scopul ca spitalul să poată încasa bani suplimentari pentru pacienți covid, dar ajutoare de înmormântare se plătesc legal doar de Casele de Pensii. Reportajul nu investighează ipoteza că nu e vorba de șpagă ci de ajutor legal dat de Casa de Pensii.

S-au adoptat niște proceduri speciale pentru înmormântarea morților infectați cu covid, și care cresc costurile unor asemenea înmormântări – se stropește leșul cu formol, se închide în sac sigilat pe care nici familia nu are voie să-l deschidă.

7.
Sub pretextul stării de urgență s-au încălcat procedurile obișnuite de achiziții publice. Acestea s-au făcut fără licitații, prin încredințare directă. Politicienii de la putere (în primul rând din PNL, dar pe plan local și de la alte partide) au făcut afaceri cu firmele prietene, bun prilej de îmbogățire pe seama banului public. Niciun fel de încălcare a procedurilor normale nu este justificat să fie acceptată.

8. Sub pretextul pandemiei s-au impus prin lege ori s-au promovat prin propagandă isterică a autorităților anumite achiziții. S-au făcut afaceri de milioane cu măști, printre cei care fac asemenea afaceri fiind și firma condusă de soția lui Nelu Tătaru, ministrul Sănătății (link). S-au aruncat bani pe prostii cum ar fi (în unele localități) spălarea străzilor cu detergent (link). Orice cheltuire a banului public înseamnă pentru unii și o încasare a unor bani, deci respectivii vor susține că acțiunile au fost necesare. Dar ele trebuie oprite de îndată.

Citiţi şi:
Prima afacere a pandemiei miroase a servicii secrete
SUA – Directorul CDC admite că spitalele primesc stimulente financiare pentru a umfla datele COVID-19

yogaesoteric
11 octombrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More