Departamentul american al Apărării a decis să activeze sistemul TACAMO

TACAMO (Take Charge And Move Out – Preia controlul și pleacă) este un sistem militar american conceput pentru a fi utilizat în războiul nuclear, pentru a menține comunicațiile între factorii de decizie (NCA, National Command Authority – Autoritatea Națională de Comandă) și triada de sisteme de lansare a armelor nucleare strategice. Misiunea sa principală este de a servi ca releu folosit pentru transmiterea instrucțiunilor către submarinele cu rachete balistice intercontinentale (ICBM) și pentru controlul de la distanță al acestora.

Sistemul primește ordine de la un avion de comandă, le verifică și retransmite apoi mesajele de acțiune de urgență (EAM) către forțele strategice americane. Fiind un post de comunicații dedicat, acesta are capacitatea de a comunica pe aproape toate benzile de frecvențe radio, de la frecvențe foarte joase (VLF) până la frecvențe foarte înalte (SHF), folosind o varietate de modulații, coduri și rețele, reducând la minimum probabilitatea ca un mesaj de urgență să fie bruiat de inamic. Această capacitate de comunicații aeropurtate a înlocuit în mare măsură site-urile de difuzare de frecvență extrem de joasă (ELF) aflate la sol, care au devenit vulnerabile la un atac nuclear.

Pentagonul nu a comentat la ce se referă activarea sistemului TACAMO, nici dacă astfel de acțiuni sunt doar de antrenament, însă mai multe avioane americane din care se poate coordona activitatea în cazul unui război nuclear au fost deja transportate în poziții cheie.

În continuare puteți vedea unele imagini cu o astfel de aeronavă, model Boeing E-6 Mercury.

Senzori ESM
Camera de lucru a personalului militar
Camera Secretarului Apărării
Camera de conferințe
Cameră pentru echipajul de bord
Consola inginerului de zbor
Stație de navigare
Compartiment radio securizat
Consolă de alimentare și răcire
Consolă de comunicații prin satelit
Consolă de comandă aer-sol

Citiți și:
Bogații paranoici ai lumii se ascund sub pământ de frica Războiului Nuclear
„Armata din adâncuri”: SUA au trimis ucigași profesioniști în întreaga lume
Arma cinetică a Forței Spațiale a SUA ar putea lovi cu puterea unei arme nucleare

 

yogaesoteric
9 iunie 2022

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More