Despre Solomon, dubla măsură și apostolii Armaghedonului

Micuțele insule Solomon sunt niște petice de pământ pierdute în Oceanul Pacific, undeva la Nord Est de Australia. Acolo, poporul a decis recent că dorește ca „umbrela de securitate” să îi fie asigurată de China. Numai că garantul și simbolul libertății și suveranității statelor din lumea întreagă, SUA, au comunicat că Insulele Solomon nu au dreptul de a decide dacă vor avea sau nu trupe chinezești pe teritoriul lor.

Statele Unite au avertizat în luna aprilie că vor „răspunde în consecință” dacă statul chinez instalează o bază militară în strategicele Insule Solomon, după ce micul stat din Pacific a semnat un tratat de securitate cu Beijing: „Dacă se iau măsuri pentru a stabili o prezență militară permanentă de facto, capacități de proiectare a forței sau o bază militară, delegația a subliniat că Statele Unite ar avea atunci îngrijorări semnificative și ar răspunde în consecință”, a declarat Casa Albă.

Cu alte cuvinte, pentru cei mai simpluți la gândire și pentru propagandiștii de serviciu, în chestiunea insulelor Solomon SUA adoptă discursul Rusiei în legătură cu aderarea Ucrainei la NATO și recunoaște de facto existența dublei măsuri în discursul și în politica sa externă atunci când comunică oficial că poporul ucrainean are dreptul de a alege de cine să fie apărat, cu cine să facă alianțe și ce trupe să găzduiască, însă poporul din insulele Solomon nu are același drept. Fiindcă nu au ales corect……. Importantă e deci alegerea făcută și nu dreptul de a alege, pentru americani: dacă alegi corect, dacă aleg NATO, ai dreptul să alegi. Dacă alegi altceva, orice altceva, nu mai ai dreptul să alegi. E simplu.

Mai mult, nu doar că SUA spun ce spuneau și rușii, dar îi amenință pe solomonieni că vor și acționa ca Rusia: vor „răspunde în consecință”!

În timp ce China face manevre în jurul Taiwanului. În timp ce Japonia emite din nou pretenții cu privire la insulele Kurile, teritoriu rusesc.

Și mai ales în timp ce rușii au comunicat ceea ce era previzibil și unii analiști spuneau de ceva vreme, că nu se vor opri până în Transnistria.

Cu alte cuvinte trăim vremuri în care hărțile tind să se modifice, odată cu lumea! La o lume nouă, cum e cea post plandemică, hărți noi. Asta pare a fi decizia luată de cei mai mari ai lumii ăsteia, decizia apostolilor Armaghedonului…….

Aceste constatări ar fi necesar să ne facă pe noi, pe români, să fim mult mai circumspecți, cu atât mai mult cu cât în curând e posibil să devenim vecini cu rușii! Niciun ajutor militar, nicio implicare, nicio tabără de antrenament ucraineană pe teritoriul României. Așa, pe model unguresc.

Iar pentru frații noștri moldoveni, singura soluție politică (ce însă nu va fi acceptată de Chișinău), care ar putea oferi siguranță în noile condiții, ar fi: recunoașterea independenței Transnistriei și unirea imediată cu România.

Utopii, desigur. Ca și speranța că va fi pace în curând.

**********

Ușor,ușor Noua Normalitate se instalează pe deplin: cică „UE şi-a finalizat legislaţia pentru a elimina zonele fără lege de pe internet”. Cu alte cuvinte, în curând cenzura va fi și legalizată la nivelul UE, astfel că asemenea vorbe ca cele de mai sus nu vor mai putea fi găsite, căci vor fi considerate deviante de la adevărul oficial și vor intra sub incidența „Regulamentului privind serviciile digitale” (Digital Services Act – DSA), un „regulament” care va impune marilor platforme, precum Facebook (Meta) sau Amazon, să elimine mai bine conţinutul online ilegal şi periculos.

Citiți și:
Războiul din Ucraina menit să pună capăt dominației SUA
Paradoxul dictaturii din Ucraina

 

yogaesoteric
8 iulie 2022

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More