După ce un migrant a înjunghiat un cetățean în Berlin, presa a evitat să vorbească despre originea și antecedentele agresorului, de frică să nu ducă la creșterea simpatiei pentru AfD

Un bărbat de origine irakiană a înjunghiat în spate un cetățean în gara Ostkreuz din Berlin, rănindu-l grav. Făptuitorul l-a lovit inițial pe bărbatul de 46 de ani și apoi l-a înjunghiat în spate cu un cuțit, potrivit poliției federale.

Victima grav rănită și-a salvat viața când a ajuns la o patrulă a serviciului de securitate al companiei de căi ferate Deutsche Bahn. „Salvatorii l-au tratat imediat pe călătorul rănit și apoi l-au dus la spital pentru îngrijiri medicale”, a declarat poliția federală.

Odată ce polițiștii i-au verificat antecedentele agresorului, au descoperit că a avut și patru arestări pentru infracțiuni de încălcări de proprietate și încălcări ale legilor privind substanțele narcotice.

Un alt atac cu cuțitul al unui străin criminal care ar fi putut fi prevenit printr-o deportare la timp. O altă victimă a violenței care a scăpat cu viață. Eșecul vechilor partide, iresponsabilitatea și dezinteresul lor față de protecția cetățenilor normali și politica lor clientelară pentru mediile migranților împiedică deportarea unor astfel de făptași și le permite să comită noi crime grave în Germania”, a spus Beatrix von. Storch, purtătoarea de cuvânt adjunctă a Alternativei pentru Germania (AfD), ca răspuns la atac.

O serie de publicații germane de top nu au menționat că autorul faptei este un migrant irakian, inclusiv RBB finanțat de contribuabili, serviciul de transfer al dpa finanțat de contribuabili, Berliner Zeitung, Berliner Abendblatt, T-Online și Der Taggespiegel.

Bild este singurul ziar mare care a raportat că suspectul era irakian și că era deja căutat de poliție pentru incidente anterioare. În ceea ce ar putea fi interpretat ca o încercare de a ascunde aceste tendințe criminale de publicul larg, o serie de publicații germane nu reușesc adesea să identifice crimele comise de migranți, temându-se că ar putea genera simpatie pentru partidul conservator Alternativa pentru Germania (AfD).

Excepția generală de la ascunderea naționalității suspecților este atunci când are loc un atac de amploare sau dacă există victime ale crimei. În timpul agresiunilor sexuale în masă de la Köln, din noaptea de Revelion 2015/2016, în care peste 2.000 de femei germane au fost agresate sexual, presa germană a fost acuzată că a ascuns faptul că sute de refugiați din Africa de Nord și Orientul Mijlociu erau responsabili. Informațiile au ieșit la iveală doar câteva zile mai târziu, deoarece existau temeri cu privire la consecințele politice, care într-adevăr au venit rapid și au contribuit la ascensiunea AfD.

În ciuda metodelor de raportare, o mare parte din publicul german este foarte interesat de originea străină a făptuitorilor, în special în ceea ce privește crimele violente.

Atacurile cu înjunghiere care implică migranți nu sunt neobișnuite în Germania. De fapt, iată o listă cu doar câteva dintre incidentele de acest fel din 2021 care au implicat migranți: un afgan a înjunghiat trei persoane într-un tren din Dresda în timp ce striga „Allahu Akbar”; un bărbat somalez a înjunghiat și ucis trei femei în orașul german Würzburg; un bărbat somalez și-a înjunghiat victima de 111 ori și a decapitat-o în Bavaria; un migrant sirian a înjunghiat patru persoane într-un tren ICE de mare viteză între Regensburg și Nürnberg; un refugiat afgan a înjunghiat o femeie care lucra într-un parc pentru că „ea lucra”, ceea ce l-a înfuriat.

Aceasta nu este în niciun caz o listă exhaustivă a atacurilor cu înjunghiere care implică migranți în Germania pentru anul 2021, dar evidențiază provocarea reală cu care se confruntă societatea și care adesea este sub-raportată.

Datele arată că migranții și străinii din Germania sunt implicați în mod disproporționat în infracțiuni, în special în acțiuni violente, cum ar fi înjunghierea și crima. În ciuda faptului că reprezintă aproximativ 12% din populație, străinii reprezintă 37,7% din totalul crimelor violente, conform Remix News.

Citiți și:
Creștinii au ajuns minoritari în Germania
Biserica Evanghelică din Germania se concentrează pe LGBTQ+, mediu, diversitate, migrație și climă. Instituția organizează un pelerinaj pentru ideologia de gen
Sătul de dictatura din Germania care protejează imigranții musulmani, un neamț s-a mutat în România

 

yogaesoteric
9 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More