Războiul din Ucraina menit să pună capăt dominației SUA

Operațiunea specială rusă este menită să pună capăt cursului de dominație al SUA în lume, potrivit ministrului rus de externe Serghei Lavrov. Deși nu a fost niciodată postulat oficial, acesta este obiectivul strategic al operațiunii Federației Ruse în Ucraina. Cu toate acestea, era deja clar că rezultatul operațiunii din Ucraina va determina viitoarea ordine mondială.

Operațiunea noastră militară specială este concepută pentru a pune capăt expansiunii nesăbuite și cursului imprudent către dominația totală a Statelor Unite și, sub acestea, a restului țărilor occidentale pe scena mondială”, a spus Lavrov. Conflictul din Ucraina, așadar, nu este un „război între Ucraina și Rusia”, ci un atac al SUA asupra Rusiei, întrucât scopul strategic al Statelor Unite este să învingă Rusia în sprijinul hegemoniei lor mondiale. Președintele Zelensky este pur și simplu una dintre marionetele președintelui Biden care încearcă să atragă Rusia într-un conflict lung.

Această dominație este construită pe încălcări flagrante ale dreptului internațional și în temeiul unor reguli, pe care acum le promovează atât de mult și pe care le inventează de la caz la caz. Kosovo poate fi recunoscut ca independent fără un referendum. Crimeea nu poate, în ciuda organizării unui referendum supravegheat de [observatori internaționali]”, a subliniat el.

În Irak, la 10.000 de kilometri distanță de SUA, ei și-au imaginat o amenințare la adresa securității lor naționale. L-au bombardat, nu au găsit nicio amenințare. Și nici nu au spus că le pare rău. Dar când chiar la granița noastră cultivă ultraradicali neonazi, creează zeci de biolaboratoare […] care lucrează la arme biologice, așa cum dovedesc documentele, ni se spune că nu avem voie să reacționăm la aceste amenințări”, a adăugat el.

În timpul crizei de securitate din Ucraina, rolul UE s-a schimbat dintr-o uniune economică într-o organizație militară ce „luptă colectiv împotriva unei amenințări inventate”. Lavrov a spus că schimbarea s-a datorat presiunilor din partea Washingtonului.

Aceasta este o schimbare absolut serioasă, inclusiv în politica pe care UE și Occidentul sub conducerea SUA – nu există nicio îndoială – au început să o urmeze după începerea operațiunii noastre militare speciale. O politică care reflectă furie, în anumite privințe chiar frenezie și care, desigur, este determinată nu numai de [situația din] Ucraina, ci de prefacerea Ucrainei într-un punct de sprijin pentru suprimarea definitivă a Rusiei”, a explicat Lavrov.

În ceea ce privește Josep Borrell, reprezentantul UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Lavrov a fost usturător: „Când un șef diplomatic… spune că un anumit conflict poate fi rezolvat doar prin acțiuni militare… Ei bine, clar este ceva personal. Fie a vorbit greșit, fie a vorbit fără să se gândească, făcând o declarație pe care nimeni nu i-a cerut să o facă. Dar este o remarcă scandaloasă.

Propaganda occidentală a schimbat discursul descriind Rusia ca un rău pur și [Ucraina] ca o pură bunătate. Actualul regim ucrainean este probabil un far al democrației, justiției, libertății care este atrasă de tot ceea ce este european, de valorile la care Europa pretinde că a aderat întotdeauna”, a spus ministrul.

Interviu italian cu consilierul prezidențial rus Karaganov

Serghei Karaganov, un om de știință politic rus și consilier prezidențial la Moscova, a remarcat într-un interviu acordat cotidianului italian Corriere Della Sera că Rusia era în război cu Occidentul și că ordinea europeană de securitate este „ilegitimă”.
De 25 de ani, oameni ca mine au spus că extinderea NATO va duce la război. Putin a spus de mai multe ori că dacă s-ar ajunge ca Ucraina să devină membră a NATO, nu ar mai exista Ucraina. La București, în 2008 a existat un plan de aderare rapidă a Ucrainei și Georgiei la NATO. A fost blocat de eforturile Germaniei și Franței, dar de atunci Ucraina a fost integrată în NATO. A fost pompat armament și trupele sale au fost antrenate de NATO, armata lor devenind din ce în ce mai puternică pe zi ce trece. […]

Războiul era inevitabil, au fost un vârf de lance al NATO. Am luat decizia foarte grea de a lovi primii, înainte ca amenințarea să devină mai letală.”

Voluntari francezi au fost informați de funcționari americani că vor fi sub comanda SUA

Régis Le Sommier, un reporter de război francez, a confirmat recent observațiile lui Lavrov și Karaganov cu privire la intenția SUA de a ataca Rusia și Ucraina. Când Le Sommier a sosit în Ucraina în compania a doi voluntari francezi care doreau să se alăture armatei ucrainene, aceștia au fost întâmpinați de ofițeri militari americani care le-au explicat în termeni siguri că se află acum sub comanda SUA.

Citiți și:
În cazul Federației Ruse nu doar războiul cu Ucraina contează, ci și reacția irațională a Occidentului
Lavrov: „Se dă un atac asupra religiilor şi a naturii umane”
Dominația Americii a luat sfârșit. Până în 2030, vom avea o mână de puteri globale

 

yogaesoteric
30 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More