Dezastru în Marea Britanie: companiile intră în insolvenţă una după alta!

Numărul companiilor din Anglia și Țara Galilor declarate insolvente a crescut cu 43% în august, potrivit datelor guvernamentale, fenomen ce agravează preocupările pentru sănătatea economiei în Marea Britanie.

Toate acestea se petrec în timp ce consumatorii reduc cheltuielile pe fondul inflației ridicate și al creșterii costurilor la combustibil, avertizează economiștii!

E mai rău decât în pandemie

În UK, au fost 1.933 de insolvențe declarate, în august, față de 1.348 în aceeași lună a anului trecut, a spus Serviciul de Insolvență. Asta înseamnă cu 42% peste nivelul din august 2019, înainte ca pandemia de covid-19 să lovească.

De asemenea, companiile se confruntă cu presiuni din zona prețurilor energiei și în ceea ce priceşte creșterea costului de producţie.

Guvernul a promis „sprijin echivalent” timp de șase luni, dar biroul prim-ministrului a admis că detaliile pachetului ar putea să nu fie disponibile timp de câteva săptămâni.

Citiți și:
Cuvântul inflație provine de la umflarea banilor în raport cu producția
Marea Britanie a ajuns în cel mai critic moment al istoriei sale. Se vor întoarce în vremurile în care nu aveau mâncare, căldură și locuri de muncă

 

yogaesoteric
3 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More