Diana Șoșoacă îl face praf pe Cîțu – punctează oficial, exact la țintă!

Senatoarea independentă nu se poartă cu mănuși ca partidele, ci îl interpelează pe premier cu privire la cele mai grave aspecte.

Diana Șoșoacă nu se ocupă doar de problemele din Sănătate, de aspecte social-economice sau de drepturile românilor, după cum o dovedește cea mai nouă acțiune oficială de la tribuna Senatului.

Diana Șoșoacă i-a transmis premierului, în cadrul sesiunii de întrebări și interpelări, mai multe „săgeți” drept la țintă, vizând datoriile acumulate, plățile făcute și restanțele – deci un set de întrebări nimicitoare, grupate sub tema „Împrumuturile în timpul pandemiei”.

Atenție, fiind un demers oficial, premierul este obligat să răspundă! Și nu numai premierul, ci și ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, căruia senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă îi adresează același set de întrebări.

Diana Șoșoacă justifică demersul prin faptul că datoria publică a crescut în 2020 cu 33% faţă de cea înregistrată în 2019, de la 373 mld. lei, la 498 mld. lei.

Statul s-a îndatorat în 2020 cu 124 mld. lei (25,3 mld. euro), o sumă uriaşă, mai mare cu 5 miliarde de euro decât suma pe care o primea România, în urmă cu 12 ani, de la FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană şi care a fost considerată, la acea vreme, o valoare ce nu va putea fi vreodată suportată în viitor”, a arătat senatoarea.

În acest context pune Diana Șoșoacă întrebările, având în vedere și efectele pandemiei covid-19 în România, dar și „măsurile iraționale, ilogice și falimentare pentru economia națională”.

Iată întrebările puse de Diana Șoșoacă în ședința Senatului din data de 12.05.2021:

  1. Care este suma primită de România de la Uniunea Europeană în anul 2020, în contextul pandemiei covid-19?
  2. Care sunt sumele împrumutate de România în anul 2020 și de la care instituții internaționale?
  3. Care a fost destinația sumelor primite / împrumutate de România în anul 2020 și ce s-a realizat efectiv cu acestea?
  4. Care este suma primită și/sau împrumutată de România în anul 2021 până în prezent și de la care instituții internaționale?
  5. Care este destinația sumelor primite și/sau împrumutate de România în anul 2021 până în prezent, ce s-a realizat efectiv cu acestea și care sunt beneficiarii?
  6. Care este suma lunară pe care România o plătește pentru datorii, de unde provin aceste sume, către care entități creditoare și pentru care contracte de împrumut? Solicit răspunsul defalcat.
  7. Care sunt dobânzile, majorările, penalitățile etc. pe care România le plătește lunar, pentru care credite, de unde provin aceste sume, către care entități creditoare și pentru care contracte de împrumut? Solicit răspunsul defalcat.
  8. În câți ani își va plăti România datoria externă acumulată până la acest moment, în condițiile în care la 1 ianuarie 1990 această datorie era ZERO?

Conform legii, Guvernul este obligat să răspundă în termen de 30 de zile – scris și verbal, așa cum a cerut senatoarea.

Citiţi şi:
România este înglodată în datorii. Câte milioane de euro împrumută în fiecare zi ministerul lui Florin Cîțu!
Diana Iovanovici-Șoșoacă, singurul senator care ține cu românii?

 

yogaesoteric
25 mai 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More