Dictatura globală a finanțelor: Blackrock, Vanguard și State Street

Blackrock, Vanguard și State Street – acestea sunt numele celor trei companii americane care și-au asumat un rol din ce în ce mai important în scenariul economic global în ultimii douăzeci de ani.

Împreună, acestea gestionează în prezent active estimate la 16 trilioane de dolari și, potrivit previziunilor unor analiști, această cifră ar putea crește la 20 de trilioane de dolari în 2030 și la 30 de trilioane în 2040.

Aceste trei fonduri de investiții au adunat bani de la investitori mici și mari și, în timp, au reușit să obțină participații importante în multe companii, ceea ce le-a permis să aibă un cuvânt important de spus în procesele de luare a deciziilor din cadrul acestora. Triada are investiții în toate țările din lume și este prezentă în toate sectoarele, în special în cel farmaceutic, financiar, război, electronică, energie, informații.

1) Legăturile Blackrock cu democrații americani

În 2008, fondatorul Blackrock, Larry Fink, care a fost întotdeauna un mândru susținător al Partidului Democrat, a fost angajat de Barack Obama pentru a ajuta la redresarea economiei prin achiziționarea a numeroase titluri de valoare ilichide și devalorizate în timpul crizei financiare. Acest fapt i-a permis să cultive relații cu numeroși democrați din administrația Obama, iar mulți dintre ei au fost ulterior chiar angajați în compania sa. În timpul alegerilor prezidențiale din 2016, Fink a fost favorit la nominalizarea de către Hillary Clinton pentru a ocupa funcția de secretar al Trezoreriei. În mod interesant, chiar dacă victoria i-a aparținut lui Donald Trump, Fink a fost chemat pentru a ocupa acel post în timpul falsei pandemii, pentru a îndeplini exact aceleași sarcini pe care le îndeplinise cu 8 ani înainte.

2) Aspectele ecologice și de gen

Prin intermediul scrisorii sale anuale către directorii executivi, Fink a anunțat pentru prima dată, în 2018, virajul ecologic și incluziv al Blackrock și a cerut directorilor executivi ai filialelor sale să promoveze un mediu de lucru cât mai prietenos cu schimbările climatice și cât mai incluziv pentru minorități, inclusiv pentru comunitatea LGBT.  Prin această schimbare de curs, compania s-a aliniat pe deplin la idealurile „capitalismului cu părți interesate” (sau capitalismul socialist) formulate de Klaus Schwab. Creșterea cifrei de afaceri nu mai este suficientă, companiile au ca obiectiv principal acum să contribuie și la „binele comun”.

3) Războiul din Ucraina, o oportunitate pentru eliminarea banilor lichizi

La scurt timp după izbucnirea conflictului dintre Rusia și Ucraina, directorul general al Blackrock declara că „războiul va împinge țările să își reevalueze dependența de monedele lor” și va accelera și mai mult adoptarea monedelor digitale și renunțarea la numerar. Știm că statele se grăbesc să dezvolte CBDC-uri (monede digitale ale băncii centrale) pentru a le da cu forța cetățenilor, folosind retorica combaterii evaziunii. În timp ce unii dezbat problemele serioase de confidențialitate pe care aceste instrumente le pot cauza, alții apasă pe accelerație și propun chiar un pachet unic: moneda digitală asociată cu identitatea personală. (Puteți citi aici ce a declarat Cecilia Skingsley, șefa Băncii Reglementelor Internaționale, la una dintre reuniunile Fondului Monetar Internațional.)

Concluzii

Deoarece toate cele trei conglomerate au acorduri personale între ele, prin strategii de vot centralizate și coordonate, ele pot influența tot ceea ce gravitează în jurul lor și pot contribui la decizia asupra direcției în care doresc să meargă societatea, adică globalismul digital socialist promovat de agenda Forumului Economic Mondial.

Odată ce vor fi introduși banii digitali programabili, modul și momentul în care vor putea fi cheltuiți vor depinde de scorul de credit social al fiecăruia. Vor fi create noi evenimente „catastrofale”, cum ar fi alte false pandemii sau alarmismul climatic, pentru ca marile fonduri să își continue activitățile de speculații financiare. Și dacă destui oameni dau faliment sau mor, lor nu le pasă. De aceea este important  să „urmăriți banii”, pentru a descoperi astfel ale cui interese conduc lumea.

Citiți și:
Pentru ca Vanguard și Blackrock să-și piardă puterea, o masă critică de oameni este necesar să pună etica mai presus decât câștigul monetar
19 procurori generali din SUA îndeamnă BlackRock să nu mai promoveze o agendă politică
The Wolf of Wall Street: statul profund și complexul digital-financiar

 

yogaesoteric
20 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More