Dinamizarea centrilor subtili de forţă (chakra): exemplificări – seminar

Seminarul va fi susţinut în cadrul primului congres al Federaţiei Europene de Yoga, de profesor yoga Dan Bozaru, vineri 11 noiembrie, orele 15-16,  la Casa de Cultură a Studenţilor “Grigore Preoteasa” din Calea Plevnei nr. 61, Sala Rondă.

Cei şapte centrii subtili de forţă (chakra) sunt focare tainice de energie care există în aura fiecărei fiinţe umane. Gradul lor de trezire şi dinamizare diferă însă foarte mult de la o fiinţă la alta. Cunoaşterea chakre-lor este un secret fundamental al practicii yoga.

Această structură energetică tainică face ca fiecare fiinţă umană să dispună de capacitatea, mai mult sau mai puţin latentă, de a intra în rezonanţă cu energiile benefice din Macrocosmos. Energiile sunt structurate pe şapte niveluri tainice de vibraţie, şi fiecare centru de forţă ne pune în legătură cu unul dintre ele. Cei şapte centri de forţă şi cuvintele cheie care îi definesc sunt, de jos in sus:

Muladhara Chakra – vitalitate
Swadhisthana Chakra – sexualitate, erotism
Manipura Chakra – voinţă, dinamism
Anahata Chakra – iubire
Vishuddha Chakra – intuiţie, puritate
Ajna Chakra – inteligenţă, discernământ
Sahasrara – înţelepciune, comuniunea cu Dumnezeu


Dinamizarea centrilor subtili de forţă (chakra) prin metode yoghine specifice ne poate conferi accesul la resursele infinite de energie benefică din Macrocosmos, dându-ne posibilitatea să ne descoperim bogăţia de înzestrări latente în fiinţa noastră.

Tradiţia yoghină menţionează necesitatea unei iniţieri directe a aspiranţilor yoghini de către un yoghin avansat. Unul dintre motive este acela că anumite aspecte secrete legate de practica yoga nu au fost niciodată dezvăluite în cărţi. în cadrul cursurilor practice ale şcolii MISA sunt revelate elementele tradiţionale  legate de secretele centrilor de forţă, care conferă eficienţă practicii yoga.

10 noiembrie 2005
yogaesoteric.net

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More