Dincolo de propaganda oficială: Informații autentice despre Covid-19


„Singurul mod de a lupta împotriva ciumei este cinstea.” – Albert Camus, 1947

Vă oferim în cele ce urmează o sinteză de informații despre Covid-19 cu referințe, furnizate de către experți în domeniu, pentru a vă ajuta să faceţi o evaluare realistă a riscului:

1. Conform ultimelor studii imunologice și serologice, letalitatea la Covid-19 (IFR) este de aproximativ 0,1% în total, situându-se astfel în intervalul de letalitate al unei gripe puternice.

2. Riscul de deces pentru populația activă, copii și adolescenți, chiar și în „focarele” globale, se situează în cea mai mare parte în intervalul de risc al unui accident rutier în naveta zilnică. Inițial riscul a fost supraestimat, deoarece nu au fost luate în calcul persoanele cu simptome ușoare sau asimptomatice.

3. Până la 80% din totalul persoanelor testate pozitiv rămân asimptomatice. Chiar și în rândul persoanelor cu vârste între 70 și 79 de ani, aproximativ 60% rămân asimptomatici. Peste 95% din totalul persoanelor prezintă simptome moderate

4. Până la 60% din totalul persoanelor au deja o anumită imunitate de fundal față de Covid-19 datorită contactului cu alți coronaviruşi cunoscuți anterior (de la răceala comună).

5. Vârsta medie a deceselor în majoritatea țărilor (inclusiv Italia) este de peste 80 de ani și doar aproximativ 4% dintre cei decedați nu aveau boli anterioare grave. Profilul deceselor corespunde deci în mare parte mortalității normale.

6. În multe țări, până la două treimi din totalul deceselor au avut loc în căminele de bătrâni, care nu beneficiază de pe urma carantinei generale. În plus, deseori nu este clar dacă aceste persoane au murit cu adevărat din cauza Covid-19 sau din cauza săptămânilor de stres și izolare.

7. Până la 30% din restul deceselor care nu au fost cauzate de Covid-19, au fost cauzate de consecințele carantinei, panicii și fricii. De exemplu, tratamentul atacurilor de cord și al accidentelor vasculare cerebrale a scăzut cu până la 60%, deoarece pacienții nu au mai îndrăznit să meargă la spital.

8. Chiar și în cazul așa-numitelor „decese Covid-19”, de multe ori nu este clar dacă acestea au survenit din cauza coronavirusului, doar în prezența coronavirusului (adică din bolile preexistente) sau fiind deja suspecți nu au mai fost testați deloc. Cifrele oficiale nu reflectă adesea aceste distincții.

9. Multe relatări în mass-media care susțin că persoane tinere și sănătoase au murit din cauza Covid-19 s-au dovedit a fi greșite: mulți dintre acești tineri fie nu au murit din cauza Covid-19, fie erau deja grav bolnavi (de exemplu de leucemie), fie aveau 109 ani și nu 9 ani. De asemenea, presupusa răspândire a bolii Kawasaki la copii a fost o informație falsă.

10. Rata totală zilnică a mortalității este de aproximativ 8000 de persoane în SUA, cca. 2600 în Germania, cca. 1800 în Italia și în jur de 200 în Elveția. Rata mortalității datorată gripei în SUA este de până la 80.000, în Germania și Italia până la 25.000, iar în Elveția până la 2500 de persoane pe iarnă. În mai multe țări Covid-19 nu a atins aceste niveluri.

11. La nivel regional pot apărea letalități ridicate, cauzate de colapsul căminelor de bătrâni și al spitalelor, în condițiile răspândirii unei infecții sau a panicii în masă. De asemenea, o letalitate regională ridicată poate fi influențată de factori de risc suplimentari precum un nivel înalt de poluare a aerului. Reglementările speciale pentru tratarea defuncților au dus uneori la probleme suplimentare în ce privește înmormântările.

12. În țări precum Italia, Spania, parțial chiar și în Marea Britanie și în SUA, valurile de gripă au dus în alți ani la supraaglomerarea spitalelor. Pe lângă aceasta până la 15% dintre medici și asistente, inclusiv cei asimptomatici, au fost trimiși în carantină.

13. Curbele exponențiale de „cazuri corona” prezentate induc adesea în eroare, deoarece numărul testelor efectuate crește și el exponențial. În majoritatea țărilor, raportul dintre testele pozitive și testele totale [positive rate] fie rămâne constant între 5% la 25%, fie crește lent. Răspândirea virusului a atins apogeul în majoritatea țărilor înainte de instaurarea carantinei generale.

14. Regiuni fără carantină generală și interdicții de contact, cum ar fi Japonia, Coreea de Sud nu au experimentat până în prezent un curs mai grav decât alte țări.

15. Teama că numărul ventilatoarelor este insuficient a fost nejustificată. Potrivit specialiștilor pulmonari, intubarea pacienților cu Covid-19, care de multe ori se face din cauza fricii de virus, este adesea contraproductivă și cauzează daune suplimentare plămânilor.

16. Spre deosebire de presupunerile inițiale, diverse studii au arătat că nu există dovezi ale răspândirii virusului prin aerosoli (particule care plutesc în aer) sau prin contaminarea suprafețelor (cum ar fi mânerele ușilor și smartphone-urile). Principalele căi de transmitere sunt contactul direct și picăturile din tuse și strănut.

17. Pentru eficacitatea măștilor la persoanele sănătoase sau asimptomatice nu există o bază științifică. Experții avertizează mai degrabă, că astfel de măști afectează respirația și devin „purtătoare de germeni”.

18. Multe clinici din Europa și SUA au rămas subutilizate și uneori chiar a fost necesar să înregistreze șomaj tehnic. Numeroase operații și terapii au fost anulate, inclusiv consultații și tratamente oncologice.

19. Mai multe mijloace mass-media au fost surprinse urmărind să dramatizeze situația din spitale, uneori chiar cu imagini și videoclipuri manipulatoare. În general, raportarea îndoielnică a multor mijloace mass-media a maximizat panica în rândul populației.

20. Seturile de testare pentru virusul Sars-CoV-2 utilizate la nivel internațional sunt predispuse la erori și pot da rezultate fals-pozitive și fals-negative. Testul oficial nu a fost validat clinic din cauza constrângerilor de timp și, de asemenea, poate răspunde pozitiv și la alți coronaviruși.

21. Numeroși experți de renume internațional din domeniile virologiei, imunologiei și epidemiologiei susțin că măsurile luate sunt contraproductive și recomandă imunizarea naturală rapidă a populației și protecția grupurilor de risc.

22. Pentru închiderea școlilor nu a existat nicio bază medicală, deoarece copiii rareori transmit virusul sau se îmbolnăvesc din cauza lui. De asemenea, nu există motive medicale pentru a introduce în școli, la clasele mici, măști sau reguli de păstrare a distanței.

23. Afirmația că doar Covid-19 poate provoca, spre deosebire de gripă, tromboză și embolie pulmonară nu este corectă, deoarece se știe de 50 de ani că gripa puternică crește, de asemenea, riscul de tromboză și embolie.

24. Mai mulți experți au descris vaccinurile împotriva coronavirușilor ca fiind inutile sau chiar periculoase. În fapt, vaccinul împotriva așa-numitei gripe porcine din 2009 a dus la complicații neurologice severe și milioane de reclamații. De asemenea, la testarea vaccinurilor pentru noul coronavirus au fost observate deja complicații grave.

25. O gripă globală sau pandemia coronavirus poate dura mai multe sezoane, dar multe studii ce privesc un „al doilea val” se bazează pe presupuneri nerealiste, cum ar fi o rată constantă a îmbolnăvirilor și deceselor pentru toate grupele de vârstă.

26. Până la 41% din infecțiile cu coronavirus au avut loc chiar în spitale. Deseori asistenții medicali au semnalat greșeli fatale (malpraxis medical) în ce privește tratarea pacienților cu Covid-19.

27. Numărul persoanelor care suferă ca urmare a măsurilor luate de șomaj, depresie și violență domestică a atins cele mai mari cote la nivel mondial. Mai mulți experți consideră că măsurile oficiale luate vor revendica mult mai multe vieți decât virusul în sine. Potrivit ONU, milioane de oameni din întreaga lume vor experimenta sărăcie absolută și foamete.

28. Edward Snowden a avertizat că criza cauzată de coronavirus este folosită pentru extinderea masivă și permanentă a instrumentelor de supraveghere globală. Renumitul virolog Pablo Goldschmidt a vorbit despre „teroarea mediatică globală” și despre „măsuri totalitare”. Profesorul britanic de boli infecțioase John Oxford a vorbit despre o „epidemie mediatică”.

29. Peste 500 de oameni de știință au avertizat despre „supravegherea fără precedent a societății” prin aplicații problematice de urmărire a contactelor. În unele țări, această urmărire a contactelor se realizează deja direct de către serviciul secret. La nivel mondial, persoane civile au fost monitorizate prin drone iar în unele cazuri poliția a recurs la violențe masive.

30. Un studiu al OMS din 2019 privind măsurile împotriva pandemiilor gripale a arătat că din perspectivă medicală „în niciun caz nu se recomandă urmărirea contactelor [contact tracing]”.

Citiți și:
Coronavirus: Măsurile de combatere sunt mai rele decât boala
Bill Gates controlează statisticile mondiale despre Coronavirus și totodată recomandă cartea: «Cum să minți folosind statisticile»
Dr. Vasile Astărăstoae, despre coronavirus, OMS și modelul chinezesc


yogaesoteric
27 iulie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More