Direcţii benefice în 2012 pentru fiecare zodie, inspirate din aforismele ghidului nostru spiritual

de astrolog Rodica Purniche
 

Am dorit ca acest material să ne ajute să înţelegem ideea de timp sacru care, în esenţa ei, indică timpul potrivit fiecărui lucru. Civilizaţia comercială, bazată pe concurenţă şi competitivitate, distruge acest timp, din nevoia de a câştiga întâietate, audienţă sau clientelă. Din acest motiv, de exemplu, colindele încep a fi cântate încă de la 1 decembrie, în vreme ce, în inima Maramureşului, ele au un timp exact al lor: 24 decembrie, noaptea de Ajun, când sunt „rostite” ca incantaţii magice ce ne pun în rezonanţă cu illo tempore, timpul sacru, iniţial, în care a avut loc naşterea lui Iisus. A ne situa in illo tempore, în timpul de ATUNCI, înseamnă a deveni instantaneu contemporani cu acel moment în care Iisus se naşte şi care, prin naşterea lui, generează un nou Început. Funcţia magică a colindelor este, astfel, activată, în timpul sacru în care ele au putere de evocare, de acces la clişeele akasha-ice prin intermediul cărora illo tempore devine prezentul etern ce purifică, înnoieşte şi binecuvântează lumea. A le folosi într-un alt moment al anului decât seara de Ajun înseamnă deopotrivă a distruge forţa lor magică şi a activa energia lor într-un prezent profan, când ea nu funcţionează. Astfel, prin prostia şi ignoranţa noastră îngrozitoare, stricăm rezonanţe care nu mai au forţă magică atunci când le solicităm eficienţa spirituală. A ne aminti despre balada „După melci” a lui Ion Barbu înseamnă a înţelege o dată în plus ce riscant este să folosim într-un timp necorespunzător (profan) un ceremonial magic sau o incantaţie ritualică. Şi asta pentru că timpul sacru nu trebuie grăbit, tot aşa cum el nu trebuie evocat oricând, oriunde, oricum, de către oricine.
 
În acelaşi fel, în astrologie, revoluţiile solare şi predicţiile pentru noul nostru an astrologic nu trebuie făcute în avans. Până în ultima clipă a anului nostru astrologic mai putem face fapte bune sau putem încărca viitorul nostru an, în chiar clipa aniversării, cu energii benefice, şi putem proiecta asupra anului ce vine, idei-forţă benefice. Desigur că aceste atitudini nu schimbă poziţia stelelor pe Cer, dar vă asigur că ele se vor lăsa „citite” pe niveluri informaţionale superioare după ce aniversările noastre au avut deja loc.
Am folosit aceste două exemple ca să realizăm că, pentru astrologul moral din punct de vedere profesional, şi cu o reală pregătire spirituală, predicţiile colective trebuie făcute nu ca el să aibă glorie şi întâietate, nu ca revista pe care el o conduce să fie „prima care…”, ci ca aceste predicţii să devină linii de forţă benefică ce pot ajuta oamenii să se focalizeze la unison, într-un număr cât mai mare, asupra unui scop benefic prin definiţie. În al doilea rând, Sărbătorile sunt şi ele sacre şi, asemeni oamenilor, trebuie respectate, deoarece, a respecta tradiţia spirituală, înseamnă a-L respecta pe Dumnezeu. Înseamnă a respecta Timpul în general şi, în mod special, timpul care a mai rămas până la clipa ceremonială a Trecerii.
 
Predicţiile astrologice ale noului an, prezentate în avans, în societatea decăzută a zilelor noastre, când oamenii sunt complet lipsiţi de învăţătura spirituală care le-ar putea oferi modalităţi de elevare a frecvenţei de vibraţie, înseamnă să-ţi asumi, ca astrolog-autor de predicţii, întreaga responsabilitate a urmărilor negative ale predicţiilor. Oamenii sunt speriaţi, debusolaţi, disperaţi de spectrul aproape negru al unui viitor în care există foarte puţine speranţe de mai bine şi la fel de puţină credinţă în Dumnezeu. Fiecare doreşte să audă că anul care urmază este mai bun şi că aduce cu el bunăstare, echilibru, iubire. Dar, când predicţiile publicate anunţă orori peste orori, conturând un spectru deloc luminos, atunci, noi, ca astrologi-autori ai predicţiilor publicate pe toate site-urile şi în toate revistele de specific, încă din octombrie, ce am făcut? Ce am generat?
 
Iată ce am făcut: am direcţionat o imensă energie mentală colectivă către anul care urmează, pe care toţi cei ce au citit predicţiile noastre – şi care conţin destule posibile evenimente mai puţin plăcute, unele anunţate chiar ca implacabile – au încărcat din timp, şi cu intensitate, acest următor an nou cu energii negative. Oamenii au un mental foarte slab, foarte uşor de manipulat, iar, în condiţiile unei vieţi deteriorate, lipsite de educaţie, cultură, sănătate, pregătire spirituală şi speranţe mult diminuate, reţin din predicţii mai ales ceea ce ar putea reprezenta o ameninţare la adresa nevoii lor de fericire, îndestulare şi siguranţă a zilei de mâine.
 
Astfel, la momentul Anului Nou, sau la momentul oricărei Treceri în general, dacă ceea ce urmează după această Trecere este mai puţin plăcut din punctul nostru uman de vedere, în loc ca fiinţa umană să fie atentă chiar la acel illo tempore care o conectează cu energia cea pură a Începutului, sau a momentului sacru sărbătorit, ea se gândeşte cu înfrigurare la posible necazuri, nenorociri şi dificultăţi, şi, în acest fel, DATORITĂ ASTROLOGILOR ŞI COMPETITIVITĂŢII PRESEI, fiinţa umană poate consemna două ratări majore:
– ea ratează momentul sacru al Trecerii, care i-ar fi adus în aura energetică noi energii spirituale, benefice, care ar fi încărcat-o pozitiv pentru un an întreg – deci ratează trăirea în prezentul sacru, magic, al sărbătorii
– ea ratează încărcarea noii perioade de timp care urmează după illo tempore cu aceste energii benefice, pozitive, deoarece, din momentul în care a aflat despre posibilele dificultăţi ale viitorului imediat, a rămas cu gândul la ele, amplificându-şi teama, frica, lipsa de securitate interioară, neîncrederea – şi, în acest fel, şi-a ratat şi acest viitor apropiat.
 
De aceea, fiecare moment care ne este dat trebuie trăit până la capăt, conştient şi cu luciditate, ÎN PREZENT. Sunt Aici şi Acum – dacă Aici şi Acum îmi înţeleg fiinţa şi viaţa, înseamnă că fiecare astfel de moment dintr-o perioadă dată poate fi construit pozitiv. Dacă un an are 365 sau 366 de zile, atunci fiecare zi trebuie trăită conştient de calitatea şi durata ei, de la ziua 1 până la ziua 365/366. Când va începe noul ciclu de 365/366 de zile, după primele lui zile am timp să prezint sau să aflu şi predicţiile, de care nu mă mai tem,pentru că la momentul Trecerii mintea mea a fost relaxată, pozitiv dinamizată şi benefic orientată. Aşadar, fiecare moment spiritual trebuie trăit cu focalizarea mentală şi afectivă intensă asupra lui, deoarece el ne încarcă energetic pentru un întreg ciclu temporal. Fiinţele cu adevărat spirituale trăiesc în prezent – numai egourile noastre efemere se proiectează în trecut sau în viitor, din diferite nevoi de a se refugia undeva din faţa realităţii. Trecerile sunt momente magice pe care trebuie să le savurăm, spre a le da o conotaţie pozitivă, benefică, şi o orientare optimistă către ceea ce va urma după ce magia lor se va termina. Astrologia nu are nevoie nici de competitivitate şi nici de reuşite comerciale. Ea este ştiinţa aflată pentru Eternitate în slujba Tatălui Ceresc şi aşa trebuie să rămână, deoarece, în această calitate, ea este ştiinţa care îl ajută pe cel înţelept să fie deasupra astrelor, iar pe cel aflat pe calea desăvârşirii spirituale să aibă acţiuni divin integrate.  Calitatea atât de specială a Sărbătorilor de iarnă 2011-2012 a fost indicată de către sărbătorile spirituale speciale care au încadrat-o: noaptea fără Lună (cunoscută în tradiţia hindusă sub numele de „Shiva Ratri”, când aspiraţia spirituală sinceră a fiinţei umane este amplificată şi accelerată către desăvârşire), din data de 22.12.2011, şi noaptea celei mai benefice faze a Lunii (cunoscută în tradiţia hindusă sub numele de „Tripura Sundari”, aspect divin care revarsă în planul Pământului Armonia, Frumuseţea, şi Iubirea Divină), din noaptea de 6/7 ianuarie. Pentru cei care urmează în mod conştient o cale de evoluţie spirituală autentică, astfel de sincronicităţi sunt grăitoare pentru calitatea anului profetic 2012.
Există o regulă de aur mai puţin cunoscută la care aş vrea să ne gândim cu toţii de-a lungul întregului an profetic 2012: „Dacă este cumva nevoie, trebuie chiar să facem eforturi adecvate şi susţinute pentru ca nimic din ceea ce este bun, frumos, dumnezeiesc şi adevărat să nu ne fie vreodată interzis” (prof. Yoga Gregorian Bivolaru).
Din imensa înţelepciune a ghidului nostru spiritual am selectat câteva aforisme pe care le-am considerat semnificative pentru fiecare zodie, şi pe care le-am perceput ca fiind eventuale repere pentru nativii născuţi sub auspiciile lor subtil-energetice, în acest an 2012 atât de aşteptat.

Nativii Capricorn – Descoperirea, fie chiar şi pentru un minut, a prezenţei atotcuprinzătoare a Eternităţii, ne dezvăluie totodată existenţa şi omniprezenţa lui Dumnezeu.Nativii Vărsător
– A fi liber implică, printre altele, certitudinea interioară că fiecare fiinţă umană este responsabilă atât în faţa întregii umanităţi, cât şi în faţa lui Dumnezeu.

Nativii Peşti – În viaţă, nimic nu ar trebui, fără nicio excepţie, să ne sperie sau să ne genereze stări copleşitoare de frică, pentru că, atunci când suntem înzestraţi cu o extraordinară putere de pătrundere a minţii, când ne-am trezit discernământul spiritual şi când am reuşit deja să ne trezim într-o anumită măsură intuiţia, vom descoperi că în felul acesta devine cu putinţă să înţelegem altfel, atât realitatea înconjurătoare, cât şi pe noi înşine.

Nativii Berbec – Cunoaşte-te într-un mod cât mai profund şi pe deplin pe tine însuţi, spre a-L descoperi pe Dumnezeu, ce te aşteaptă fiind ascuns în esenţa fiinţei tale. Procedând în felul acesta, vei deveni fiinţa divină care (în esenţa ta ultimă) deja eşti, şi apoi vei fi capabil(ă) să îndeplineşti Voia lui Dumnezeu, manifestându-te şi trăind aşa cum Dumnezeu-Tatăl vrea să trăieşti.Nativii Taur
– În artă, ca şi în amor, instinctul, iubirea, transfigurarea, bunul-simţ, creativitatea, bunăvoinţa şi geniul sunt suficiente, dacă toate acestea sunt dozate cu măsură, după cum este necesar.

 Nativii Gemeni – Este chiar foarte bine şi totodată înţelept să învăţăm să citim aproape de fiecare dată printre rânduri. În plus, nu trebuie să pierdem din vedere că aceasta oboseşte mult mai puţin ochii.Nativii Rac
– Fiinţa umană care deja şi-a trezit într-o anumită măsură înţelepciunea inimii ascultă cum vibrează vocea cea enigmatică a lui Dumnezeu în toate sunetele lumii.

Nativii Leu – Pe cei înţelepţi, umili şi detaşaţi, onorurile şi laudele nu-i fac niciodată să-şi piardă minţile.Nativii Fecioară
– Chiar şi atunci când nu ne dăm seama de aceasta, aproape totul în viaţa noastră se află în strânsă legătură cu alegerile bune sau rele pe care le-am făcut.

Nativii Balanţă – Prin intermediul unui proces atent şi constant de identificare cu diferenţele profund benefice, divine, sublime, frumoase ale celorlalţi în general sau ale celuilalt în particular, în cazul unei relaţii fericite de cuplu, devine în felul acesta cu putinţă „să altoim”, să transferăm în noi şi apoi să trezim, în mod gradat şi armonios, în universul nostru lăuntric, aproape tot ceea ce este diferit şi care totodată este bun, frumos şi adevărat în cealaltă fiinţă umană, pe care o iubim profund.Nativii Scorpion
– Chiar şi atunci când (deocamdată) nu îşi dă seama de aceasta, fiecare fiinţă umană este responsabilă şi, tocmai de aceea, ea poate să-şi reinventeze, cu ajutorul lui Dumnezeu, destinul.Nativii Săgetător
– A iubi intens, profund şi fără măsură nu implică doar să ne privim unul pe celălalt într-un mod transfigurator, căci totodată aceasta implică să privim împreună către acelaşi ideal divin, realizând cât mai des, la unison, tot ceea ce ne stă în putinţă spre a-l atinge.

 
Citiţi şi:

Purtăm în fiecare celulă un zodiac în miniatură

Menirile spirituale ale celor 12 semne zodiacale

 

yogaesoteric

6 Ianuarie 2012

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More