Previziuni astrologice despre sănătatea nativilor din fiecare zodie, în anul 2012

de astrolog Rodica Purniche

Înainte de a estima predispoziţiile de sănătate şi de boală ale fiecărei zodii, considerăm necesare pentru toată lumea câteva informaţii de astrologie medicală.
Fiecare organ şi parte a trupului, fiecare componentă a ansamblului nostru  fizic, este guvernată de către o planetă şi un Semn zodiacal, sau de către combinaţii de influxuri astrale, ca rezultat al interacţiunilor energetice dintre sferele sutile de forţă ale planetelor pe care le primim neîncetat.
Ori de câte ori încălcăm Legea Armoniei Universale prin gând, cuvânt sau faptă, generăm o energie negativă care rămâne în aura noastră (în corpurile noastre subtile); cu cât greşim mai des într-un anumit mod, cu atât energia negativă astfel acumulată se „densifică”, până când ea devine „masă fizică” localizată la nivelul organului sau al părţii de corp corespunzătoare. Astfel se explică, spiritual, bolile cu care ajungem să ne confruntăm de-a lungul vieţii. Dacă învăţăm să ne ascultăm cu atenţie corpul fizic ori de câte ori el este tulburat de anumite dizarmonii aparent pasagere, putem preîntâmpina şi chiar evita eventualele probleme grave de sănătate ce tind să apară la un moment dat în viaţă.
A corecta atitudinile, comunicarea şi acţiunile incorecte, dezechilibrate şi rău intenţionate este infinit şi incomparabil mai uşor decât să trecem prin intervenţii chirurgicale, amputări de membre sau extirpări de organe, paralizii sau tratamente medicamentoase şi scumpe, şi proaste, care vindecă doar aparent ceva (în realitate cauzând noi dezechilibre şi ravagii în trup şi în alchimia sa).
Tocmai de aceea autocontrolul, conştientizarea a ceea ce gândim, spunem sau facem, alimentaţia sănătoasă, posturile alimentare de un fel sau altul, folosirea plantelor medicinale şi a terapiilor alternative armonizante sunt metode milenare, gratuite şi cu eficienţă lentă dar sigură şi chiar definitivă pentru tot restul vieţii, care readuc în fiinţa noastră materială echilibrul, lumina, starea de vitalitate, ce ne permit apoi să realizăm sau să împlinim ceea ce ne-am propus, sau să facem faţă într-un mod matur lecţiilor noastre existenţiale.

Nativii Capricorn

Oboseala acumulată în ultimii ani îşi poate spune cuvântul mai mult ca niciodată, iar dorinţa dvs. exagerată de a face totul pentru fiinţa iubită este posibil să pună paie pe foc şi să vă confruntaţi în 2012 cu tot felul de stări proaste, dureri de cap, confuzie şi agitaţie mentală. Odihna fizică, somnul de minimum 6-7 ore pe noapte, week-end-urile liniştite petrecute acasă ori în zone calme, cât mai departe de aglomeraţii şi metropole gălăgioase vă pot fi foarte necesare. Tăcerea, meditaţia, rugăciunea inimii sau diverse activităţi conforme cu aptitudinile sau talentele dvs. – cercetare, creaţie artistică, traduceri, retrageri spirituale sau pelerinaje – ar putea fi remediile necesare pentru o sănătate cât mai bună. Când simţiţi nevoia, un post negru numai cu apă de la răsărit la apus sau 10 zile pe lună de crudităţi pot face adevărate minuni.

Nativii Vărsător

Calitatea alimentelor, a hranei, modul de a mânca şi calitatea oamenilor în prezenţa cărora luaţi cel puţin una dintre mesele zilei sunt aproape capitale pentru dvs. Eliminaţi cititul, vorbitul la telefon sau privitul la televizor ori lucrul la calculator atunci când mâncaţi. Acordaţi-vă cel puţin 15-20 de minute pentru fiecare masă şi mâncaţi în tihnă şi cu plăcere. Evitaţi discuţiile în contradictoriu sau subiectele fierbinţi ori conflictuale şi, mai ales, rezolvarea afacerilor la masa de prânz. Suntem ceea ce mâncăm iar alimentele sunt foarte uşor de impregnat cu energiile noastre. Atitudinile distructive menţionate aici efectiv omoară energia vitală a hranei şi alimentele ajung în tubul nostru digestiv gata otrăvite, moarte, total inutile stării noastre de sănătate şi de vitalitate. Dacă vreţi să folosiţi terapiile complementare în vindecare, anul acesta apelaţi la terapeuţii pe care îi cunoaşteţi deja, şi care au obţinut rezultate în ameliorarea sau chiar vindecarea problemelor dvs.

Nativii Peşti

Pentru dvs., cele mai necesare terapii sunt cele afective, helioterapia sau sacroterapia. Afecţiunea primită dar mai ales cea dăruită, rugăciunile sincere către Dumnezeu spre a fi ajutaţi în orice formă de vindecare, iertarea tuturor celor care v-au făcut să suferiţi precum şi terapia iertării au un foarte mare efect în cazul dvs. Percepţia corectă a evenimentelor, compasiunea manifestată faţă de ceilalţi, vizionarea spectacolelor de calitate sau lecturarea cărţilor spirituale sunt, de asemenea, remedii care vi se potrivesc de minune în acest an. Renunţaţi, de asemenea, la conflictele dintre generaţii, la fumat şi la orice formă de drog. Adoptarea unei alimentaţii vegetariene va fi pentru majoritatea nativilor Peşti, în 2012, realmente salvatoare, deoarece foarte mulţi dintre dvs. au corpul suprasaturat de toxine iar emoţiile negative cu care este posibil să vă confruntaţi ar putea afecta aparatul cardio-vascular sau calitatea sângelui.

Nativii Berbec

Este posibil să aveţi probleme de sănătate în zona extremităţilor sau, pe durata acestui tranzit lung al lui Uranus în Berbec, la nivelul capului. În mod special în 2012 sunteţi totodată expuşi problemelor respiratorii şi diferitelor afecţiuni manifestate de-a lungul meridianelor energetice. Graba, oboseala sau neatenţia se pot solda cu diverse lovituri dureroase sau chiar cu răni superficiale în zona coapselor, a degetelor de la mâini sau chiar la cap. Modul dizarmonios de a vă alimenta sau permanenta încordare mentală pot duce, din când în când, la probleme intestinale. Răbdarea, precauţia, atenţia şi acţiunea bine chibzuită, precum şi rugăciunea spusă înainte de masă pot contracara aceste posibile neplăceri. Atenţia mărită şi calmul la volan sunt, de asemenea, remedii foarte preţioase pentru dvs. în acest an astrologic.

Nativii Taur

Problemele dvs. de sănătate se pot datora în acest an alimentaţiei, înainte de toate. Lăcomia, mâncărurile grele, carnea, dulciurile sau, dimpotrivă, înfometarea (considerată adeseori o modalitate de reducere a greutăţii corporale) sunt duşmanii sănătăţii dvs. Supravegherea meselor, raportul corect dintre efort şi necesarul de calorii, tehnicile de purificare şi dietele terapeutice sunt aproape obligatorii, deoarece greutatea corporală, dată sever peste cap, e posibil să rămână aşa o perioadă foarte lungă de viaţă. Fructele, salatele, sucurile, consumul minim de lactate, eliminarea pâinii, evitarea meselor după ora 17.00 precum şi mestecatul atent al fiecărui dumicat (cel puţin de 30-50 de ori) pot face minuni în atenţia acordată corpului fizic dar şi asupra stării şi condiţiei dvs. mentale. Am putea spune că, aşa cum vă va fi dieta, aşa vă va fi şi viaţa de acum încolo, deoarece, alături de sănătatea dvs. fizică, se va regla (sau se va deregla) şi sănătatea dvs. sexuală.

Nativii Gemeni

Mai mult decât oricare altă zodie dvs. aveţi nevoie de relaxare, mâncare bună şi gustoasă şi masaj cât încape. Alături de acestea, vă fac bine călătoriile şi o separare de mai lungă durată de părinţi. Citiţi mai puţin, învăţaţi să vă încărcaţi singuri cu energie hrana, locuinţa şi chiar acţiunile pe care doriţi să le realizaţi, şi faceţi un efort conştient să vă controlaţi atitudinea faţă de bani. Omenirea este expusă multor agresiuni la nivel planetar, iar cea financiară este deja o realitate, aşa că nu vă mai tulburaţi din această cauză. Aveţi suficientă inteligenţă ca să depăşiţi absolut orice obstacol de acest gen. Gândiţi-vă că fericirea în cuplu, împlinirea amoroasă, prietenii de calitate şi bucuria de a presta o profesie folositoare celorlalţi pot fi oricând remediile dvs. aducătoare de bună-dispoziţie şi sănătate a inimii. Banii pe care i-aţi putea câştiga în acest an cu preţul vieţii dvs. ar putea fi infimi faţă de cât va trebui să daţi mai târziu ca să vă refaceţi sănătatea zdruncinată poate chiar din temelii.

Nativii Rac

Dragii noştri Răcuşori trebuie să-şi controleze ca niciodată, emoţiile de orice fel, nevoia imensă de dulce şi fanteziile alimentare, precum şi răvăşirile sufleteşti datorate familiei care pot interveni în viaţa lor, obligându-i să urmeze sfaturi şi direcţii de multe ori nespecifice lor. Mai ales copiii şi îndeosebi elevii pot resimţi aceste aspecte, fiind serios marcaţi de comunicarea dintre ei şi adulți. Cuplurile sau chiar familiile din care fac parte nativi Rac pot fi marcate de aceeaşi problemă a comunicării dificile, pentru care putem folosi expresia plastică de „oameni care discută împreună şi se înţeleg separat”. Pe de altă parte, toate aceste categorii de nativi Rac, precum şi absolut toate relaţiile umane în care este implicat cel putin un nativ Rac sunt predispuse la eventuale conflicte relaţionale de natură financiară care este posibil să le afecteze foarte rău sănătatea. Aşa că, ne revine nouă – celor din viaţa acestor nativi – responsabilitatea de a-i menaja sau de a fi foarte răbdători şi ocrotitori cu ei, spre a-i ajuta să se bucure de o sănătate bună. Lor le rămâne să aibă grijă de propria lor dietă, despre care cunosc deja foarte multe lucruri bune.

Nativii Leu

În ciuda celorlalte aspecte ale vieţii care le pot ridica probleme, nativii Leu se bucură de o sănătate excelentă care se poate menţine pe toată durata anului 2012 dacă ei acceptă să se adapteze la schimbările şi transformările care îi aşteaptă şi dacă învaţă să fie atenţi la fiinţele din viaţa lor. Deoarece se bucură totodată de relaţii deosebite şi de o susţinere excelentă din partea celor care îi iubesc, vor fi mereu ajutaţi să depăşească momentele dificile sau chiar să treacă extrem de uşor peste ele dacă apreciază iubirea ce li se oferă şi ajutorul care le vine permanent de la Dumnezeu prin astfel de fiinţe. Capacitatea de a învăţa din experienţele lor directe precum şi respectul faţă de ceilalţi pot fi considerate remediile strict personale ale nativilor Leu, alături de diete terapeutice şi tehnici de purificare a tubului digestiv. Dacă, dimpotrivă, refuză aceste transformări şi suferă după vremuri de mult apuse, dacă tratează cu dispreţ sau desconsiderare oamenii şi relaţiile generate de interacţiunea cu ei, dacă vor trăi stări de frică sau de orgoliu rănit, atunci probabil că problemele principale de sănătate cu care se vor confrunta vor fi expresia îngustimii de spirit şi a conservatorismului, manifestate la nivelul corpului fizic sub forma problemelor articulare, a durerilor de coloană şi chiar a dizarmoniilor cardiace de tot felul.

Nativii Fecioară

Probabil că pentru aceşti nativi lucrurile sunt foarte simple, mult mai simple pentru ceilalţi. Acceptarea celorlalţi aşa cum sunt, îngăduinţa şi compasiunea faţă de limitările lor, dar mai ales curajul de a fi liberi în gândire şi acţiune vor deveni tratamentele miraculoase ale acestor mercurieni atât de înrobiţi de mentalităţi şi prejudecăţi, şi atât de criticişti şi de perfecţionişti. Mai mult timp acordat vieţii intime, reconsiderarea aspectului sexual al vieţii din „păcat trupesc” în artă a iubirii, redescoperirea valorilor umane reale a celor care le sunt dragi vor produce energii rafinate care le vor face existenţa, în 2012, un adevărat rai. Mai mult chiar, starea excepţională de iubire sau de îndrăgostire poate deveni o adevărată „dietă sentimentală” care să înlocuiască în orice clipă nevoia de hrană. Tratamentele naturiste precum şi discuţiile libere cu fiinţe care au calitatea de „medici de suflete” (şi care sunt fiinţe cu mult superioare psihologilor limitaţi la litera învăţăturii lor universitare) pot fi folosite cu succes alături de „terapia afectivă”.

Nativii Balanţă

Ca întotdeauna, nativii Balanţă pot ajunge la probleme de sănătate din cauza celor pe care îi iubesc sau din cauza celor care nu îi iubesc. Sau, mai corect spus: din cauza aşteptărilor lor continue ca întotdeauna ceilalţi să-i aprecieze, să-i aplaude, să le aprobe iniţiativele şi să le garanteze că totul va fi bine. Practic, lipsa de încredere în forţele proprii şi dificultatea de a se interioriza şi de a găsi în ei, mereu prezente, calităţile vizate la cei de alături pot genera adeseori nemulţumiri şi neîmpliniri care lasă în suflet, pe termen lung, mâhniri şi tristeţi. În 2012, aceste stări maladive de singurătate sau însingurare, temeri de tot felul, autoamăgirile şi frica de viitor pot afecta aparatul respirator sau pot aduce stări inexplicabile de oboseală. De asemenea, încrâncenarea de a obţine sau de a realiza musai un anumit lucru, fără a fi atenţi la direcţia în care curge viaţa şi care le poate aduce şanse nebănuite acum, pot deveni în egală măsură cauze ale sfârşelii, tristeţii, senzaţiei de eşec şi ratare. Medicamentul miraculos cu care nativii Balanţă pot obţine o sănătate excelentă este MULŢUMIREA, secondată de starea de recunoştinţă faţă de Dumnezeu pentru tot ceea ce este bun în viaţa noastră şi, mai ales, pentru capacitatea permanent vie şi puternică de a iubi, de a putea fi în orice clipă nişte eterni îndrăgostiţi.

Nativii Scorpion

Nativii Scorpion se pot îmbolnăvi singuri dacă în viaţa lor există o lipsă clară de direcţie sau dacă aşteaptă ca altcineva să se implice în proiectele lor de viitor. Un alt aspect care le poate da eventual peste cap sănătatea este implicarea – indiferent în ce grad – în problemele prietenilor lor, deoarece ajutorul, fie el şi bine intenţionat, pe care vor să-l acorde, e posibil să facă acestor prieteni mai mult rău decât bine. Există o legătură foarte puternică, în cazul acestor nativi, între prietenie şi sănătate în 2012, care poate lua foarte multe forme. Ca notă generală, putem spune că simţul măsurii în aceste relaţii, precum şi curajul de a acţiona pe cont propriu în rezolvarea propriilor probleme pot face ca atât prieteniile cât şi sănătatea nativilor Scorpion să rămână intacte şi la parametri înalţi. Amestecul în viaţa/problemele prietenilor, influenţabilitatea urmată de lipsa de curaj de a înfrunta viaţa exact aşa cum le este lor caracteristic pot crea probleme în zona capului şi la propriu, şi la figurat, şi pot duce la dificultăţi financiare mari cu care nativii Scorpion nu s-au mai confruntat de multă vreme.

Nativii Săgetător

Aceşti nativi vor trece printr-o transformare specială în acest an şi asta se va datora, înainte de toate, schimbării modului de a se alimenta. Rafinarea gustului, nevoia de artă, ceva mai mult prezentă în viaţa lor, controlul greutăţii corporale dar, mai ales, raportarea la Dumnezeu (dimensiune spirituală fără de care un nativ Săgetător efectiv nu poate trăi în echilibru cu sine) precum şi descoperirea puterii miraculoase a rugăciunii sunt tot atâtea evenimente interioare care vor readuce fiinţei lor fizice o necesară sau chiar îndelung aşteptată armonie. Orele petrecute în natură, comuniunea cu Natura prin intermediul frumuseţii peisajelor, îmbrăcămintea pastelată şi un mediu profesional curat, plăcut mirositor şi încărcat periodic cu energiile benefice ale celor 4 puncte cardinale pot crea acestor nativi un climat existenţial deosebit. Controlul dulciurilor şi o alimentaţie hipocalorică, alături de câteva ore de sport sau de week-end-uri relaxante îşi vor spune şi ele cuvântul în 2012, asupra acestor jupiterieni plăcuţi, pozitivi şi întotdeauna generoşi.

Citiţi şi:
Jocul zodiacal
ANUL profetic 2012 – generalităţi

yogaesoteric
16 ianuarie 2012

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More