Previziuni în plan profesional pentru toate zodiile, pentru anul 2012

de astrolog Rodica Purniche

Nativii Capricorn

Foarte mulţi nativi ai acestei zodii vor avea un an profesional cu peripeţii, în care pot intra eventualitatea unor contracte în străinătate, eventualitatea întoarcerii acasă din străinătate, posibile conflicte de interese la locurile lor de muncă, posibile perioade de şomaj tehnic sau de suspendare temporară din funcţie, sau pot apărea reorientări profesionale finalizate cu diferite cursuri de specialitate. Indiferent de ceea ce se va petrece cu aceşti nativi – fie ei angajaţi în ţară sau peste hotare – cert este că ei vor manifesta un mare sau un nou interes pentru alte domenii de activitate, dintre care agricultura, medicina sau consultanţa de orice fel ar putea fi prioritare. Este posibil ca tinerii nativi Capricorn să prefere munca la negru iar viitorii absolvenţi de liceu ori de facultate să-şi caute de lucru imediat după sesiunea de iarnă, atât pentru a-şi duce cu bine la sfârşit studiile, cât şi pentru a fi siguri de un necesar loc de muncă.

Nativii Vărsător

Pentru majoritatea acestor nativi putem spune că-şi pun singuri în pericol propriul loc de muncă, din simplul motiv că li s-a urât cu binele. Orgolioşi sau doar plictisiţi de rutină, nativii Vărsător este posibil să vrea altceva care să-i pună în valoare sau care să conţină o mai „lejeră disciplină”. Acestei categorii îi sugerăm să considere locul de muncă drept o şcoală spirituală unde au ceva important de învăţat şi să nu dea „pacea pe gâlceavă”. O altă categorie de Vărsători probabil va căuta un loc de muncă mai bun, însă acest „mai bun” înseamnă, în viziunea celor de acasă (fie ei părinţi sau fiinţa iubită), un loc care să-i ajute să devină „cineva”. O asemenea tentativă e posibil să se dovedească mai mult decât riscantă şi să-i ducă pe mulţi dintre ei la pierderea definitivă a serviciului. Pentru Vărsătorii înţelepţi şi smeriţi este posibil însă ca anul 2012 să aibă multe surprize profesionale pe placul lor: neaşteptate, şi cu un plus de libertate individuală.

Nativii Peşti

Nativilor Peşti le sugerăm, chiar din aceste prime cuvinte, să evite relaţiile de dragoste la locul de muncă sau cu persoane din acelaşi spaţiu profesional ori din acelaşi domeniu, deoarece astfel de relaţii nu le sunt deloc de bun augur. Un alt avertisment este acela de a dovedi foarte multă cumpătare şi înţelepciune în relaţiile cu colegii sau cu cadrele de conducere, în special cu şefii direcţi, de la care e bine să nu aştepte nimic – nici atenţie faţă de sensibilitatea lor binecunoscută, nici aprecieri de vreun fel sau altul. În fine, o ultimă invitaţie la precauţie este aceea de a gândi de şapte ori înainte de a se aventura în străinătate pe motive profesionale, deoarece relaţia cu străinătatea merge sau nu, de la caz la caz. Pentru unii dintre nativii Peşti, contractele de muncă sau promisiunile prietenilor de a-i angaja undeva peste hotare se pot dovedi doar amăgiri; pentru alţi nativi Peşti, eventualele plecări afară pentru muncă pot însemna ruperea definitivă de familie sau de cei dragi. Am spune că sunt favorizaţi profesional în 2012 aceia care au curajul să rămână la actualul lor serviciu şi să genereze ei înşişi schimbări, sau aceia care sunt în aceeaşi localitate cu persoana iubită – în ţară sau în afară.

Nativii Berbec

Nativii acestui Semn zodiacal este posibil să cunoască, alături de nativii Gemeni şi Fecioară, cele mai interesante metamorfoze profesionale, de la a avea două sau mai multe servicii, până la a se pomeni, „din viteză”, pe băncile vreunei şcoli la care să mai înveţe câte ceva. Mai mult decât atât, aventura profesională a nativilor Berbec ar putea fi impresionantă, de la nota înduioşătoare a tinerilor care-şi caută un loc în societate până la drama adulţilor, ce va trebui înţeleasă cu compasiune, dintr-o dată „în plus” sau deloc necesari într-o lume în care s-au învăţat să fie foarte activi şi mereu de folos. Ar fi bine dacă nativii Berbec ar ţine un post creştinesc marţea, numai cu apă, de la răsărit la apus, ca să fie ocrotiţi de eventuale conflicte sau mici accidente profesionale la locul de muncă, sau în relaţia cu orice fel de autoritate, mai ales în evenimentele rutiere. Nu ne putem pronunţa cu fermitate dacă vor avea sau nu succes profesional în afara ţării, dar suntem siguri că autocontrolul şi încrederea în şansa personală le vor aduce foarte multe rezultate bune în acest domeniu.

Nativii Taur

Aceşti nativi se bucură în 2012 de prieteni care îi vor ajuta foarte mult în plan profesional, dar ar trebui să fie foarte atenţi la promisiunile venite „din afară”. Asta înseamnă că trebuie să fie destul de precauţi la ofertele de muncă în care nu sunt implicaţi direct la momentul comunicării acestor oferte, deoarece acestea se pot dovedi înşelătoare. Sunt nativii care vor avea cel mai mult de muncă, însă efortul profesional va fi remunerat mult sub valoarea sa şi, în plus, la fiinţele mai sensibile sau cu o energie vitală puţină, el va cauza şi probleme mari de sănătate. Pe de altă parte, stresul generat de lipsa de siguranţă a contractelor de muncă pe durate determinate poate afecta foarte serios starea psihică a acestor nativi care, la un moment dat, pot ajunge la o lipsă severă de motivaţie profesională exact când ar trebui să fie, de fapt, în formă, ca astfel de contracte să se prelungească sau să se îmbunătăţească.

Nativii Gemeni

I-am putea numi pe aceşti nativi „liber-profesioniştii anului 2012”, deoarece vor avea foarte mult de muncă, dar la domiciliu. Serviciile de consultanţă şi consiliere, serviciile medicale de terapii complementare, de contabilitate şi curierat şi chiar activităţile MLM e posibil să abunde de nativi Gemeni. Asta este posibil să se datoreze şi unui curaj nebun (specific acestui Semn adolescentin care nu prea merge în profunzimea lucrurilor) de a se lansa în mici afaceri personale precum firme mici de curăţenie, de reparaţii şi intervenţii, de supravegheat şcolarii sau de meditaţii la locuinţa elevului, toate acestea contribuind la elevarea frecvenţei profesionale de vibraţie a oamenilor şi dând astfel startul unei noi linii de evoluţie şi, desigur, de revenire economică a societăţii. Cel mai intersant aspect ar putea fi acela al apariţiei unei noi profesii, cea de „reprezentanţă”, în care aceşti nativi se vor dovedi de o admirabilă excelenţă.

Nativii Rac

Aceşti nativi au tendinţa să aştepte foarte mult de la ceilalţi, fie aceşti „ceilalţi” părinţii, copiii, soţul/soţia sau ajutoarele sociale. Mai ales populaţia tânără şi adultă ar putea trece prin reale situaţii de criză, datorate, în cea mai mare parte, degrevării lor de orice responsabilitate, ani de-a rândul, de către cei care îi iubesc. Faptul că aceste persoane iubitoare din viaţa nativilor Rac vor trece ele însele prin anumite dificutăţi sau greutăţi profesionale vor genera stări de evidentă criză pentru aceşti nativi, a căror existenţă depinde atât de mult de siguranţa lor materială şi socială. Dacă nativii Gemeni pot fi motorul revenirii economice sociale la nivelul păturii mici şi mijlocii, nativii Rac, prin atitudinea lor negativă şi chiar agresivă emoţional, pot acţiona precum nişte frâne evidente. Aşa că soluţia pe care le-o recomandă este să se adapteze la realitatea momentului şi să acţioneze cu curaj în orice domeniu profesional li se vor deschide uşile. Formele de protecţie de altădată, gloria de care au avut (eventual) parte până acum sau liniştea în care au practicat ani de zile aceeaşi profesie este posibil să facă loc unei reale evoluţii spirituale care, pentru ei, începe cu planul profesional şi cu cel relaţional.

Nativii Leu

Nativii Leu pot fi protagoniştii gloriilor lor personale ajunse la final. Din acest motiv, partea profesională poate fi cea mai dureroasă, deoarece vor trebui să cedeze altora locul, indiferent dacă aceştia sunt mai buni, mai tineri sau uşor manipulabili politic şi, de aceea, necesari momentului în care se vor face schimbările. Asta dacă este vorba despre nativii Leu cu experienţă îndelungată în funcţiile de conducere sau de longevitate ministerială. În cazul nativilor Leu foarte tineri, funcţia poate fi o aromă minunată dar dificultăţile profesionale în care vor ajunge vor fi examenele lor cele mai severe în anul lor 2012. Mai ales că aceşti tineri nativi Leu e posibil să fie prinşi în compromisuri foarte mari ale puterii de orice fel, ori foarte uşor de corupt, ori efectiv foarte slab pregătiţi pentru scaunul în care au fost aşezaţi. Pentru unii dintre astfel de nativi – fie ei la început sau la final de carieră – situaţia profesională poate fi cauzatoare de foarte mari probleme de sănătate, ştiut fiind cât de greu acceptă şi apoi realizează un Semn  fix precum Leul modificări, schimbări, transformări.

Nativii Fecioară

Nici nativii Fecioară nu vor rămâne cu mâinile în sân. Nu ştim dacă vor fi precum Gemenii, nişte liber-profesionişti sadea, dar este posibil să-i vedem lucrând cu ziua pe la prieteni sau cunoscuţi, sau beneficiind de tot felul de ajutoare sociale ori de mici daruri de pe la diverse persoane care le vor fi aproape tot anul. Foarte mulţi nativi este posibil să devină „angajaţii soţului/soţiei” în cele mai diverse moduri: partener de afaceri cu el/ea, subordonat, însoţitor, terapeut de nevoie sau infirmier(ă), colaborator principal. Pentru mulţi dintre ei pot apărea chiar poveşti de dragoste sau relaţii de iubire cu persoane din acelaşi sector de activitate, care se pot finaliza cu legături afective de durată. Ceea ce este interesant, este că anul profesional al nativilor Fecioară este un an de Graţie Divină, pe care Dumnezeu o manifestă special pentru ei, ca urmare a multor fapte bune făcute în viaţa aceasta sau în unele vieţi anterioare, aşa că ei nu vor trece deloc, nici în cele mai grele momente, prin situaţii de criză. Va fi mereu cineva care va avea nevoie de ei într-o activitate sau alta sau cineva care le va întinde o mână… profesională.

Nativii Balanţă

Poate că aceştia sunt cei mai norocoşi „muncitori”, şi îi avem în vedere, înainte de toate, pe artişti sau pe cei care lucrează în domeniile culturale, în relaţiile publice şi în orice profesie care presupune copii şi femei. N-ar fi excluse nici profesiile de propagandă sau profesiile de caritate ori de misionarism de diverse feluri. Îi vom găsi pe aceşti nativi activând în orice meserie ori profesie de „expunere publică” precum conferinţe, expoziţii, distribuţie, pichete medicale stradale, târguri de consignaţie şi anticariat sau manifestări arhivistice, spectacole de orice fel, animaţie de orice fel. Pe de altă parte însă, cei angajaţi în serviciile bancare, indiferent de locul ocupat în ierarhia bancară, este posibil să înregistreze o cotitură profesională neaşteptată în viaţa lor, care poate veni ca o lovitură sub centură. Nativii Balanţă care nu au muncit niciodată – ne referim la casnici sau la cei cărora le-a venit mereu totul de-a gata – vor trece probabil printr-o criză generală de viaţă generată de eventualul deces al fiinţei care i-a întreţinut sau de o posibilă deposedare bruscă de bunuri.

Nativii Scorpion

În privinţa acestor nativi venim cu rugămintea ca medicii de orice fel, cadrele militare şi cei care folosesc în meseria ori profesia lor maşina sau unelte care pot cauza accidente de orice fel să fie extrem de precauţi în zilele de marţi, când ar trebui ca urgenţele de orice fel să fie lăsate în seama altor persoane decât nativii Berbec sau Scorpion. De asemenea, tot în aceste zile este bine să evite orice formă de conflict şi chiar alimentele grele sau mâncărurile care au mai mult de 24 de ore de la prepararea lor. Chiar le-ar prinde bine acestor nativi postul creştinesc ţinut marţea (nu se consumă produse de origine animală în această zi). În plus, le-ar face foarte bine ca prieteniile profesionale să fie evitate în zilele de marţi şi miercuri, când aceste prietenii pot exploda sau se pot strica din nimic, cum la fel de bine ar fi ca aceşti nativi să nu-şi angajeze deloc prietenii acolo unde muncesc ei, deoarece aceste fapte bune se pot întoarce mai târziu împotriva lor.

Nativii Săgetător

Pentru aceşti nativi anul profesional este cu dus şi întors. Cu alte cuvinte, fiecare va culege ce a semănat de-a lungul vieţii, actualul sau posibilul său loc de muncă fiind expresia seriozităţii, responsabilităţii sau generozităţii cu care a tratat acest aspect al vieţii şi tot ceea ce presupune el (profesia ca atare, colegii, ierarhia profesională, pregătirea sa de specialitate, calitatea muncii prestate în faţa propriei conştiinţe şi a lui Dumnezeu). Asemeni nativilor Balanţă însă, cei din domeniile bancare trebuie să fie pregătiţi pentru orice fel de situaţie; la fel cei din serviciile publice care presupun medicina veterinară, agricultura, domeniile publice şi patrimoniul statului, industria la modul general, sistemul educaţional. Cei care iubesc puterea şi sunt gata să accepte orice compromis, este posibil să aibă o reuşită socială aparent excepţională, dar aceasta se va dovedi ulterior o capcană care le va periclita aproape iremediabil viaţa. Avem în vedere îndeosebi persoanele politice sau dornice să se afirme în faţa Cetăţii, indiferent cum.

 
 

Citiți și:

Despre MARTE în semnul zodiacal Fecioară pentru aproximativ 8 luni

Punctele forte ale semnelor zodiacale

yogaesoteric
24 ianuarie 2012

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More